PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Infiniti fx35 2012 usa

AdamCzech
28th-October-2021, 22:50
Witam ponownie, dalej poszukuje swojego wymarzonego i infiniti ale jakoś nie nie mam szczęścia bądź wypadki losowe mi to uniemożliwiają, jednak pokazał się fajny egzemplarz tak mi się wydaje i mam tylko 70 km do niego, czy warto jechać czy ktoś może się wypowiedzieć na jego temat ?? Co prawda nie jest to fx37 jednakże jestem skłonny iść na kompromis :)

https://www.olx.pl/d/oferta/infiniti-fx35v6-303km-biala-perla-bezwypadkowy-faktura-vat-lpg-CID5-IDLBQp6.html

za zainteresowanie bardzo dziękuje.

lukasz32
28th-October-2021, 23:15
O widze auto ode mnie ze wsi, niestety nie znam go.
3 dni temu był na otomoto w tej samej cenie 2014 3,7 pół mniejszy przebieg i wersja EU. Również najładniejszy, czyli biały. Sprzątnięty już? Chyba Lublin. Tamtego to brałbym od ręki.

AdamCzech
28th-October-2021, 23:35
Nie widziałem tego o którym wspominasz bo pewnie bym o nim pisał:)

AdamCzech
28th-October-2021, 23:40
Teraz na szybko znalazłem jest on dalej
https://www.olx.pl/d/oferta/infiniti-qx70-sprzedam-infiniti-qx70-CID5-IDMdVbW.html

jednak to chyba jakiś handlarz i czy jest sens zwrócić uwagę na niego?

lukasz32
29th-October-2021, 01:58
Nie ma co wróżyć, brać szwagra, reklamówkę i jechać w sobotę z rana.
Nie no, nie ma sensu :) , lepiej brać starszy z większym przebiegiem, słabszym silnikiem, na bieda-kołach i z usa (większość to walone) do tego z lpg więc gniazda zaworowe i te sprawy. Zrobisz rozrząd, głowice, to wrócimy do tematu ;)

AdamCzech
29th-October-2021, 16:54
Nie jest tak do końca jak piszesz, ten 3.7 co byś brał od ręki okazuje się jednak samochodem z USA a nie EU i tutaj masz linka ze zdjęciami jak wyglądał https://poctra.com/2014-INFINITI-QX70/id-ASiPntSckt5n4Mpc/HARTFORD-CT/Photos
wiec on raczej odpada, myśle ze może po weekendzie pojadę zobaczyć tego słabszego biedniejszego ale ponoć bezwypadkowego ;) dzięki za odzew

lukasz32
29th-October-2021, 17:10
Siedzę też dłuższy czas na grupie amcarów, tam taki egzemplarz to praktycznie "obcierka", połowa corvet jest po poduszce, są fludy, "rollover", co tam się wyprawia :) To Twój wybór ale w Polsce też nigdy nie wiesz co kupujesz, auta bywają naprawiane w stodole i tylko właściciel wie co sprzedaje. Ja bym go nie dyskwalifikował, ale zrobisz jak uważasz, pamiętaj jednak - chłopaki rozrządy robili w okolicy 200 tys, większy przebieg na gazie niewiadomego pochodzenia może skończyć się źle dla kieszeni.

AdamCzech
29th-October-2021, 17:48
Mądrego dobrze posłuchać, jakby to było trochę bliżej a nie 270 km to jeszcze bym podjechał, przez telefon wszyscy obiecują złote góry jak wiecie, do Czestochowy mam niedaleko podjade zobaczę, nie koniecznie muszę kupić :) czas pokaże, pozdrawiam

lukasz32
29th-October-2021, 23:36
A Ty masz obecnie fx50? Ostatnio na grupie sprzedawał chłopak w takiej cenie z podobnie dużym przebiegiem, gazem i w słusznym 21" kole ale bardzo zadbanego, bardzo wychuchanego, godnego zdaje się przejrzenia. Jeśli Cię przebieg nie martwi to zerknij, chyba Jędrek mu było i cena pewnie finalnie była w stanie zejść do 60.

AdamCzech
30th-October-2021, 00:00
A Ty masz obecnie fx50? Ostatnio na grupie sprzedawał chłopak w takiej cenie z podobnie dużym przebiegiem, gazem i w słusznym 21" kole ale bardzo zadbanego, bardzo wychuchanego, godnego zdaje się przejrzenia. Jeśli Cię przebieg nie martwi to zerknij, chyba Jędrek mu było i cena pewnie finalnie była w stanie zejść do 60.

nie nie ja dalej jeżdżę wysłużonym Murano;) zobaczę na tego co mówisz może jeszcze jest

lukasz32
30th-October-2021, 00:33
nie nie ja dalej jeżdżę wysłużonym Murano;) zobaczę na tego co mówisz może jeszcze jest

Kolega mi pokazał rachunek od znanego tu mechanika, był tam rozrząd, jakieś płyny, świece byc może, jakieś jeszcze drobiazgi, silnik 3,7. Auto wiele lat w jednych rękach więc zdawało by się, że będzie lala, przebieg około 180tys. Rachunek opiewał na jakieś 10 tys. Do tego kupił felgi na zimę i komplet opon, wyszło tam powiedzmy 16-18. Pamietaj o tym jeśli masz ograniczony budżet i kupujesz auto z większym przebiegiem. Wymiana oleju w skrzyni 2k w serwisie, sam to zrobisz za 400zł jeśli potrafisz. Hamulce przód około 2,5k. Tak że ten, pytaj sprzedającego co robił, licz i negocjuj ;) A jeśli CI silnik padnie od gazu to jakieś 15 chyba i z pół roku bez auta ;)