Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : QX60 - wycena, opinie

maruss84
21st-June-2021, 08:56
Cześć, dostałem propozycję zamiany mego QX70 na QX60. Powiem szczerze, że w sumie to się dość mocno nad tym zastanawiam bo i tak chciałem w swym życiu przerobić rodzinowóz od Infiniti :). Co prawda miało to być trochę później ale skoro jest okazja to czemu nie :)

Oto to auto:
https://www.olx.pl/d/oferta/infinity-qx-60-nowa-instalacja-lpg-sprzedam-lub-zamienie-CID5-IDJMZg1.html

Dziś (w końcu ) mam dostać numer VIN.

Zna może ktoś z was to ogłoszenie? Oglądał go? Lub może podjechać i sprawdzić. Po zdjęciach widać, że wystawiony jest chyba od wczesnej wiosny (mało liści na drzewach) albo tylko wtedy były zrobione fotki :)

Zastanawia mnie cena za rocznik 2013. Jest adekwatna? Kurde nie ma tych aut obecnie w necie żeby sobie porównać czy jest to dużo czy mało.

Wszelkie rady co do QX60 mile widziane np. koszt wymiany oleju w CVT, jak kupić nie zajechane CVT. Wyczytałem ostatnio, że występuje tu Haldex (tylko w wersji 4x4 bo jest to coś takiego jak w AUDI od napędu? )

Dzięki

Mateusz ex37
21st-June-2021, 09:56
Po pierwsze w życiu nie zamienił bym QX70 na QX60. Mam QX60 w domy. To auto jak dla mnie nie jest rasowym Infiniti. Auto dla zupełnie innego odbiorcy.
W QX60 masz Haldex czyli w tym przypadku dołączany automatycznie tylny napęd. W Audi masz Quattro ( torsen). Czyli stały napęd na 4 koła.

canvool
21st-June-2021, 10:51
Widziałem go pod szkołą w Wejherowie w ubiegłym tygodniu. Mam blisko, więc mógłbym go obejrzeć, ale niestety nie mam obeznania w nowszych Infi oraz nigdy nie jeździłem autem z CVT. W każdym razie możesz sporządzić listę rzeczy do sprawdzenia i postaram się pomóc.

maruss84
21st-June-2021, 11:18
Po pierwsze w życiu nie zamienił bym QX70 na QX60. Mam QX60 w domy. To auto jak dla mnie nie jest rasowym Infiniti. Auto dla zupełnie innego odbiorcy.
W QX60 masz Haldex czyli w tym przypadku dołączany automatycznie tylny napęd. W Audi masz Quattro ( torsen). Czyli stały napęd na 4 koła.

QX70 juz się najeździłem. Chcę polatać czymś innym. Sprzedać mi się on w ogóle nie chce bo nikt nawet nie przyjeżdża go obejrzeć. Wystawiam go już kilka dobrych miesięcy z przerwami, tak że zamienię się na byle co :)
Na pewno potrzebuję już większego bagażnika, w QX70 nie mieści mi się wózek, a tetrisa z dociskiem nie chcę robić za każdym razem. I tak non stop teraz latam Fordem Edgem ze względu właśnie na kufer (no chyba, że gdzieś sam jadę) Autami jeździmy z żoną na zmianę, muszę mieć w każdym pojemny bagar.

Kumpel ma Superba i wspominał coś o Haldexie to tak podpasowałem, że to może to samo jest w Audi bo to ta sama familjada aut.

Ja to właśnie lubię cruzzowaćć autami. Wygodnie usiąść i toczyć się słuchając muzyki:) z szaleństw sprintowych to ewentualnie wyprzedzając tira na trasie :).

Ford to mega crouser. Miękki, wygodny, zwinny, skrętny , sprytny :) QX60 też wygląda na tapczan na kołach + jest wielką landarą a takie auta lubię.

Z jakiego roku masz QX60? przed liftem? CVT spisuje się dobrze?

maruss84
21st-June-2021, 15:19
Widziałem go pod szkołą w Wejherowie w ubiegłym tygodniu. Mam blisko, więc mógłbym go obejrzeć, ale niestety nie mam obeznania w nowszych Infi oraz nigdy nie jeździłem autem z CVT. W każdym razie możesz sporządzić listę rzeczy do sprawdzenia i postaram się pomóc.

Dzięki za info, mam nadzieje, że dziś będę miał numer VIN. Sprawdzę co się da i ewentualnie napiszę do Ciebie żebyś sprawdził mi to auto .

pzdr

Mateusz ex37
21st-June-2021, 17:11
Nasze QX60 Jest z grudnia 2014. Ma tą wadliwą skrzynie co drży. Autem jeździ mój Ojciec. Mówi, że już się przyzwyczaił. Poza tym ze skrzynią nie ma problemów. Tak w sumie to z autem w ogóle nie ma problemów. Obecnie ma coś około 230 000km i w sumie jeździ prawie bezawaryjnie. Nasze QX60 też w tym roku pewnie będzie na sprzedaż. Ale to za kilka miesięcy aż coś kupimy nowego.

maruss84
23rd-June-2021, 16:37
VIN 5N1AL0MN6DC326600 auta pokazuje, że jest to raczej JX35, a nie QX60 choć na jakiejś stronie pokazało QXa.
2013 rok, przejściowy dla nazwenictwa to się gubią :infi:

Zaraz wykupię carfax i zobaczymy czy będzie coś ciekawego.

maruss84
24th-June-2021, 11:40
1552515526

slepy62
24th-June-2021, 15:31
brand:
INFINITI

catalog:
INFINITI201809

name:
QX60/JX

date:
11.2012

trimcolor:
G - GRAPHITE INTERIOR COLOR

framecolor:
QAA - MOONLIGHT WHITE

model:
JLJALQWL50EU7-----

market:
USA

bodyStyle:
WAGON

engine:
VQ35DE

grade:
BASE

transmission:
CVT

options:
WHEEL DRIVE:FWD

Infiniti (https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=Infiniti)
5N1AL0MN6DC326600 (https://partsouq.com/en/search/all?q=5N1AL0MN6DC326600)

Brand
Name
Date
Trimcolor
Frame Color
Model
Market
Body Style
Engine

https://partsouq.com/images/brands/global/infiniti.png INFINITI
QX60/JX
11.2012
G - GRAPHITE INTERIOR COLOR
QAA - MOONLIGHT WHITE
JLJALQWL50EU7-----
USA
WAGON
VQ35DE

Air23
24th-June-2021, 16:23
https://poctra.com/search?q=5N1AL0MN6DC326600

typowa wędka wg. mnie.....mam nadzieję że to Ci pomoże podjąć decyzję ;)

maruss84
1st-July-2021, 10:29
odpuściłem sobie tego JXa

actchris
21st-July-2021, 10:43
A taki ładny był Amerykański :)

ps. nie jest źle jak na USA

killaccof
21st-July-2021, 23:57
bla bla spam