Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: Googlemaps albo Yanosik na Q50?

  1. #1
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Jun 2017
    Mieszka w
    Pruszków
    Jeździ
    Q50, 2015, biały
    Postów
    2
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie Googlemaps albo Yanosik na Q50?

    Czy ktoś zna kogoś, kto zna kogoś, kto uwolni mnie od przestarzałej mapy bez natężenia ruchu i wgra któreś z powyższych? Aplikacja Infiniti InTouch działa i łączy się z komputerem samochodu. Druga sprawa to chętnie odwróciłbym działanie przycisku START/STOP tzn. żeby domyślnie ten nieszczęsny system był wyłączony, a przyciskiem mógłbym go włączyć.

  2. #2
    Forumowy wyjadacz Avatar czejzee
    Dołączył
    Mar 2016
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Q50 2.0t Sport 2016 ex / teraz: Q50 35h 2015
    Postów
    598
    Podziękował
    209
    Otrzymał podziękowanie 21 raz/y

    Domyślnie

    Trzeba przerobić moduł Androida na taki jak robią poza ASO w USA. Koszt ponad 3 tys zł ale nie wiem czy to nie wiąże się z utratą gwarancji?

    Odwrócenie start/stop raczej niewykonalne, sporo o jednym i drugim pisano już na forum.
    wrzucampiatke.pl | testy aut | zdjęcia | video

  3. #3
    GRILL MASTER CHIEF Avatar slepy62
    Dołączył
    Sep 2010
    Mieszka w
    Wieś pod WAWĄ
    Jeździ
    INFINITI Q50S HYBRID PREMIUM AWD 2013 DeLuxeTech&Navi Pkg/Chesnut Bronze/Wheat Leather/Maple Wood
    Postów
    4,121
    Podziękował
    64
    Otrzymał podziękowanie 405 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał czejzee Zobacz post
    Trzeba przerobić moduł Androida na taki jak robią poza ASO w USA. Koszt ponad 3 tys zł ale nie wiem czy to nie wiąże się z utratą gwarancji?

    Odwrócenie start/stop raczej niewykonalne, sporo o jednym i drugim pisano już na forum.
    Przeróbka jest w wypadku ekranu górnego...
    W wypadku modułu Q-ROI (obecnie chyba ok. $550) - do ekranu dolnego - wpinamy tylko moduł w istniejace okablowanie - w tym wypadku nie ma kwestii gwarancjii...



    Pozdrawiam Irek

    sold : FX30dS PREMIUM '10

  4. Dzięki slepy62 za powyższy Post:

    czejzee (7th-June-2017)

  5. #4
    Forumowy wyjadacz Avatar Maxx
    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    PL
    Jeździ
    Q50s 2.0t 2016 Malbeck Black
    Postów
    234
    Podziękował
    39
    Otrzymał podziękowanie 37 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał czejzee Zobacz post
    Odwrócenie start/stop raczej niewykonalne, sporo o jednym i drugim pisano już na forum.
    Wykonalne , na bazie zewnetrznego przekaznika ktory za nas "nacisnie guzik " po zapaleniu silnika .
    Jesli zbierze sie wystaczajaca liczba chetnych to zalatwie to w Krakowie aby opracowac taki system , a potem instalowac rowniez np. w Warszawie. Rozmawialem juz na ten temat ale po znikomym zainteresowaniu systemem skladajacym lusterka moga nie byc chetni do realizacji kolejnego projektu.

    Choć mam też własny "projekt" takiego urządzenia , zapraszam do :
    http://www.ifans.pl/showthread.php?6...5557#post65557
    Ostatnio edytowane przez Maxx ; 10th-June-2017 o 17:56

  6. Dzięki Maxx za powyższy Post:

    eteter (15th-January-2019)

  7. #5
    Trochę już ogarniam Avatar sebam
    Dołączył
    Feb 2018
    Mieszka w
    BYDGOSZCZ
    Jeździ
    Q50 2.0t, Jawa 250 58r
    Postów
    89
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 10 raz/y

    Domyślnie

    Czy istnieje moduł działający tylko jako mirror link? zastanawiam się nad modułem z androidem ale nie wiem czy jest sens powielać zawartość telefonu na kolejnym "smartfonie" w samochodzie.

  8. #6
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Jun 2018
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Q50, 2015, GRAFIT
    Postów
    6
    Podziękował
    1
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    Jeżdżę już ponad rok Q50-ką i mogę śmiało stwierdzić, że Polska pomimo głoszenia w mediach o byciu w czołówce krajów rozwiniętych technologicznie - NIEPRAWDA

    Co do Androida to załączone filmy, pokazują moduł dla wersji US. Europa raczkuje w tej kwestii i nie da się tego podłączyć, a przynajmniej tak mówi jedyny elektryk w Infiniti (nie powiem gdzie bo nie chcę pod nim dołka wykopać). Ja jednak wpadłem na pomysł obejścia tego problemu drogą chałupniczą, tzn. kupiłem Miracast (pudełko szybko łączy się z telefonem i bez problemu przekazuje obraz) i wpiąłem go złączem Jack w podłokietniku. Tak, wiem... marna jakość obrazu, ale do nawigacji w dłuższe podróże, gdzie "Wujek" Google jest niezbędny, działa z małym ALE - musi być wciśnięty hamulec ręczny, hehehe. No tak, sensowne zabezpieczenie. Jednak po długich rozmowach i namawianiach kolegi "jedynego elektryka w Infiniti" sprawdzono czy da się odłączyć to zabezpieczenie. Nie, nie da się jak przekazuje jedyny elektryk w Infiniti!!!. No cóż, temat padł na razie, ale przynajmniej mogę na postoju dzieciom film puścić.

    Co do start/stop to podoba mi się rozwiązanie z tego forum: http://www.ifans.pl/showthread.php?6...ighlight=start gdzie widać, że Polak potrafi. Ale to dalej forma "młotka i śrubokrętu".

  9. #7
    Forumowy wyjadacz Avatar Maxx
    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    PL
    Jeździ
    Q50s 2.0t 2016 Malbeck Black
    Postów
    234
    Podziękował
    39
    Otrzymał podziękowanie 37 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał Mycar Zobacz post
    Jeżdżę już ponad rok Q50-ką i mogę śmiało stwierdzić, że Polska pomimo głoszenia w mediach o byciu w czołówce krajów rozwiniętych technologicznie - NIEPRAWDA

    Co do start/stop to podoba mi się rozwiązanie z tego forum: http://www.ifans.pl/showthread.php?6...ighlight=start gdzie widać, że Polak potrafi. Ale to dalej forma "młotka i śrubokrętu".
    Jesli chodzi o naszą marną nawigację to już po przekroczeniu granicy pokazuje roboty drogowe , natężenie ruchu i sama proponuje objazdy . korzystałem z tej opcji w Austrii kilka razy
    problem w tym że jeśli w Austrii dane o korkach są wiarygodne to we Włoszech już niekoniecznie bo po trasie która wg komunikatów praktycznie stoi ( oznaczenie czerwone) jechaliśmy 140 i nie widzieliśmy nawet szczególnie dużego natężenia ruchu

    w temacie START/STOP wiem że to metoda chałupnicza ale to jedyna opcja dla aut na gwarancji gdzie nie wolno modyfikować softu
    w audi po prostu programatorem wpisuje się określoną wartość do komórki pamięci i domyślnie system mamy wyłączony - proste i eleganckie rozwiązanie , może kiedyś jakiś geek rozbije system i też się takiego doczekamy

  10. #8
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    WAWA
    Jeździ
    Q50 2.2d , 2015, CZARNY
    Postów
    48
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 1 raz w 1 Poście

    Domyślnie

    mozna kupic modul plug and play wciska za nas przycisk i domyslnie wylacza start/stop. Jest to dokladnie takie dzialanie jak na filmiku.
    podlaczenie samemu w 5minut dziala z 2.0t i 2.2d to sprawdzalem.

  11. #9
    Trochę już ogarniam Avatar sebam
    Dołączył
    Feb 2018
    Mieszka w
    BYDGOSZCZ
    Jeździ
    Q50 2.0t, Jawa 250 58r
    Postów
    89
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 10 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał _logain Zobacz post
    mozna kupic modul plug and play wciska za nas przycisk i domyslnie wylacza start/stop. Jest to dokladnie takie dzialanie jak na filmiku.
    podlaczenie samemu w 5minut dziala z 2.0t i 2.2d to sprawdzalem.
    Gdzie?

  12. #10
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    WAWA
    Jeździ
    Q50 2.2d , 2015, CZARNY
    Postów
    48
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 1 raz w 1 Poście

  13. Dzięki _logain za powyższy Post:

    Maxx (1st-July-2018)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Ksiazka Obslugi Infiniti FX50s (polski albo niemiecki)
    By janusz0109@o2.pl in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 30th-August-2015, 23:56
  2. Spot - 5.05 albo 6.05
    By Lukasz in forum Spotkania Klubowe
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post / autor: 7th-May-2014, 12:35
  3. Mailing masowy - potrzebny program albo firma
    By sirtrojan in forum Pogaduchy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 26th-April-2014, 23:05
  4. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 19th-September-2012, 12:00

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •