Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: Googlemaps albo Yanosik na Q50?

  1. #11
    Dopiero dołączylem Avatar walek
    Dołączył
    Nov 2018
    Mieszka w
    Rzeszów
    Jeździ
    Q50, 2.0 ST, 2017
    Postów
    11
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    Podobno serwis w Sosnowcu montuje (będzie montował) moduł do uruchomienia MirroLinku. Wzięli ode mnie VIN i mieli się odezwać czy u mnie można, ale póki co cisza. Będę ich dalej naciskał.
    Ale może ktoś z koleżeństwa wie coś więcej, testował rozwiązanie?

  2. #12
    GRILL MASTER CHIEF Avatar slepy62
    Dołączył
    Sep 2010
    Mieszka w
    Wieś pod WAWĄ
    Jeździ
    INFINITI Q50S HYBRID PREMIUM AWD 2013 DeLuxeTech&Navi Pkg/Chesnut Bronze/Wheat Leather/Maple Wood
    Postów
    4,167
    Podziękował
    64
    Otrzymał podziękowanie 409 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał walek Zobacz post
    Podobno serwis w Sosnowcu montuje (będzie montował) moduł do uruchomienia MirroLinku. Wzięli ode mnie VIN i mieli się odezwać czy u mnie można, ale póki co cisza. Będę ich dalej naciskał.
    Ale może ktoś z koleżeństwa wie coś więcej, testował rozwiązanie?
    Pytanie za ile, o ile dobrze pamiętam taki moduł to koszt około $250~270 , zamontować można samemu...
    Pozdrawiam Irek

    sold : FX30dS PREMIUM '10

  3. #13
    Dopiero dołączylem Avatar walek
    Dołączył
    Nov 2018
    Mieszka w
    Rzeszów
    Jeździ
    Q50, 2.0 ST, 2017
    Postów
    11
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    Mówiła mi o tym babka z salonu w Warszawie (podobno ma być docelowo w ogólnopolskiej ofercie). Cena ma być chyba około 3-3.5k PLN.
    U mnie problemem jest fakt, iż samochód jest na gwarancji i wolę nie grzebać w nim za bardzo. Wczoraj już miałem kupić https://bit.ly/2BG7ots ale skoro i tak wyświetlacz do działania potrzebuje wciśniętego hamulca ręcznego (nożnego to problemu nie rozwiązujemy. Jak wyczytałem wówczas albo zostaje mi grzebać w kablach, albo zakupić i zamontować jeszcze https://naviks.com/i-24075396-2014-2...ut-bypass.html

  4. #14
    Dopiero dołączylem Avatar walek
    Dołączył
    Nov 2018
    Mieszka w
    Rzeszów
    Jeździ
    Q50, 2.0 ST, 2017
    Postów
    11
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    https://www.otomoto.pl/oferta/infini...-ID6By9q6.html na potwierdzenie powyższego, ogłoszenie o sprzedazy Q50 wraz z MirrorLink, Sosnowiec.

  5. #15
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Dec 2018
    Mieszka w
    Jaworzno
    Jeździ
    Q50S 2.0T 2018 GRAPHITE SHADOW
    Postów
    4
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    W piątek odbierałem w Sosnowcu swoje Q50. Powiedziano mi że mogą zamontować MirrorLink-a u siebie w serwisie. Koszt to chyba 3200 PLN.
    Mają zamontowanego w aucie demonstracyjnym. Szkoda że jak dostałem to auto na jazdę próbną to o tym nic nie wiedziałem.
    Po świętach się do nich wybiorę, sprawdzę jak to działa i opiszę swoje wrażenia na forum.

    Pytałem też o możliwość montażu modułu androida ( takiego jak zamontował sobie klimas ) a sprawy gwarancyjne. Powiedziano mi że temat jest do ogarnięcia
    pod warunkiem, że oni ( tzn. serwis w Sosnowcu ) to zamontują. Była to rozmowa dość luźna i nie zobowiązująca. Miało by to wyglądać następująco:
    W jakiś sposób demonstruję że to działa - filmik, fotki itp. Serwis weryfikuje i ewentualnie odpłatnie montuje w moim samochodzie moduł który ja dostarczę.
    Zaznaczam jednak, że to była bardzo luźna rozmowa.
    Jak podjadę pooglądać rozwiązanie z ich auta testowego to zapytam o konkrety.

  6. #16
    Forumowy wyjadacz Avatar Maxx
    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    PL
    Jeździ
    Q50s 2.0t 2016 Malbeck Black
    Postów
    252
    Podziękował
    39
    Otrzymał podziękowanie 38 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał JeepFan Zobacz post
    W piątek odbierałem w Sosnowcu swoje Q50.
    Gratulacje ! no to juz mamy conajmniej 4 sztuki w Jaworznie
    Pozdrawiam

    ps.
    czy wersja 2018 ma juz fabrycznie składane lusterka po zamknięciu samochodu i mozliwość zdefiniowania co ma odjeżdżać ( fotel lub kierownica ) przy wysiadaniu ?

  7. #17
    Trochę już ogarniam
    Dołączył
    May 2018
    Mieszka w
    Śląsk
    Jeździ
    q50,2014, 2.0t
    Postów
    105
    Podziękował
    1
    Otrzymał podziękowanie 6 raz/y

    Domyślnie

    Mozemy zrobic jakiegos spota wiosna

  8. #18
    Dopiero dołączylem Avatar walek
    Dołączył
    Nov 2018
    Mieszka w
    Rzeszów
    Jeździ
    Q50, 2.0 ST, 2017
    Postów
    11
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał Maxx Zobacz post
    czy wersja 2018 ma juz fabrycznie składane lusterka po zamknięciu samochodu i mozliwość zdefiniowania co ma odjeżdżać ( fotel lub kierownica ) przy wysiadaniu ?
    Właśnie jechałem do Sosnowca, aby mi zaprogramowali składanie lusterek (wersja 2017, polift) i wrócili mnie z drogi. Mimo wcześniejszych zapewnień przez telefon, ktoś w serwisie się zorientował, że się póki co nie da. Powiedzieli, że pracują nad tym, ale jeszcze nie ma rozwiązania. Brzmiało to tak jakby dotyczyło wszystkich wersji, włącznie z 2018.

  9. #19
    Forumowy wyjadacz Avatar Maxx
    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    PL
    Jeździ
    Q50s 2.0t 2016 Malbeck Black
    Postów
    252
    Podziękował
    39
    Otrzymał podziękowanie 38 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał walek Zobacz post
    Właśnie jechałem do Sosnowca, aby mi zaprogramowali składanie lusterek (wersja 2017, polift) i wrócili mnie z drogi. Mimo wcześniejszych zapewnień przez telefon, ktoś w serwisie się zorientował, że się póki co nie da. Powiedzieli, że pracują nad tym, ale jeszcze nie ma rozwiązania. Brzmiało to tak jakby dotyczyło wszystkich wersji, włącznie z 2018.
    jest gotowe rozwiązanie składające lusterka oferowane przez ASO Kraków
    http://www.ifans.pl/showthread.php?6...ll=1#post65558
    filmik z mojego samochodu


    Start Stop , tez mogą wyłaczyc
    http://www.ifans.pl/showthread.php?6...ll=1#post69671
    Ostatnio edytowane przez Maxx ; 24th-December-2018 o 14:57

  10. #20
    Dopiero dołączylem Avatar walek
    Dołączył
    Nov 2018
    Mieszka w
    Rzeszów
    Jeździ
    Q50, 2.0 ST, 2017
    Postów
    11
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    Dzięki za info, widać przepływ informacji między serwisami nie jest zbyt wysoki.
    Teraz ta procedura startowa zaczyna się robić coraz dłuższa:
    1. Wciśnij start
    2. Wciśnij OK na ekranie nawigacji, że się zgadzasz na wysyłanie informacji, które i tak chyba nie działają (InTouch).
    3. Rozłóż lusterka (już zdarzało mi się wyjechać na wielopasmówkę ze złożonymi
    4. Wyłącz start-stop (jeszcze się nie przyzwyczaiłem do położenia przycisków i ostatnio na A4 jak był zator i włączył się Start-Stop to omyłkowo otworzyłem klapę bagażnika, wtedy samochody ruszyły, a ja przez chwilę jechałem z uchyloną klapą, dobrze że później był kolejny postój .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Ksiazka Obslugi Infiniti FX50s (polski albo niemiecki)
    By janusz0109@o2.pl in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 30th-August-2015, 23:56
  2. Spot - 5.05 albo 6.05
    By Lukasz in forum Spotkania Klubowe
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post / autor: 7th-May-2014, 12:35
  3. Mailing masowy - potrzebny program albo firma
    By sirtrojan in forum Pogaduchy
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 26th-April-2014, 23:05
  4. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 19th-September-2012, 12:00

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •