Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Czujniki cisnienie w kolach

  1. #1
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    WAWA
    Jeździ
    Q50 2.2d , 2015, CZARNY
    Postów
    48
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 1 raz w 1 Poście

    Domyślnie Czujniki cisnienie w kolach

    Czesc jak mam sprawdzic jakie mam czujniki zeby zaprogramowac w samochodzie?
    Consult wyswietla duzo do wybor


    IMG_3466.jpgIMG_3467.jpgIMG_3468.jpg

  2. #2
    GRILL MASTER CHIEF Avatar slepy62
    Dołączył
    Sep 2010
    Mieszka w
    Wieś pod WAWĄ
    Jeździ
    INFINITI Q50S HYBRID PREMIUM AWD 2013 DeLuxeTech&Navi Pkg/Chesnut Bronze/Wheat Leather/Maple Wood
    Postów
    4,119
    Podziękował
    64
    Otrzymał podziękowanie 405 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał _logain Zobacz post
    Czesc jak mam sprawdzic jakie mam czujniki zeby zaprogramowac w
    Masz wer. US ?
    Pozdrawiam Irek

    sold : FX30dS PREMIUM '10

  3. #3
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    WAWA
    Jeździ
    Q50 2.2d , 2015, CZARNY
    Postów
    48
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 1 raz w 1 Poście

    Domyślnie

    samochód Europa ale kola to nie wiem dostalem dwa komplety zima i lato na oryginalnych 19"
    mam zalozone oczywiscie lato, zimy nie probowalem bo nie mialem okazji

  4. #4
    Dopiero dołączylem
    Dołączył
    Nov 2017
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Infiniti q50 Hybrid Premium rwd,2015, szary
    Postów
    22
    Podziękował
    8
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

    Domyślnie

    Cześć.
    Mam na zimę kompletne koła bez czujników i
    Czy jeździ ktoś bez czujników?(czy tylko brak danych o ciśnieniu jest, czy jakieś większe atrakcje...?)
    Czy zamienniki się sprawdzają?
    USA wersja-jeśli cokolwiek to zmienia.
    Dzięki!!

  5. #5
    GRILL MASTER CHIEF Avatar slepy62
    Dołączył
    Sep 2010
    Mieszka w
    Wieś pod WAWĄ
    Jeździ
    INFINITI Q50S HYBRID PREMIUM AWD 2013 DeLuxeTech&Navi Pkg/Chesnut Bronze/Wheat Leather/Maple Wood
    Postów
    4,119
    Podziękował
    64
    Otrzymał podziękowanie 405 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał Jajanusz Zobacz post
    Cześć.
    Mam na zimę kompletne koła bez czujników i
    Czy jeździ ktoś bez czujników?(czy tylko brak danych o ciśnieniu jest, czy jakieś większe atrakcje...?)
    Czy zamienniki się sprawdzają?
    USA wersja-jeśli cokolwiek to zmienia.
    Dzięki!!
    Po każdym włączeniu aktywny komunikat WARNING oraz świecąca kontrolka TPMS, czy coś jeszcze .
    Czujniki OEM refurbised można z US ściągnąć w granicach 250-zł/kpl. ; nówki OEM trzeba by poszukać ale sądzę że w granicach 600-zł/kpl. może się znajdą.
    Zamienniki w PL to jakieś 4 x 160-180 zł.
    Pozdrawiam Irek

    sold : FX30dS PREMIUM '10

  6. Dzięki slepy62 za powyższy Post:

    Jajanusz (11th-November-2018)

  7. #6
    Forumowy wyjadacz Avatar Maxx
    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    PL
    Jeździ
    Q50s 2.0t 2016 Malbeck Black
    Postów
    234
    Podziękował
    39
    Otrzymał podziękowanie 36 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał slepy62 Zobacz post
    Po każdym włączeniu aktywny komunikat WARNING oraz świecąca kontrolka TPMS, czy coś jeszcze .
    Czujniki OEM refurbised można z US ściągnąć w granicach 250-zł/kpl
    Mam, polecam bo system wczytuje je automatycznie bez programowania
    W poniedzialek zalozylem zimowki na oryginalnych fabrycznych felgach z czujnikami i przez 2 kolejne dni nie bylo odczytow- co ciekawe komputer pokladowy nie reagowal , ale to wersja EU ...

  8. #7
    GRILL MASTER CHIEF Avatar slepy62
    Dołączył
    Sep 2010
    Mieszka w
    Wieś pod WAWĄ
    Jeździ
    INFINITI Q50S HYBRID PREMIUM AWD 2013 DeLuxeTech&Navi Pkg/Chesnut Bronze/Wheat Leather/Maple Wood
    Postów
    4,119
    Podziękował
    64
    Otrzymał podziękowanie 405 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał Maxx Zobacz post
    Mam, polecam bo system wczytuje je automatycznie bez programowania
    W poniedzialek zalozylem zimowki na oryginalnych fabrycznych felgach z czujnikami i przez 2 kolejne dni nie bylo odczytow- co ciekawe komputer pokladowy nie reagowal , ale to wersja EU ...
    co ciekawe... u mnie w wersji US tak samo - z tym że zrotowałem koła - cóż trzeba będzie się wybrać w odwiedziny do serwisu - przy okazji zrobię przegląd i pooglądam QX60

    W każdym bądź razie to dziwne bo ostatnie 2 wymiany wszystko samo się sczytało...
    no chyba że warszawski serwis się za mna stęsknił i przy ostatnim przeglądzie zaprogramował wyłącznik czasowy TPMS'u
    Pozdrawiam Irek

    sold : FX30dS PREMIUM '10

  9. #8
    Trochę już ogarniam
    Dołączył
    Sep 2016
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Jeździ
    Q50 Hybrid Sport Tech Awd, 2016, Iridium Blue
    Postów
    66
    Podziękował
    7
    Otrzymał podziękowanie 14 raz/y

    Domyślnie

    Na wiosnę zakładałem nowe felgi + czujniki ze stanów - wszystko poszło elegancko. Zabrałem koła z serwisu infiniti do nissana do którego mam dużo bliżej.
    No i po zamianie na koła zimowe (te z czujnikami oryginalnymi, które były już rozpoznane przez auto..) okazało się, że teraz ich nie widzi.
    Panowie w nissanie walczyli ale się poddali twierdząc, że może mają za stary sprzęt czy coś. Czy koła były rotowane nie wiem.
    Więc i tak musiałem gonić przez całą Wawę do serwisu infi.
    Jedyny plus że tam ekspresowo poszło dzięki uprzejmości p. Daniela. Ogarnięte w 5 minut.

    Wnioski - albo ci z nissana coś poresetowali, albo pomieszali koła....

    QX60 - spoko jak na swoją klasę czyli rodzinne wozidło. Na żywo chyba lepiej niż na zdjęciach. Ale to zupełnie nie moja bajka

  10. #9
    Forumowy wyjadacz Avatar Maxx
    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    PL
    Jeździ
    Q50s 2.0t 2016 Malbeck Black
    Postów
    234
    Podziękował
    39
    Otrzymał podziękowanie 36 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał alezuch Zobacz post
    No i po zamianie na koła zimowe (te z czujnikami oryginalnymi, które były już rozpoznane przez auto..) okazało się, że teraz ich nie widzi.
    u mnie było dokładnie to samo ... dopiero po 2 dniach "oryginały" zaczęły działać .
    przejście z oryginalnych na te z usa było całkowicie bezbolesne , po 15min samochód pogodził sie ze zmianą

  11. #10
    Trochę już ogarniam Avatar sebam
    Dołączył
    Feb 2018
    Mieszka w
    BYDGOSZCZ
    Jeździ
    Q50 2.0t, Jawa 250 58r
    Postów
    89
    Podziękował
    2
    Otrzymał podziękowanie 10 raz/y

    Domyślnie

    Cytat Napisał Maxx Zobacz post
    u mnie było dokładnie to samo ... dopiero po 2 dniach "oryginały" zaczęły działać .
    przejście z oryginalnych na te z usa było całkowicie bezbolesne , po 15min samochód pogodził sie ze zmianą
    Potwierdzam i polecam czujniki od Slepego62, wczoraj założyłem zimówki z czujnikami z USA od slepego62, dzisiaj dogadały się z autem i zaczęły wskazywać ciśnienie bez jakiejkolwiek ingerencji z mojej strony!
    Pozdrawiam. Seba

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Czujniki TPMS wersja US vs EU
    By damian0939 in forum Hamulce, Zawieszenie, Felgi & Opony
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 14th-May-2018, 21:56
  2. Czujniki ciśnienia.
    By thefi in forum Audio, Nawigacja & Elektronika
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 15th-January-2018, 15:52
  3. Czujniki parkowania G37
    By Foka in forum Audio, Nawigacja & Elektornika
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 15th-August-2017, 10:48
  4. Czujniki ciśnienia
    By golden35 in forum Felgi & Opony
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 5th-February-2015, 15:18
  5. Czujniki ciśnienia
    By Norbi in forum Felgi & Opony
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 6th-November-2013, 08:29

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •