Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: InTouch Sevices

  1. #11
    Trochę już ogarniam Avatar Arek
    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Q50 hybrid sport tech awd my17 moonlight white
    Postów
    68
    Podziękował
    5
    Otrzymał podziękowanie 5 raz/y

    Domyślnie

    Dostałem dzisiaj taki update z serwisu:
    Niestety opcje zdalny klakson, wykrywanie samochodu czy światła nie działają w żadnym Infiniti w Europie.

    Pytanie o SIM poszło dalej. Zresztą głównie chodzi o to, żeby pozbyć się startowego ekranu, który informuje, że może wysłać informacje. SIM jest nieaktywny więc nie ma jak ich wysłać. Najłatwiej byłoby tam włożyć własnego SIMa i tyle, ale ta opcja jest I niby ID SIM jest potrzebne do rejestracji.

    Tak BTW w my17 na portalu https://pl.intouch.infiniti.eu są takie opcje:









  2. #12
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Sep 2016
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Jeździ
    Q50 Hybrid Sport Tech Awd, 2016, Iridium Blue
    Postów
    53
    Podziękował
    7
    Otrzymał podziękowanie 8 raz/y

    Domyślnie

    Nie wiem czy też to zauważyliście, ale...
    Od jakiegoś czasu ta ikonka z samochodem i 'zasięgiem' (czy tam anteną) nie jest przekreślona - a do tej pory zawsze była.
    intouchservices.jpg

    No więc spróbowałem i nagle działa - można zdalnie włączyć klakson, światła i sprawdzić lokalizacje samochodu. Chwilę to trwa ale działa.
    Nie umiem powiedzieć od kiedy to się uaktywniło - może przy ostatnim serwisie coś ASO aktualizowało lub coś ogólnego włączyli.
    Ten ekran 'powitalny' dotyczący intouch services nadal trzeba po każdym uruchomieniu wyłączyć, ale ja robię to już mechanicznie...
    Moja wersja to rocznik 2016 a rok mod 2017.

  3. #13
    Trochę już ogarniam
    Dołączył
    Nov 2016
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Q50 Hybryda Sport Tech 2016 Biały
    Postów
    111
    Podziękował
    12
    Otrzymał podziękowanie 6 raz/y

    Domyślnie

    Sorki- ale gdzie Wy to macie? Bo czytam i nie wiem o co kaman
    BTW w q50 jest jakaś karta SIM?

  4. #14
    Trochę już ogarniam Avatar Arek
    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Q50 hybrid sport tech awd my17 moonlight white
    Postów
    68
    Podziękował
    5
    Otrzymał podziękowanie 5 raz/y

    Domyślnie

    Ciso - tak jest karta SIM od producenta - muszę sprawdzić u siebie może już działa. Jak byłem w salonie ostatnio to też twierdzili, że w nowych modelach już działało. Ciekawe tylko, że nic na ten temat nie wiedzą w serwisie i odsyłają do handlowców

    Co do umiejscowienia - zobacz screenshot na górze - w prawym górnym rogu nawigacji po lewej od godziny.

  5. #15
    Trochę już ogarniam
    Dołączył
    Nov 2016
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Q50 Hybryda Sport Tech 2016 Biały
    Postów
    111
    Podziękował
    12
    Otrzymał podziękowanie 6 raz/y

    Domyślnie

    Ale to sie jakoś włącza czy samo ma się włączyć ?

  6. #16
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Sep 2016
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Jeździ
    Q50 Hybrid Sport Tech Awd, 2016, Iridium Blue
    Postów
    53
    Podziękował
    7
    Otrzymał podziękowanie 8 raz/y

    Domyślnie

    A tego to nie wiem - u mnie jakby samo się włączyło (ta aktywna ikona)
    Wcześniej na 100% nie działało - więc przestałęm się tym interesować.
    A teraz oprócz możliwości zdalnego uruchomienia klaksonu czy swiateł to jeszcze aktualny raport pokazuje o stanie podzespołów.
    Oczywiście wszystko w aplikacji na telefonie.

  7. Dzięki alezuch za powyższy Post:

    ciso1 (1st-March-2018)

  8. #17
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    May 2018
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Q50, 2017
    Postów
    1
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    U mnie niestety InTouch Service wciąż nie działa. Nie mogę nawet sprawdzić położenia samochodu, a co dopiero włączyć klakson. Czy ktoś się orientował, czy jest potrzeba wizyty w serwisie, żeby to działało?

  9. #18
    Trochę już ogarniam
    Dołączył
    Nov 2016
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Q50 Hybryda Sport Tech 2016 Biały
    Postów
    111
    Podziękował
    12
    Otrzymał podziękowanie 6 raz/y

    Domyślnie

    U mnie tez to nie działa. W ogóle nie ma tej ikonki samochodu

  10. #19
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Sep 2016
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Jeździ
    Q50 Hybrid Sport Tech Awd, 2016, Iridium Blue
    Postów
    53
    Podziękował
    7
    Otrzymał podziękowanie 8 raz/y

    Domyślnie

    W ogóle nie ma? U mnie w tym czasie jak to nie działało to ikonka była tyle ze wyszarzone i przekreślona.

  11. #20
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Apr 2016
    Mieszka w
    WRO
    Jeździ
    Q50 Hybrid
    Postów
    31
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 6 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał ciso1 Zobacz post
    U mnie tez to nie działa. W ogóle nie ma tej ikonki samochodu
    Infi z 2013-2015 mają starszy i nieco ubozszy intouch. Nie mają własnej karty sim. Łączą się z internetem przez bluetooth i aplikację w tel.
    Ale też nie mają durnego komunikatu z napisem ok, który trzeba za każdym razem kliknąć

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Q50 InTouch
    By Tomekk in forum Audio, Nawigacja & Elektornika
    Odpowiedzi: 61
    Ostatni post / autor: 29th-October-2017, 20:43
  2. System inTouch i przypomnienia o potrzebie serwisowania
    By misiektoja in forum Audio, Nawigacja i Elektronika
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 29th-January-2017, 13:26
  3. Najnowsza wersja aplikacji Infiniti InTouch wiesza się
    By misiektoja in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 12th-May-2015, 21:43

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •