PDA

Zobacz pełną wersję : Przeróbka radia w INFINITI FX35



sirtrojan
19th-April-2010, 21:33
Dziś w przypływie chwili pojechałem na przerobienie swojego radia na fale parzyste.
Wybrałem firmę MIKAR http://www.mikar.com.pl/ która ogłasza się z takimi usługami na alle.

Panowie uwinęli się z robotą w ciągu 30 minut i radyjko działa bez problemu. Teraz już mogę słuchać mojego ulubionego Radia Józef :thumb:

NIESTETY! PO DOKONANIU PRZERÓBKI NIE DZIAŁA RDS i puki co, jest to nie do obejścia! Jednak możliwość słuchania co najmniej 10 dodatkowych stacji rekompensuje mi ten brak w 100 %

Przy okazji zapoznałem się z całym wachlarzem usług które świadczy ta firma. Oprócz wspomnianej przeróbki fal UKF naprawiają zmieniarki, lasery w FXach i nie tylko a także mogą rozszerzyć lub zmodyfikować fabryczne nagłośnienie oraz zamontować navi boxy i podłączyć je do fabrycznego kolorowego monitora.
Osobiście wrócę do nich po wspomnianego naviboxa + automapa i po zestaw CB tak dla bezpieczeństwa ;) i oszczędności. ( zestaw z anteną od 400-500 PLNów w górę). Sam upatrzyłem sobie zestawik ( małe i dobre radyjko z reduktorem szumów + mocna (do 10 km) ale krótka antena za ok 750 PLN )

Wspomniana wyżej firma oferuje swoje usługi przeróbki radia na alle za niecałe 350 PLN ale dla forumowiczów mają specjalną cenę która wynosi 250 PLN :thumb:

Jeśli jesteście zainteresowani proszę o kontakt abym mógł dokonać z właścicielem niezbędnych ustaleń.

Schirru
20th-April-2010, 11:41
ja jestem zainteresowany juz od dawna;) ale jak to zwykle byla, ciagle mam za malo czasu...

dachy
6th-November-2010, 18:24
Tez bylbym zainteresowany .. a jak RDS? To juz na stale bez RDS, czy tylko chwilowo?

sirtrojan
6th-November-2010, 19:33
na stałe tracisz RDS. Sprawdziłem też w Rosji i u nich też jak przerobisz tracisz RDS.

ZYZIO
19th-November-2010, 17:04
Wlasnie wrocilem po przerobce. Jest lepiej, bo wreszcie moge slychac mojego radia Jozef. Warto zapomniec o RDS. Operacja trwala chyba 20 min.

slepy62
19th-November-2010, 17:38
Jestem zainteresowany CB.

keyes
24th-January-2011, 08:43
Czy przestrajanie radia odbywa się z komputera, czy trzeba wymontować całe radio ?

sirtrojan
24th-January-2011, 12:37
Trzeba wymontowac radio żeby przelutować w nim conieco.

robson_69
3rd-July-2012, 20:42
z którego roku masz to radio ?

marleo
3rd-January-2014, 17:27
Witam,
Dziś również przerobili mi radio w firmie Mikar aktualnie koszt to 300zł.Przy okazji rozwiązali mi problem z nawigacją(okazało się ,że poprzedni właściciel wsadził navibox) i znalezli podłączenie do Ipoda w schowku od strony pasażera.Okazało się ,że do odpalenia nawigacji brakowało mi pilota z touchpadem ,który dziś dokupiłem w Józefowie w Naviservice(koszt 250zł) i teraz wszystko śmiga jak trzeba.Mam jeszcze do podmiany Auto mapę na nowszą wersję, gdyż obecnie jest 2010.Dzięki Grzegorz za namiary, nareszcie wszystkie multimedia mi działają.
Ostatnio założyłem również Ztube i mogę powiedzieć ,że teraz moje autko brzmi i gra pięknie ::)
Pozdrowienia dla wszystkich z ekipy ifans

Marleo

LOKTONG
3rd-January-2014, 17:39
a widziales to ?
http://www.ifans.pl/showthread.php?3219-Przestrojenie-strojenie-radia-Fx35-na-fale-PL-tzw-RASTER-clarion-2548n&highlight=strojenie+radia

za co Oni biora taka kolosalna kase !!