Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Tarcze przód tył - FX45 2006r V8 4,5L

atomboy
31st-May-2021, 01:19
Dzień doberek, szukam jakiś przyzwoitych tarcz przód-tył do mojego Fxa.

Moje wyjątkowo szybko się wypaczyły. Niestety nie pamiętam firmy jaką mi mechanior zamontował ale miały być spoko.
Od początku coś było z nimi nie tak, przy hamowaniu auto mi się wydawało, że leci jak na sankach przy tych tarczach.

Nie czuję się pewnie przy hamowaniu poza tym je już pogięło, pojazd wpada w wibracje siła hamowania jest tragiczna.
Klocki są ok.

sirtrojan
31st-May-2021, 01:31
wrzuć na przód akebono z II gen - mam akurat do sprzedania ale nie musisz brać ich ode mnie :)
Za ciężkie i za mocne auto na standardowe "zabawkowe" hamulce.

atomboy
31st-May-2021, 01:53
w jakiej cenie masz u siebie? na tył też masz? to rozumiem nówki :D
Jutro się tam dobiorę bo pamiętam, że srogo mnie policzył mechanik, może na tarczach gdzieś jest wybity producent.
Pierwszy raz dałem mechanikowi wymienić tarcze hamulcowe i zawiódł. Dzisiaj jechałem zakopianką i wcale nie szybko, przy hamowaniu z górki miałem wrażenie, że coś zaraz odpadnie.

Shimomura
31st-May-2021, 08:11
nie skreślaj odrazu mechaniora, tak jak Sir napisał seryjne zaciski to wielka pomyłka

Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka

sirtrojan
31st-May-2021, 14:17
1. używane ale ładne :) https://www.ifans.pl/showthread.php?10137-Sprzedam-komplet-zacisk%F3w-przednich-Akebono-INFINITI&p=89694#post89694
2. na tył nie zakładasz bo za dużo pierdzielenia - sam przód wystarczy
3. Dorzucisz do tego dobre tarcze np od Irka i masz zajebisty zestaw.
Jakość hamowania jest niewspółmiernie lepsza przy BBK Akebono / przesiadałem sie z bezpośrednio z I gen bez akebono do I gen z tym zestawem i różnica była na prawdę ogromna.

Gdanio
31st-May-2021, 22:03
Potwierdzam bezapelacyjnie :peace:

atomboy
31st-May-2021, 23:51
Wyjąłem wszystkie tarcze, jutro do kumpla skoczę na pomiary czy aby na 100% są pokrzywione ale na 95% to musi być to, on jeździ w wrc mówi, że prawdopodobnie źle dotarłem klocki-tarcze ale faktycznie delikatny problem z wibracjami pojawił się tuż po zmianie klocków i tarcz. Sporo syfu ogólnie było w zaciskach, wszystko czyszczę do gołego. Jutro sprawdzę dokładniej.

Shimomura
1st-June-2021, 09:22
zrobisz na cacy tą serię, parę miesięcy jazdy, kilka hamowań awaryjnych i znów krzywe bedą.

Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka