PDA

Zobacz pełną wersję : Witam wszystkich



quku
5th-February-2010, 16:04
Witam wszystkich na forum poruszam się aktualnie FX 35 po górkach w okolicach Kłodzka :)
No tak rocznik 2006 AWD czarny, tapicerka czarna, kółka 20, wyposażenie no jak każdy FX nie ma tylko DVD,ale akurat podczas jazdy nie oglądam :) przebieg 34000mil w tym 20000 zrobiłem osobiście , serwis czyli lokalny zakładzik zasadniczo tylko wymiany oleju co 12000km no i filtry, nawigacja u mnie działa zadowalająco carminat v29 czyli oryginalna przejechałem na niej kawał europy i było ok. Jedynie jak każdy FX miał beznadziejne hamulce, ale po wymianie tarcz sprowadzonych z USA problem zniknął, no i tak roczek mi z nim zleciał :)

Black
5th-February-2010, 16:15
Witaj!
który rocznik,przebieg,ile czasu go masz jak często odwiedzasz servis:) itp

sirtrojan
5th-February-2010, 16:40
Pewnie co 7,5 k km. tak jak nakazuje serwisówka :becky:

Witamy nowego forumowicza. Pochwal się swoja furą, wyposażeniem przebiegiem i oczywiscie FOTAMI !

dewon7
5th-February-2010, 16:46
Witaj!
Widzę, że znowu mamy powtórkę w historii. Wpierw na forum dominacja G a później z każdym dniem coraz więcej FX'ów... :)

Jacob_USA
5th-February-2010, 17:38
Czesc, nie bedzie tak zle z nami "G"

sirtrojan
5th-February-2010, 18:15
Hamulce - typowy problem w FXach.
Jednak zaczynam się zastanawiać co jest nie tak z moją navi ze v29 jest tak samo bezużyteczna jak 28 - kiedy byłem w Gdańsku - pokazywała że jestem obok Torunia :/ Oczywiście synchronizowałem ją jeszcze w W-wie!

quku
5th-February-2010, 18:55
u mnie kiedyś dawno temu ją kalibrowałem jeszcze na v 28 jak do tej pory się nie zgubiła czasami jak nie ma drogi to trochę błądzi ale się odnajduje tak że nie narzekam :)

sirtrojan
5th-February-2010, 20:40
mówiac o kalibracji miałem na myśli ustawienie lokalizacji bieżącej i kierunku jazdy. Czy ty też masz to na myśli czy robiłeś inną kalibrację?

quku
5th-February-2010, 22:37
tak tylko o tej kalibracji mówiłem pisałem :)

sirtrojan
5th-February-2010, 23:00
to u mnie nie działa niestety - wg mnie to jakby przeliczał kilometry na mile. Przejechałem jeden kilometr a on pokazuje jedna milę dodatkowo "klei" pozycje samochodu do jakieś drogi i to dodatkowo rozjeżdża pozycję auta.

quku
6th-February-2010, 08:23
nie wiem co prawda czy to ważne ale w ustawieniach ogólnych samochodu ustawiłem że ma liczyć w kilometrach co prawda pod prędkościomierzem pokazuje w milach ale wymianę np. oleju trip a b już km ,może ma to jakiś związek z nav no nie mam takich problemów jak Ty. :)

Szczep
8th-February-2010, 00:40
Witamy kolege! ladny avatarek :D