PDA

Zobacz pełną wersję : Założenie wskaźnika(manometru) ciśnienia oleju fx35 s50



MarianoS81
5th-October-2016, 18:04
Panowie czy już ktoś przerabiał ten temat w swoim fx35? Są jakieś gotowe zestawy czy trzeba kombinować? Za wszelkie podpowiedzi, rady i itp Serdecznie Dziękuje :)

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

tiger456
5th-October-2016, 18:27
Kolega korzen montował takie cudo :)

Ologt
5th-October-2016, 19:39
Panowie czy już ktoś przerabiał ten temat w swoim fx35? Są jakieś gotowe zestawy czy trzeba kombinować? Za wszelkie podpowiedzi, rady i itp Serdecznie Dziękuje

Kupujesz takie coś
http://www.dabtuner.pl/Podkladka_pod_filtr_oleju_z_wyjsciem__wejsciem_na_ chlodnice_oleju-183.html

i takie coś

http://allegro.pl/wskaznik-cisnienia-oleju-auto-gauge-smoke-zegar-i5594570664.html
i już

Planuje coś takiego założyć + temp oleju + jeszcze cuś :eyebrows:

tiger456
5th-October-2016, 20:13
Krzysiek montuj, mi może też się to przydać :)

Ologt
5th-October-2016, 20:29
ok , tylko trochę się zejdzie bo to trzeba ładnie słupek przygotować i od braci z Czajna Town trza poczekać na paczkę.

tiger456
5th-October-2016, 20:32
a co wypatrzyłeś z Chin?

MarianoS81
5th-October-2016, 23:33
Panowie wiem że Nissan 350z ma ten sam silnik i posiada zegar od ciśnienia oleju, czy się mylę? Może można to zrobić na podobe właśnie 350z? Pytanie tylko jak? :)

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

Ologt
6th-October-2016, 00:34
a co wypatrzyłeś z Chin?
wskaźniki fajne

tiger456
6th-October-2016, 10:09
Kurde, no to pokaż a nie robisz smaka :D

MarianoS81
6th-October-2016, 10:31
A czy taka podkładka pod filtr oleju nie zmniejszy ciśnienia oleju w układzie? Czy nie zmniejsza przepływu oleju?

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

korzen
6th-October-2016, 10:52
Nie zmnijsza. Kupcie dobre podstawy pod filtr, nie jakies badziewie. CO do samych wskaznikow, to AutoGuage Smoke to takie minimum... Ja wlasnie to mialem, ale jak juz pisalem wczesniej wysralo sie nowemu wlascicielowi. Moze jakies Greddy?
Slupek chyba najlepsze miejsce. Ja mialem poczatkowo w popielniczce. W sumie jakby dorobic panel zamiast popielniczki byloby spoko. Bo tez nei ukrywam, ze do 2 tonowego suva takie zegary w slupku to glupio troche wyglada :)

Ologt
6th-October-2016, 12:19
W sumie jakby dorobic panel zamiast popielniczki byloby spoko. Bo tez nei ukrywam, ze do 2 tonowego suva takie zegary w slupku to glupio troche wyglada

No chyba lepiej ,niż w popielniczce .Zresztą gdzie tam trzy zegary zmieścisz.

Podkładka auto guage -więc raczej dobra podstawa pod filtr .Czy autoguage czy greddy to i tak chińczyk to klepie

korzen
6th-October-2016, 12:20
Ja mialem jeden i bylo spoko. Zamykalem popielniczke i nic nie bylo widac. Chcesz, zakladaj w slupek. Twoje auto. Dla mnie w 2 tonowym suvie jak juz napisalem traci... Dopowiedz sobie czym...
Po co Ci az 3 wskazniki? Co tam chcesz dac? Voltomierz i temperature?? Daj spokoj...

Ologt
6th-October-2016, 12:38
Ja mialem jeden i bylo spoko
No tak , ale to bardziej "wygryziona" była ta popielniczka niż wycięta pod wskaźnik .Dlatego chcę w słupku bo masz wszystko przed oczami a nie gdzieś pochowane .I nie sądzę że to jest wieś jak coś spełnia swoją rolę i działa ,tym bardziej że są to parametry ważne dla nas.







Po co Ci az 3 wskazniki? Co tam chcesz dac? Voltomierz i temperature?? Daj spokoj...
Tak chcę ciśnienie oleju ,temp oleju i voltomierz , ale może zostanę przy dwóch bo znalazłem Greddy-iego co mają w jednym wskażniku np . volty i ciśnienie.

tiger456
6th-October-2016, 12:56
Tak chcę ciśnienie oleju ,temp oleju i voltomierz , ale może zostanę przy dwóch bo znalazłem Greddy-iego co mają w jednym wskażniku np . volty i ciśnienie.

Chłopie no to pokazuj te wskaźniki, ocenimy ;)

Ologt
6th-October-2016, 15:22
Chodziło mi ten typ , ale już wiem że to nie są w słupek

https://www.youtube.com/watch?v=BEJ5ljzDs3A

sirtrojan
6th-October-2016, 15:27
Greddy ;)

ale ogólnie budzik ładny

zobaczcie też Defi oryginał czy ;)

też się ładnie prezentują + zmiana koloru podswietlania

tiger456
6th-October-2016, 15:36
Ten Greedy wygląda super. Jak się zdecyduję to poleci w popielniczkę :D

Ologt
6th-October-2016, 17:12
Nie wiem czy Ci wejdzie ,bo to 62mm . Najlepiej zapodaj w miejsce na napoje hehe

tiger456
6th-October-2016, 17:17
Taki żarcik :) Dobrym miejscem jeszcze byłby ten "chrom" pomiędzy zegarem ;)

korzen
6th-October-2016, 19:19
Taka byla pierwsz opcja mechanika. Ale sie nie zgodzilem, bo nie pasowalo do zegarka. To mielismy wywalic, ale jakos chcialem stockowe wnetrze... Teraz jakbym wsadzal, to cisnienie i temperature oleju. Voltomierz, to juz na sile. Rzecz zbedna, tuning rodem z seicento. Musze miec wskazniki, wiec wkladam co jest latwe do podlaczenia. Dwa wskazniki w miejsce zegarka i bedzie spoko.
Slupek dramat w FX... Wasze auta, robcie jak chcecie lol

tiger456
6th-October-2016, 19:35
Ja też nie wkładałbym wskaźników w słupek. To nie jest auto typowo sportowe...

egze81
6th-October-2016, 20:28
Też myślę o wskaźnikach ale ciśnienie i temperatura oleju

Ologt
7th-October-2016, 10:43
Slupek dramat w FX... Wasze auta, robcie jak chcecie
Dramat to będzie jak właśnie porobicie sobie dziury w desce lub konsoli :crazy: jeszcze jakby jakieś maskownice na to założyć no to może jakoś by to wyglądało

korzen
7th-October-2016, 10:55
Sluchaj sa gusta i gusciki. Jedni lubia wilkie rury, naklejki i nakladki, inni nie. Do jednych aut to pasuje, do innych nie. Ale o gustach sie nie dyskutuje. To twoje auto i tobie ma sie podobac. Jak sprzedasz a nowemu wlascicielowi sie nie bedzie podobalo, to dasz mu seryjny slupek i sobie zmieni. Na pewno czujnik cisnienia oleju i temperatury (choc to juz jest zbedne, bo mozna na podstawie cisnienia oleju jak sie zna swoj motor wiedziec, kiedy jest optymalna temeratura i mozna depnac, no chyba ze jezdzisz no torze (FX??) to wtedy jak najbardziej biorac pod uwage brak chlodnicy oleju) sie przydaje i warto go miec.
Aczkolwiek jak juz inwestujesz w zegary, to poszukaj alternatywnej opcji ich umieszczenia. Bo jak zalozysz w slupek, to jest prawdopodobienstwo iz stwierdzisz ze wizualnie to pasuje jak swini siodlo...
Ja jak mialem obszywac deske, to myslalem o tym, zeby dac je z gory na desce wzorem 350z. Obszyc to razem z deska i mogloby wyjsc calkiem spoko...

P.S. To tylko sugestia. No offence... Masz fajnie zrobinego FX i fajnie jakbys zachowal dobry styl jak dotychczas. Po prostu latwo jest przekroczyc granice...

MarianoS81
8th-October-2016, 20:20
Dziękuję Panowie za dyskusje, dziś auto oddałem do lakiernika, jeszcze z tydzień może dwa i będę latał :) wtedy zmiana wszystkich płynów i itp.. Następnie czujnik ciśnienia oleju, zrobię parę fotek, mały manual może komuś się przyda :)
Pozdrawiam
Mariusz

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

sirtrojan
8th-October-2016, 20:24
Co za problem kupić dodatkowy słupek - zamontować zegary i ew wytargać.
Wg mnie do FXa prasuje taki słupeczek - nie pasuje to do mojego volvo :P (a i tak będzie boost)

tiger456
8th-October-2016, 20:28
Dziękuję Panowie za dyskusje, dziś auto oddałem do lakiernika, jeszcze z tydzień może dwa i będę latał :) wtedy zmiana wszystkich płynów i itp.. Następnie czujnik ciśnienia oleju, zrobię parę fotek, mały manual może komuś się przyda :)
Pozdrawiam
Mariusz

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

Za wszelkie zdjęcia będziemy wdzięczni :)

Ologt
12th-October-2016, 22:54
pasuje jak swini siodlo...


Ja jak mialem obszywac deske, to myslalem o tym, zeby dac je z gory na desce wzorem 350z. Obszyc to razem z deska i mogloby wyjsc calkiem spoko...

albo by wyszło spoko albo siodło :becky: Co zrobisz z deską wtedy ?? Słupek wywalasz na oem i kombinujesz dalej



Co za problem kupić dodatkowy słupek
Już taki mam




Wg mnie do FXa prasuje taki słupeczek

I wszyyyystkooooo :peace:

tiger456
12th-October-2016, 22:58
Gitarka, Krzysiek montuj graty bo chcę już wstawić u siebie to samo :rockon:

Ologt
12th-October-2016, 23:03
No to tak prędko nie będzie .Czas na wysyłkę z Chin i jakoś ten słupek trzeba ulepić.

Grain
12th-October-2016, 23:05
No pewnie zaraz kolejka się wydłuży:nod: