Zobacz pe?n? wersj? : Problem z wrzuceniem P i R Fx35
point
26th-April-2021, 23:42
Cześć. Problem jak w temacie, miałem dziś sytuacje, że po dojechaniu na miejsce, nie mogłem przerzucić lewarka w pozycje R oraz P, tak jakby przycisk na lewarku do końca się nie odblokował. Stojąc i wciskając hamulec czuję charakterystyczne kliknięcie, które odblokowuje możliwość przerzucania na R i P. W czym szukać problemu? Sam lewarek, problem z przyciskiem? Nie wydaje mi się żeby był to problem z sama skrzynia, tylko jest to raczej kwestia blokady. Jeśli chodzi o Neutral to nie ma problemu, ale tam nie trzeba wciskać hamulca. Miał ktoś podobny problem. Pomożecie?
sirtrojan
27th-April-2021, 13:03
Sprawdź działanie przycisku - musisz w tym celu zdemontować mieszek i wyjąć gałkę - może tam coś się dostało ale po prostu zużyło. to najprostsze i najtańsze rozwiązanie :)
Pruszaj cięgnem i zobaczysz czy pracuje
tu jest filmik jak sie dobrać do gałki ale dostęp jest banalny:
https://www.youtube.com/watch?v=G12d39Ffkwk
Gdanio
2nd-May-2021, 17:06
Cześć. Problem jak w temacie, miałem dziś sytuacje, że po dojechaniu na miejsce, nie mogłem przerzucić lewarka w pozycje R oraz P, tak jakby przycisk na lewarku do końca się nie odblokował. Stojąc i wciskając hamulec czuję charakterystyczne kliknięcie, które odblokowuje możliwość przerzucania na R i P. W czym szukać problemu? Sam lewarek, problem z przyciskiem? Nie wydaje mi się żeby był to problem z sama skrzynia, tylko jest to raczej kwestia blokady. Jeśli chodzi o Neutral to nie ma problemu, ale tam nie trzeba wciskać hamulca. Miał ktoś podobny problem. Pomożecie?
Jak coś się popsuje to pomożecie ! i siedzi się i czeka i patrzy w monitor czy ktoś napisał ale jak się naprawi to cisza !