Zobacz pe?n? wersj? : Wyciek płynu - prośba o identyfikację problemu
canvool
13th-May-2021, 20:36
Cześć
Zaczął wyciekać płyn z miejsca wg. zdjęcia. Jest to przednia oś.
Z czym to się wiąże? Jaka przyczyna? Jakie działania podjąć? Jak się ten komponent nazywa? :)
Pacjent: FX35 2004r
15378
Z góry dzięki za wyrozumiałość
Gdanio
13th-May-2021, 20:41
Z tego co widać to płyn od wspomagania leci z maglownicy raczej będzie musiała iść do regeneracji.
Shimomura
13th-May-2021, 23:29
Nie uzupełniałeś czasem ubytku płynu czymś co nie jest dedykowane ?
sirtrojan
13th-May-2021, 23:31
samochód ma 17 lat - magiel może sie rozszczelnić.
Podjedz jednak z tym do mechanika. Czasem rozlany przy uzupełnianiu olej potrafi tak dziwnie spłynąć że zachlapie inną część.
canvool
14th-May-2021, 07:15
Jutro mam wymianę oleju w warsztacie. Poproszę, aby zerknęli na to miejsce dokładniej.
Nie uzupełniałeś czasem ubytku płynu czymś co nie jest dedykowane ?
Od kupna (1 miesiąc) nic nie ruszałem.
Dzięki za wypowiedzi :)
Shimomura
14th-May-2021, 08:39
Niestety magle mają cieżko z nami. Często wklada się szerszą oponę, dystanse utrudniając im żywota
Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka
canvool
14th-May-2021, 08:57
U mnie przednie hamulce mają mocne bicie i podejrzewam, że mogło to wpłynąć na szybsze zużycie. Obecnie opona 265/50 20', bez dystansów.
W każdym razie, niedługo wymieniam je na BBK z 2-gen i myślę, że to będzie dobry moment, aby jednocześnie zająć się maglem.
lukasz32
14th-May-2021, 11:38
Jutro mam wymianę oleju w warsztacie. Poproszę, aby zerknęli na to miejsce dokładniej.
Od kupna (1 miesiąc) nic nie ruszałem.
Dzięki za wypowiedzi :)
Nie zaglądałeś pod samochód przy zakupie? :) Mogłoby to mieć wpływ na cenę zakupu.
canvool
14th-May-2021, 11:43
Zaglądałem, ale było sucho. Dopiero kilka dni temu pojawił się wyciek i mam nieodparte wrażenie, że zaczął się po kilku mocnych wyhamowaniach podczas jednego przejazdu, gdy naprawdę mocno telepało przez tarcze...
Poza tym, nie wszystko da się wyłapać przy oględzinach ;)
lukasz32
14th-May-2021, 12:49
Zaglądałem, ale było sucho. Dopiero kilka dni temu pojawił się wyciek i mam nieodparte wrażenie, że zaczął się po kilku mocnych wyhamowaniach podczas jednego przejazdu, gdy naprawdę mocno telepało przez tarcze...
Poza tym, nie wszystko da się wyłapać przy oględzinach ;)
A nie było czasem umyte do sprzedaży? Jeśli to dopiero się zaczęło, to mechanicy powiadają czasami "nie ruszać, obserwować". A magiel w fifi lubi się pocić i możesz tak jeździć latami i nic się nie będzie działo.
canvool
14th-May-2021, 13:20
Ciężko powiedzieć, czy było. Trzeba by się kolegi Jotex spytać, bo od niego kupiłem. Myślę, że też nie ma co się doszukiwać jakiegoś celowego działania. Tym bardziej, że auto już swoje lata i przebieg ma, a i jak sam to zrobię, to będę miał pewność i spokój na lata.