PDA

Zobacz pełną wersję : Zamknąłem pilota w środku FXa :/



sirtrojan
28th-June-2010, 21:20
Jako że mam jeden komplet - II jeszcze nie dotarł miałęm problem. W zasadzie myślałem że zgubiłem I-key ale na szczęście znalazł sie w podłokietniku.
Swoja drogą auto nie powinno było się zamknać z przycisku na klamce jeśli pilot jest w srodku - ale sie zamknęło.

Koszt awaryjnego otwarcia - 100 PLNów :/
Wiedza i nauczka na przyszłość - bezcenne
Za całą resztę zapłacisz biletami Narodowego Banku Polskiego :becky:

POZIOMA
28th-June-2010, 21:31
Grzesiu ja se dorobiłem surówkę za15zł oczywiście bez immo, taką aby otworzyć w razie takiej awarii bo też mam jeden klucz.

sirtrojan
28th-June-2010, 21:34
tak tez zrobię - zanim dojdzie do mnie II sztuka będzie jakiś zapas.
Piotrek prosty pomysł a jakże trafny. Dzięki :thumb:

PS. nie wiem co się ze mną dzieje, że sam na to nie wpadłem :/

POZIOMA
28th-June-2010, 21:38
Drugiego zamawiałeś w USA i z ciekawości ile ma cię wyjść?

sirtrojan
28th-June-2010, 21:40
aż 49 USD :) ale są i tańsze :
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2005-2006-2007-2008-INFINITI-FX35-FX45-REMOTE-SMART-KEY-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem230828ea9eQQitemZ15046 0754590QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries

POZIOMA
28th-June-2010, 21:43
A u ciebie jest golas czy razem z pilotem?

sirtrojan
28th-June-2010, 21:51
z pilotem - cały zestaw - pilot do zaprogramowania przez Consulta :/ a klucz dotnie każdy ślusarz.

Aha dla innych userów - wazny jest kod który jest na pilocie
Nazywa się FCC ID - trzeba sprawdzić ten kod z tym który zamawiacie bo w innym przypadku nie będzię mógł być zaprogarmowany.

sirtrojan
5th-July-2010, 13:42
Pilot ciąg dalszy.

zamówiłem pilota od tego sprzedawcy:
http://myworld.ebay.com/vistaremotes

na takiej aukcji - opis identyczny( tyle że tu jest z 4 przyciskami) !
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/05-06-07-08-M35-G35-G35x-INFINITI-REMOTE-SMART-KEY_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33723QQihZ005QQitem Z150462994925QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

dostałem to:

474

Wiem że fotka tego nie oddaje ale pilot jest porysowany i ma zadrapania na przyciskach a kluczyk bez komentarza - jest dorobiony w mizerny sposób i przykręcony zepsutym wkrętem. Ponad to jest bardzo powycierany i widać że wiele w swoim marnym kluczykowym życiu przeszedł. To już mój czteroletni jest w dużo lepszym stanie!
Jak znajdę czas to zrobię jakieś pro-fotki żebyście widzieli jaki jest BRAND NEW.

Nie będę go zwracał bo szkoda czasu i moich PLNów. Napisałem do sprzedawcy - zobaczymy co zaproponuje.

I tak panowie i panie chyba walnę negatywa.

edit: odezwał się sprzedający - przeprasza i daje mi 20 % rabatu.

Jacob_USA
6th-July-2010, 06:18
Heh ja bym napisal ze ma mi oddac kase albo w innym przypadku dosaje negatywa zglaszam to do ebay i zrobie mu ostro kolo piora. Taki przypadek mialem z karta do aparatu.

sirtrojan
20th-August-2010, 20:24
No i dziś po raz kolejny zamknąłem pilota w środku :/
na szczęście surówka otworzyła drzwi i się do niego dostałem :)

Jacob_USA
20th-August-2010, 20:40
O czym Ty chlopie myslisz !!??

sirtrojan
20th-August-2010, 23:26
hehe Kuba - zapewniam cię też byś stracił głowę ;)
czekało na mnie 14 dziewczyn - z tego 7 to modelki :thumb:

Jacob_USA
22nd-August-2010, 17:59
Ty masz Anie a nie patrz na malolaty :P

allsen21
22nd-August-2010, 20:35
fajne klimaty :)
sluchaj co do pilota to mam w zarąbistym stanie ------bo kiedys kupilem pilota do mojego g35 i kole smi dorzucil caly klucz z pilotem od fx...jak cos to podesle ci zdjecie

sirtrojan
22nd-August-2010, 22:08
mam II zestaw - pilot+surówka ale czeka na zaprogramowanie. ale dziękuję za propozycję. Wrzuc jak by co do działu sprzedam :) aha pamietaj ze ważny jest ten numer identyfikacyjny pilota - musi być identyczny z tym z I pilota!

Max
5th-November-2010, 20:07
Witam,
Mam pytanie: czy jeździcie z funkcją autozamykania drzwi po paru sekundach? Ja miałem podobny przypadek jak Sirtrojan - zamek drzwi k-cy sam zamknął się przy otwieraniu bramy, na włączonym silniku. Czy to częsta samowola FX-a, czy komuś jeszcze się przydarzyła? Jak wyłączyć ten zbytek łaski ze strony pojazdu?

Pozdrawiam -
Max

sirtrojan
5th-November-2010, 22:50
Nie mam tej funkcji u siebie lub jest nieaktywna.

Jacob_USA
5th-November-2010, 23:28
To mozna ustawic po przez podlaczenie auta do kompa i po kodach ustawic

Max
6th-November-2010, 11:41
spróbujemy, jak się uda, to dam znać. Ależ to funkcja enteligentna - jest po prostu kłopotliwa - sam się zamyka! Jak te amerykańce, którzy ponoć myślą tylko o napchaniu brzucha i zeksie, radzą sobie z tym zjawiskiem ?? (wszystkim, którzy czuja się amerykańcami - pardon!)

Max