PDA

Zobacz pełną wersję : Zestaw do samopoziomowania xenonów



sirtrojan
18th-June-2010, 13:58
Jak ktoś już ma przerobione światła i dodane spryskiwacze - może sobie dla świętego spokoju dołożyć to urządzenie : http://www.allegro.pl/item1075973373_hid_xenon_auto_poziomowanie_sensor_ xenony_jafra.html

Wtedy autko będzie w 100 % legal!

MARUS
19th-June-2010, 19:16
great find !
wtyczki do silniczkow nie beda pasowac ale to najmniejszy problem.
Szukalem takiego urzadzenia od dlugiego czasu, na pewno jest robione przez Chiny (chyba) ale nie moglem tego znalesc w Stanach :(
Zamowie ten zestaw i zobaczymy co to warta

sirtrojan
20th-June-2010, 00:50
montowanie w bagażniku wcale mnie nie cieszy - znowu pół auta do rozebrania :/

MARUS
20th-June-2010, 00:54
HAHA, wlasnie mialem Ci to powiedziec :)
Spotkales sie moze z takim kitem w Stanach ? Bo ja od roku szukam i nic nie znalazlem. Zamowie ten to zdam relacje

sirtrojan
20th-June-2010, 01:05
Kup - zobacz kto to produkuje albo chociaż dystrybuuje w PL. Tak czy owak - za niecałe 2k można mieć 100 % legala! / przeróbka kierunków, spryski, poziomowanie/.


Jeśli ktoś chce wiedzieć jak sie dobrać do tylnej tapicerki to pokrótce :


zdejmujemy osłonę wew. progu
wyjmujemy kanapę - siedzisko
odkręcamy oparcie/ jedna lub 2 części/
zdejmujemy pokrywę koła
odkręcamy subwoofer
wyjmujemy zapas
demontujemy mała - skórzaną zaślepkę,
odkręcamy 3 nakrętki w boczkach - uwaga 2 ukryte!
wyrywamy delikatnie boczek
odkręcamy osłony foteli tylnych
odkręcamyśruby mocujące plastiki które są wokół koła zapasowego

i to chyba tyle
niby niewiele ale roboty od groma a i na plastiki trzeba baardzo uważać :uwaga:

Aby przeciągnąć kable do komory silnika chyba najlepiej pociągnąć je progami a potem przerzucić przez ściankę grodziową - ale znam jeszcze dobrej miejscówki :/

MARUS
20th-June-2010, 08:57
Ok, znalazlem firme ktora produkuje ten zestaw. Czekam az beda online to dowiem sie wszystkiego lepiej. Na pewno cena zalezy tez od ilosci zamawianych sztuk.. Bede informowal na bierzaco

quku
20th-June-2010, 11:53
a to dobry bajer :) tak tylko pobieżnie mu się przyjrzałem i w sumie montaż jest raczej prosty jedynie nie bardzo kumam gdzie podłączyć Vehicle speed sensor wire. :(

sirtrojan
20th-June-2010, 16:42
trzeba popytać, poszukać w schematach i się znajdzie. Tak czy owak jest na pewno ;)
Marek jak już będziesz miał to w swoich rękach podziel się wrażeniami.

MARUS
24th-June-2010, 06:23
rozmawiałem z firma co robi ten product. Nie za wiele sie dowiedzialem od salesmana o specyfikacji i funkcjonalnosci tego kitu. jedyne co wiem to musze zamowic minimum 10 sztuk..

tmc
6th-June-2014, 02:45
W razie problemów zapraszamy do kontaktu :)

korzen
6th-June-2014, 11:13
tmc witamy na forum i zarazem zapraszamy do powitalni http://www.ifans.pl/forumdisplay.php?4-Dopiero-doczye-Przywitaj-si-adnie-%21 To forum publiczne, zorientowane na konkretna marke. Jest zaledwie kilka modeli, ktorych posiadacze beda zainteresowani ta usluga. Podaj wiec prosze wiecej szczegolow. Jaka cena, na czym polega modyfikacja i jaki jest czas wykonania uslugi. Narazie to rownie dobrze moge sobie wygooglowac "zalozenie samopoziomowania reflektorow" i sobie bede dzwonil...