PDA

Zobacz pełną wersję : Czujnik stukowy



Kanios
4th-February-2017, 15:32
Panowie mam pytanko pomożecie w lokalizacji czujnika stukowego w Fx45

sirtrojan
5th-February-2017, 16:02
http://www.infinitiscene.com/threads/fx45-knock-sensor-location.46343/

Kanios
5th-February-2017, 18:20
Dzięki bardzo .Wychodzi na to ze są dwa te czujniki co nie?

sirtrojan
7th-February-2017, 20:30
Tak. Szukaj schematów w USandA po haśle Knock Sensor

Kanios
8th-February-2017, 09:11
Czujniki znalazłem wszystko stoi rozebrane bo brak dostępności czujnikow tzn.są dostępne ale nie znacznie się różnią lotkami prowadzącymi które wchodzą juz w wsowke u mnie po jednej stronie jest niżej a po drugiej troszkę wyżej a te co są dostępne te lotki mają ustawione równo

Kanios
8th-February-2017, 09:16
Może ktoś przerabia temat bo jestem w stanie lekko przyszlifowac ta lotkę i wejdzie mi na wsowke tylko pytanie czy parametry te same

Kanios
8th-February-2017, 22:42
Czujniki wymienione poskładane i jest jak wcześniej. Dalej kuleje.

sirtrojan
8th-February-2017, 23:09
Podjedz do kogoś z consultem - specjalizujacego sie w nissanie / infi

Kanios
9th-February-2017, 08:24
Dzięki za pomoc najpewniejszy chyba będzie nissan bo jest nie daleko w Kielcach.

Kanios
9th-February-2017, 13:53
Jestem po wizycie w nissanie podpieli consulta wyskakiwal P0300,a i kąt wyprzedzenia zapłonu u mnie waha się 3-4 a powinno być 10-14 ale przy 2000tys.obr. juz jest ok serwisant zasugerował ze może być luźny łańcuch.Musze jeszcze odstawić katy i zobaczę co będzie. Czy macie jeszcze jakiś pomysły co może być

Kanios
11th-February-2017, 06:37
Przyczyną braku mocy i szarpania był oberwany wkład ceramiczny kata 1 resztki pokruszone wpadły do drugiego i go zablokowały

tiger456
11th-February-2017, 09:17
Mówiłem ci od początku żebyś wyeliminował katy, a ty bawiłeś się z czujnikami ;)

djoneway
11th-February-2017, 11:36
Tiger wie co mówi :) Kanios (http://www.ifans.pl/member.php?1935-Kanios)

I już nie wyświetla Ci żadnych błędów, auto odzyskało moc? Jak sprawdzili Ci auto pod consultem, zasugerowali winę katalizatorów?

Kanios
11th-February-2017, 19:13
Wszystko wróciło do normy w serwisie zasugerowali luźny łańcuch byłem dziś u coobcia popiół kompa na benzynce wszystko git gaz do poprawki tiger456 oczywiście miałeś racje (dzięki Patryk)

tiger456
11th-February-2017, 22:06
Dobrze, że posłuchałeś mnie dodatkowo z tym LPG i zajrzałeś do Coobcia. Wyreguluje ci mapkę pod gazior i będziesz śmigał. Szkoda, że serwis nie zasugerował ci luźnych gaci... Nienawidzę wróżenia z fusów. Bezproblemowej eksploatacji Pawle :)

djoneway
11th-February-2017, 22:53
Szkoda, że serwis nie zasugerował ci luźnych gaci...

Luźne gacie to oni mają jak podchodzą do klienta. Raczej nie próbują konkretnie rozwiązać problemu tylko snują domysły. To niech Ci InfiniTaczka służy po wsze czasy. Amen:amen:

Kanios
12th-February-2017, 02:25
Hehe luźne gacie dobre a i pytają czy umawiamy się na wymianę mowie nie nie przemyśle temat.Dzięki Panowie

Coobcio
12th-February-2017, 11:01
Joł joł to nie jest kawestia regulacji LPG - Bank 1 pracuje na za ubogiej mieszance, czasami korekty na tym banku dochodzą do maksymalnych wartości + 25%
Tak więc albo wtrysk LPG padł któryś albo na jednej listwie są spadki ciśnienia gazu - na benzynie jest idealnie korekty +/- 4-5%
Ogólnie autko fajne i zdrowy rozrząd ma, na wyłączonych selenoidach pracują wałki ssące w pozycjach 0 do czasem -0,5 więc drugie tyle co ma myślę że polata :)

Kanios
16th-April-2017, 15:58
Oczywiście Coobcio miał rację to nie była tylko kwestia regulacji okazało się ze w kopie gazowym po 1 były wprowadzone starszy model wtrysków nie te które zamontowane a po 2 i najważniejsze zamienione wtyczki od wtrysku 7 z 8.Wszystko ogarnięte . Juz przejechane parę km. Żaden check nie wyskakuje.wychodzi na to ze emulatory sond tez spełniają swoje zadanie.Jeszcze raz dzieki.Pozdrawiam.

Luckystar81
17th-April-2017, 10:07
Wymieniałeś katalizatory czy wstawiłeś tylko emulatory sond?

Kanios
17th-April-2017, 11:39
Wywaliłem całkowicie wkłady pierwszych katalizatorów i założyłem emulatory,ale mam w planach wyciąć i te drugie

Luckystar81
17th-April-2017, 13:56
Nie chodzi głośniej, no i czy nie wywala błędów?
Bo mam coś podobnego i nie wiem co z tym zrobić.

Kanios
18th-April-2017, 06:05
Żadne błędy nie wyskakują,a czy głośniej hmmm powiem szczerze że bez różnicy według mnie

Borszowski
18th-April-2017, 07:03
Kanios (http://www.ifans.pl/member.php?1935-Kanios) jakie miałeś objawy czy tylko brak mocy czy coś jeszcze?

Kanios
18th-April-2017, 08:33
Generalnie brak mocy krecil się do 3500 4000 tys. I pukanie w wydech Podczas jazdy trzymasz gaz do spodu a on dochodzi do powiedzmy 3500 i się dusi przerywa.

Borszowski
18th-April-2017, 08:56
a miałeś jakąś różnice czy ciepły czy zimny?

Kanios
18th-April-2017, 09:15
Wiesz jak odpaliłem zimny to mniej walił w wydech bo wyższe obroty ale generalnie bez różnicy.