Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 166

Temat: moduł android Q50 - zakup

  1. #101
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Sep 2018
    Mieszka w
    Gorzów
    Jeździ
    Infiniti Q50, 2014, czerwony
    Postów
    3
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    Czołem Wszystkim! Otrzymałem info od samz.karaja@gmail.com na temat modułu do dolnego ekranu. Tu więcej na jego temat: https://www.youtube.com/watch?v=zX6RrhB0sOw. Zawodnik twierdzi, że moduł pasuje do starszych i do młodszych Q50, tylko górny ekran się zmienił. Zawodnik chce $750 (wraz z transportem), ale pewnie przy większej ilości co nieco spuści. Jest ktoś zainteresowany? Poniżej moja z nim korespondencja:

    The unit I sell is for the lower screen only. It works with all Q50 regardless of year or trim level. I had it in my 2014 Q50 and worked fine On Thu, Oct 25, 2018 at 12:30 AM Jacek Cymbrykiewicz <jacek.cymbrykiewicz@copyline.pl> wrote:
    Just one example: http://www.carnavigationbox.com/chin...a-7672505.html - this thing doesn't match my Q50. It works with models 2014-2018. Best regards, Jacek Cymbrykiewicz W dniu 25.10.2018 o 08:19, Jacek Cymbrykiewicz pisze:

    Dear Sammy, Thanks for your answer - I'm very interested in buying this module. Only I have to know for sure, whether it works with my Q50, as the versions 2013-2014 heve different screens, than models 2014-2018 and the connectivity is different. My car is the older model - are you sure the module will work with it? Best regards, Jacek Cymbrykiewicz W dniu 24.10.2018 o 18:35, Sammy Karaja pisze:

    Hi Jacek Sorry about the late reply. Not sure how I missed this email. The unit is available and can be shipped to Europe. They are $750.00 shipped. On Mon, Sep 24, 2018 at 1:19 AM Jacek Cymbrykiewicz <jacek.cymbrykiewicz@copyline.pl> wrote:

    Dear Sir, I've got an Infiniti Q50 2.0T 2014. I'm very interested in installing the Android module to my Q50. I've seen this video: https://www.youtube.com/watch?v=zX6RrhB0sOw, I'm most interested in Google maps, as Infiniti in Europe offers very outdated navigation maps. Spotify is also something, I'd like to use with this module. Does the module match my Infiniti (production date: 6/2014)? If so, what's the price with shipping to Poland? Best regards, -- Jacek Cymbrykiewicz

  2. #102
    GRILL MASTER CHIEF Avatar slepy62
    Dołączył
    Sep 2010
    Mieszka w
    Wieś pod WAWĄ
    Jeździ
    INFINITI Q50S HYBRID PREMIUM AWD 2013 DeLuxeTech&Navi Pkg/Chesnut Bronze/Wheat Leather/Maple Wood
    Postów
    4,214
    Podziękował
    64
    Otrzymał podziękowanie 414 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał JacekC Zobacz post
    Czołem Wszystkim! Otrzymałem info od samz.karaja@gmail.com na temat modułu do dolnego ekranu. Tu więcej na jego temat: https://www.youtube.com/watch?v=zX6RrhB0sOw. Zawodnik twierdzi, że moduł pasuje do starszych i do młodszych Q50, tylko górny ekran się zmienił. Zawodnik chce $750 (wraz z transportem), ale pewnie przy większej ilości co nieco spuści. Jest ktoś zainteresowany? Poniżej moja z nim korespondencja:

    Jak chcesz moduł na dolny ekran to najepszym rozwiązaniem jest Q-ROI.
    Tak cenowo (obecnie chyba $550) jak i pod kątem weryfikacji funkcjonowania to chyba najlepiej sprawdzony moduł i najprostszy w instalacji...
    Poszukaj - są o tym posty jeszcze sprzed 3 lat w tym linki do różnych artykułów, opinii...
    - producenta czy oficjalnego dystrybutora https://car-solutions.com/en/q-roi-n...finiti-q50.php
    - amerykańskiego forum www.infinitq50.org na którym jest bardzo duża ilość informacji na temat tego modułu...
    Pozdrawiam Irek

    sold : FX30dS PREMIUM '10

  3. #103
    Trochę już ogarniam Avatar sebam
    Dołączył
    Feb 2018
    Mieszka w
    BYDGOSZCZ
    Jeździ
    Q50 2.0t, Jawa 250 58r
    Postów
    104
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 10 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał bananoo Zobacz post
    Nowe pytanie: jak wam działa bluetooth? Mi się dało sparować telefon, ale próba sparowania np. wtyczki OBD2 spełzła na niczym. Zaznaczam, że owa wtyczka po sparowaniu z telefonem śmiga aż miło. Jest jakaś może instrukcja?
    Jaki masz problem? program, np torque wyswietla komunikat że włącza bluetooth i na tym koniec?
    Pozdrawiam. Seba

  4. #104
    Dopiero dołączylem Avatar kubeusz
    Dołączył
    Feb 2018
    Mieszka w
    Wrocław
    Jeździ
    Q50S SportTech Hybrid 2014, Siwy ;)
    Postów
    29
    Podziękował
    1
    Otrzymał podziękowanie 1 raz w 1 Poście

    Domyślnie

    Cytat Napisał grisza Zobacz post
    No właśnie to ten Chińczyk z którym korespondowałem. Ma pośrednika w USA, lecz z nim nie ma żadnego kontaktu. Pierwsza oferta z jego strony to 750$ i o dziwo z kosztami transportu i obsługi płatności. Niestety on nie sprzedaje modułów w oficjalnym kanale dystrybucji (np. na aliexpress) i z tego względu to jednak ryzyko. Dodatkowo jak wspomniałem poprzednio, kontakt z nim się całkowicie urwał. Nie odpowiada na maile i nie odpowiada na whatsappie.
    a zmiana wyświetlacza nie wchodzi w grę (np kupić na allegro nowy typ z rocznika 2015+)?

    Czy przy nowszych modelach q50 nie ma sterowania z kierownicy i joysticka (ten KLIMASA)?
    Ostatnio edytowane przez kubeusz ; 2nd-December-2018 o 18:51

  5. #105
    Forumowy wyjadacz
    Dołączył
    Apr 2016
    Mieszka w
    WRO
    Jeździ
    Q50S Hybrid
    Postów
    156
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 25 raz/y

    Domyślnie

    Ja jestem na etapie rozgryzania nowszego DCU (wersja EU) w starszym Infi, ale bez pomocy raczej go nie uruchomię...
    Po założeniu dupa:
    DSC_0638.jpg
    DSC_0637.jpg
    Moduł odpala na 1-2 sekundy i wskakuje zabezpieczenie... Żeby chociaż jakiś kod do radia był... A szkoda bo moduł wyraźnie szybciej śmiga.
    Najwyraźniej ekran jest jakoś sparowany z innym modułem w ramach zabezpieczenia antykradzieżowego (Obstawiam BCM/zestaw wskaźników).
    Tu mam pytanie do kogoś z ASO, bo wiem że tych modułów to trochę powymieniali. Czy one pasują Wam tak z półki? Czy są specjalnie zamawiane i już przez DENSO jakoś parowane do danego auta (np. po VINie)?
    Czy jest jakaś opcja resetu? W sumie głupie pytanie... skoro zabezpieczone to pewnie na amen. Consult niestety nie pozwala na nic więcej jak konfiguracja pod dane auto.
    Pozdr,
    Wlaziu
    Ostatnio edytowane przez wlaziu ; 3rd-December-2018 o 07:13

  6. #106
    Trochę już ogarniam Avatar sebam
    Dołączył
    Feb 2018
    Mieszka w
    BYDGOSZCZ
    Jeździ
    Q50 2.0t, Jawa 250 58r
    Postów
    104
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 10 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał kubeusz Zobacz post
    a zmiana wyświetlacza nie wchodzi w grę (np kupić na allegro nowy typ z rocznika 2015+)?

    Czy przy nowszych modelach q50 nie ma sterowania z kierownicy i joysticka (ten KLIMASA)?
    Jest też inna wiązka, wyświetlacz to też nawigacja (karta sd z oprogramowaniem) więc raczej kodowane to jest pod konkretne auto.

    Przy module od klimasa nie działają żadne przyciski z auta.
    Pozdrawiam. Seba

  7. #107
    Forumowy wyjadacz
    Dołączył
    Apr 2016
    Mieszka w
    WRO
    Jeździ
    Q50S Hybrid
    Postów
    156
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 25 raz/y

    Domyślnie

    Nawigacja i karta SD występują jako odrębny od DCU moduł. Wątpię żeby były sparowane z DCU chociażby dlatego, że są wersje Infi bez nawigacji i w ogóle nie mają tych elementów.
    Karta SD może jest sparowana i jeśli tak to tylko z modułem nawi. Podejrzewam, że koduje się to to samo przy pierwszym włożeniu do auta.
    Wiem, że wzmacniacz Bose z wersji performance działa w starszym modelu Infi i różnica w audio jest sporo na plus (acz bose to dalej bose...)

  8. #108
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Nov 2017
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Infiniti q50 Hybrid Premium rwd,2015, szary
    Postów
    22
    Podziękował
    8
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    Witam.
    Postanowiłem dołączyć do posiadaczy androida.
    Dziś zamontowałem i tyłek.
    Sama czerń. Obydwa wyświetlacze czarne, brak sterowania nawiewem i całą resztą, tylko biegi (na szczęście)ocalały.
    Przyciski i kółko navi się podświetlają po włączeniu świateł.
    Wszystko sprawdzałem i wymiękłem. Androida wypiąłem, wszystko po staremu zamontowałem a czerń i brak sterowania pozostały .
    Co mogłem zyybać??
    Sprawdziłem bezpieczniki pod kierownicą i są ok.
    Proszę o jakieś sugestię.

  9. #109
    Trochę już ogarniam Avatar sebam
    Dołączył
    Feb 2018
    Mieszka w
    BYDGOSZCZ
    Jeździ
    Q50 2.0t, Jawa 250 58r
    Postów
    104
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 10 raz/y

    Domyślnie

    A wymontowaleś tą dodatkową płytkę co trzeba włożyć w wyświetlacz od navi?
    Pozdrawiam. Seba

  10. #110
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Nov 2017
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Infiniti q50 Hybrid Premium rwd,2015, szary
    Postów
    22
    Podziękował
    8
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    tak. z największym zapałem!
    Zaraz od nowa to rozbiorę i podociskam mocniej(jeszcze mocniej) niż za 3 razem

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Nowe multimedia - 12.1" TESLA-STYLE ANDROID NAVIGATION RADIO FOR INFINITI
    By SPIDER'Q50 in forum Audio, Nawigacja i Elektronika
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 14th-December-2018, 17:27
  2. Komputer, sterownik , moduł ,klimatyzacji.
    By Shimomura in forum Kupię
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 15th-April-2018, 16:21
  3. Moduł sterujacy kamerami
    By Norek in forum Audio, Nawigacja & Elektronika
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 25th-March-2018, 20:56
  4. ekran dotykowy + Android - cena W-wa
    By Beckett in forum Navi / Nawigacja
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 5th-February-2017, 10:13
  5. Moduł SNOW w FX 37S
    By Rosaria in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 21st-December-2010, 13:34

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •