PDA

Zobacz pe?n? wersj? : EX 37 do oceny :D

Przemek Z
2nd-August-2021, 01:33
Hej wszystkim!

Planuję podjechać we wtorek oglądać https://www.otomoto.pl/oferta/infini...-ID6DVIfg.html (https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-ex-ex37-gt-320ps-europa-oplacony-oryginalny-przebieg-gwarancja-ID6DVIfg.html)

Research online zrobiony, zarówno w cepik jak i motocontroler pokazują bez uszkodzeń.

Czy ktoś ma pomysł na co zwrócić jeszcze uwagę? Tak, wiem, że to Radom i trzeba uważać https://www.ifans.pl/image/webp;base64,UklGRsICAABXRUJQVlA4TLUCAAAvD8ADECcGIZ IkxVZ1zzxmMPDlf1lfAPNftAE5kiRFklfV4jFrddrf7wS4P2N1 wa1tW1W19r6Ca0bstdMSFECqX54duIEAEHDubdv1x7YnyBKZKn NkC7NMlcq2AgABEABBEFfoF0RBB8TmBKc/wa9CQfAJvsEPqCsEPIBHhX7BP3hRCBiYE0EQAg950jVzIw+P0b 898NeuYmbzX7ZEHBJsvc2yksVF7+evUQ//275mYRQF7xgbw+rmyNgKmxz4noux1Q5RvLj4dfPqA1dZ7Gw2HM WWn/WOu4Hz3lz8/6I3veslu1E8guVFchlJQkHICXASxbuDOkNFQc/JF5gcKLIY7kP0+4uv8k90s2dj+76YFwmARBoEZj2RCIMYhiRzI DATIHEAQcwpYmYRBhGYiBCSTAQCc0LEDALLMBNSxOaSOmjLMNX LtsIiOwkYOEzGIquvv2zWTO8sJCJkEdBXNifU1ZnTK93670bbP qSvpjE8/XYHrf5umxqb+53yO/bz/6cdb2LTu59j/3+x3kGq9e8vDNLeIoqxKzYd/m1liVVMFVHkTCCzLKMoc4fe819DEx6fr06voWVDN18Iry9J6fB Un5d8OqbFAEGSZNNWP99nf9u2bdu2bdu2bdv20riEiP5PAP41M MTX2ysizP2HIL+ds+urk21Xh2+Ct45u+1rqWw8GN+0BBPifHnc 31VWWFLWNOrsAobt3vc1f1WWfuVnts7aAz0X/fkNNeWFeZtLSuA3gedPTWFtRnJ+TkhA3YgV4XO7pPJUWZKe/q8cMWwJu510r2s+5GW8ar/GTZkB4x2HVsq6Wpt5L5PyaCeDodN9ZlJOWGB21OP1hBBLZbmNo YCE5NnVu5tEYoEgUVa1XJx7GptYNVURS0OQUhMr6phbmBmpKAq G8LJXO53JYBMEkGGyeWAYA ale wszelkie rady mile widziane

Pozdro i mam nadzieję się przywitać z fifi wkrótce

butrym81
2nd-August-2021, 08:17
Aukcja grzecznościowa, użytkownik konta nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszenia [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Facet potrafi auto ze Szwajcarii przywieźć a ma problem z wystawieniem ogłoszenia ? Ciekawe na kogo umowa będzie

Wysłane z mojego Moto Z3 Play przy użyciu Tapatalka

lukasz32
2nd-August-2021, 10:26
Co tam się może dziać ... wyciek z magla, korozja progów od tyłu, korozja tylnego zawieszenia, postukiwania zawieszenia (wahacze), ale to wszystko na skp sprawdzisz.
Natomiast RADOM i Szwajcaria to na bank kręcony przebieg, plak i polerka w zestawie, czyli na wejscie jesteś walony w rogi. Czyli na magistralę olejową (ewentualnie rozrząd) można się szykować, przy "tym"przebiegu. A co to ta magistrala to na grupie FB się dowiesz :)

Mateusz ex37
2nd-August-2021, 10:50
W EXach leciały silniczki w kolumnach kierownicy.

Przemek Z
2nd-August-2021, 11:54
Planuję nie tyle podjechać na SKP co do serwisu Nissana w Radomiu- może będą się znali :P Ale wiadomo, w grę wchodzi podnośnik

Z drugiej strony jeżeli chodzi o przebieg, to sprzedający daje pisemną gwarancję. Więc jak okaże się za pół roku że kręcony, to nie zostaję z ręką w nocniku przynajmniej teoretycznie :P

@butrym81 (https://www.ifans.pl/member.php?328-butrym81) no ta klauzula jest ciekawa... aczkolwiek absolutnie nieskuteczna :P ale to temat na osobną dyskusję. Generalnie jakby chłop się machnął z ceną o jedno zero (i np wystawił infi za 4.590), to tak, chroni go to przed pieniaczami którzy by żądali zawarcia umowy zgodnie z ofertą. Ale jak w dwóch miejscach pisze że bezwypadkowe, a będzie bite, to art. 66 kc go nie chroni- publiczne zapewnienia są traktowane na równi z zapewnieniami indywidualnymi sprzedawcy w zw. z rękojmią :P

lukasz32
2nd-August-2021, 11:59
Z drugiej strony jeżeli chodzi o przebieg, to sprzedający daje pisemną gwarancję.

Wszyscy dają, widocznie mają to przećwiczone. Jak od handlarza z radomia moze być prawdziwy przebieg? To jak narkoman, musi skorygować ! :) Po prostu kupując auto od handlarza musisz się przygotować na pewne niedogodności, i jeśli Ci one nie przeszkadzają, to kupuj. Podobno czasami się handlarz pomyli, zapomni, nie zdąży, i nie oszuka ;)

Nero
2nd-August-2021, 13:51
A myślicie że ASO sprzedający NOWE i przy okazji używane auta to nie handlarze??? osobiście znam przypadek auta kolegi, którym zrobił prawie 400 tyś, kupił nowe i zostawił w rozliczeniu swoje tej samej marki premium => sam sprzedawca dał mu namiar na "fachowca" aby ogarnęli komputerem przebieg, który da się sprzedać...

nie wspomnę już o firmach transportowych, które w busach trzaskają po 100-150 tyś km rocznie.... sami wymieniają olej/filtry i części a na przegląd jadą do ASO po roku z przebiegiem 30 tyś km... po 3 latach sprzedają z przebiegiem 100 (zamiast 300) i kupują nowe...

żeby nie było PATOLOGIE NALEŻY ZWALCZAĆ!!!

Przemek Z
2nd-August-2021, 22:31
Gadałem dzisiaj z gościem- przez telefon mega oględny, typowa igła, nic się nie dzieje nic nie bierze. Można jechać na jazdę testową (sic!) i normalnie się autem poruszać pomimo braku blach...

Odpuściłem po przeczytaniu opinii o komisie: komis przy ul. Warszawskiej 118- wygląda jak typowy komis wujka mirka z przełomu lat 90-tych.

Cała gra nie warta kombinacji, urlopu i jechania na łeb na szyję. Podjadę tam może w weekend na spokojnie przy okazji wolnego, ale też oglądając inną sztukę https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-ex-infiniti-ex35-4wd-maly-przebieg-ID6DXuX0.html (która to jednak mniej podoba się mojej żonie... mam wrażenie że mega niekorzystnie zrobione zdjęcia).

lukasz32
3rd-August-2021, 03:03
Przemek, lubię się czepiać, pamiętaj że tam się gałka biegów nie wyciera przy 100tys km, skóra na fotelach też nie powinna być pomarszczona, chyba że karły jeździły (jak wysiadasz z auta, fotel się nie odsuwa a masz daleko do ziemi, to zagniatasz udem i dupą boczek siedziska, natomiast to występuje ewentualnie od strony kierowcy). Mam wrażenie, że jakieś takie niuanse tam widzę, choć zdjęcia poobcinane. Na tpms tysiąc targuj.