PDA

Zobacz pełną wersję : Klima włącza się podczas jazdy



Black
30th-August-2017, 17:18
Wczoraj i dzisiaj zdarzyło mi się że włączyła mi się klima na maxa a przyciski nie reagowały na próbę jej wyłączenia,najlepsze jest to że nie mogłem też wlączyć radia,po prostu caly panel przestał działać.Dopiero po wyłączeniu silnika i odczekaniu kilku minut problem zniknął aby pojawić się w czasie jazdy znowu (gdzieś tak po 10 minutach).Nie wywala checka,ogólnie nic się nie dzieje poza tym-ktoś coś widział ktoś coś wie?

sirtrojan
30th-August-2017, 20:38
Duchi :)

Black
30th-August-2017, 21:02
Albo gorzej,imigrant:)

http://media.telemundo51.com/images/tlmd_xxtrafico_indocumentados_frontera.jpg

tiger456
30th-August-2017, 21:52
Opętana klima :)

https://www.youtube.com/watch?v=LGVlHnVara8

Black
30th-August-2017, 23:34
" Zgaś go w ch.." tak zrobiłem i na chwilę pomogło heh

tiger456
10th-November-2017, 22:52
Blacku, wracając do twojego problemu powinieneś spojrzeć na działanie rezystorów w radiu. Informacje na temat wyjęcia radia dla twojego rocznika znajdziesz w poście o zakładaniu radia 2 din, niestety nie jest to łatwe bo w rocznikach 2003 - 2004 bardzo skomplikowali nam pracę. Ewentualnie możesz wpaść do Zamościa to zrobię to za ciebie :D Problemy, o których piszesz wskazują na nieprawidłowe działanie bądź zerwanie ścieżek elektrycznych na płycie głównej. Za te problemy odpowiadają rezystory R508, R509, R510. Więcej informacji na temat naprawy znajdziesz tutaj:

https://www.youtube.com/watch?v=LcHWDuE7blM&t=

Black
11th-November-2017, 08:40
Masz rację ma to związek z radiem,bo kiedy go nie używałem klima się nie włączała,ale ostatnio jeżdżę radio gra i wszystko ok,ale nie ukrywajmy samo się nie naprawiło i pewnie będę musiał wrócić do tematu.

_michał_
23rd-November-2017, 09:45
Hej,
Miałem ostatnio taką samą akcję w G37...kima wariowała...
Ogólnie mam tak, że klima na 18st chłodzi, a na 18,5st już grzeje opór, nie da się ustawić dogodnej temperatury.
Macie może jakieś pomysły, linki?

Drzymek
30th-November-2017, 08:45
Może mieć to związek z czujnikiem temperatury w środku. To tylko przypuszczenie.

_michał_
30th-November-2017, 10:42
Gdzie on się znajduje? Muszę to ogarnąć bo mnie to denerwuje...a od czegoś trzeba zacząć...

Black
30th-March-2018, 21:50
Zrobione,generalnie cały panel przestał mi działać,wymontowałem go i oddałem do naprawy,rzeczywiście oporniki przepalone,niektóre ścieżki na płycie głównej również,oporniki wymienione wszystko polutowane-działa!.

tiger456
31st-March-2018, 02:36
Standard, szkoda że nie podrzuciłeś zdjęcia które oporniki padły :)

Black
31st-March-2018, 10:39
Niestety nie byłem przy tym jak rozebrano radio i je wymieniono,ale wiem że to te które wymieniłeś plus dwa inne.