Zobacz pe?n? wersj? : Konserwacja
wildlifestyle
10th-December-2021, 21:10
Wyprowadzenie Infiniti ciąg dalszy.
Przyszedł czas na konserwację podwozia i wygłuszenie nadkoli.
Pół roku od kupna samochodu mija i powoli zbliżam się do momentu osiągnięcia stanu ,który chcę mieć
Hamulce już dostałem (dziękuję sleepy) , wroce do Domu to sie za nie zabiorę.
No i wtedy akcja -wydech.
Tak myslałem, że może później zrobię zestawienie kosztów w ciągu pół roku od kupna.
Mateusz ex37
14th-December-2021, 20:02
Masz zdjęcia jak wyglądał przed konserwacją i jak wyglądało podwozie po oczyszczeniu?
wildlifestyle
14th-December-2021, 22:18
Dostałem parę zdjęć zdjęć przy wachaczach jak wygląda po czyszczeniu, bo odrazu odrazu robili mi wygłuszenie nadkoli, resztę fot dostanę jak wrócę do Domu.
Foty jak ściągnęli cały wydech itd
Żona zawiozla samochód, a ja tylko dostałem foty na what's app.
Nie obawiałem się o walenie w ***ja , drugi raz korzystam z usług firmy i naprawde rzetelnie podchodzą do tematu.
wildlifestyle
26th-December-2021, 20:29
Wspominalem,że podrzucę koszty jakie ponioslem po kupnie samochodu z cyklu-wyprowadzamy do stanu perfekcyjnego, a więc :
W maju kupiłem swojego Qx70,
Przy wyborze kierowałem się ogólnym stanem technicznym , przebiegiem i rocznikiem.
Udało się kupić 2016 z przebiegiem 31tys mil o ile dobrze pamiętam.
Przyjechał do Polski z przebiegiem 5600 mil na początku 2017, z lekko uderzonyk prawym tyłem( sprowadzający zaciągał samochód dla siebie i sam oddał do robienia)
Tutaj zacignalem chyba z 4 raporty z USA, wraz z raportem z aukcji .
Facet miał furę 4 lata ,nie tyrał i mimo drobnostek decyzja padła dość szybko by kupić bo naprawdę w fajnym stanie pojazd technicznym.
Mówiłem, że podziele się wykazem kosztów które poniosłem od kupna.
Moje założenie było doprowadzić samochód do stanu perfekcyjnego, więc może niektóre rzeczy były nadwyrost-aczkowiek sam uważam za słuszne, choć jeszcze parę drobnostek będę dopracowywał
Kupno pojazdu - dodatkowe koszty
150pln -hamownia ,pomiar mocy
450 pln- sprawdzenie w serwisie nissana
200 PLN - sprawdzenie geometrii.
Suma: 800PLN
wydatki dalsze :
1000pln - płukanka +wymiana na olej 5w50 xf millers,nowe świece platynowe,filtr powietrza i kabinowy
1500pln- olej+wymiana w serwisie infiniti oleju w skrzyni i dyfrach + sprawdzenie ogólne
4800 -paro etapowa korekta lakieru +ceramika +wygłuszenie drzwi i całego bagażnika wraz z klapą, sznurek dodatkowy w uszelki+powłoka hydrofobowa na szyby
300pln- czyszczenie i konserwacja skór
3800- czyszczenie +konserwacja podwozia +wygłuszenie nadkoli
Suma: 11400
Eksploatacja zwykła:
3600- 20 calowe opony toyo lato
2000pln- felgi borbet 18" zima
300pln-czukniki tpms
2500pln- opony zimowe Yokohama
2600pln- tarcze i klocki z26ppwer stop (jeszcze czekają na założenie)
4900 -instalacja LPG
1000pln - 3 razy wymiana oleju do tej pory po płukance (stan 44k mil teraz)
1000pln- sprawdzenie ogólne w serwisie infiniti zawieszenai, wydechu, skrzyni biegów, wymiana filtrów powietrza ,kabinowego ( choć przyznam ,że tutaj pewny sumy nie jestem,żona podrzucała i nie pamiętam)
Suma:17900
Razem poniesione koszty
Ok 29000 PLN
Nie liczyłem jakiś naprawę drobnostek
Stan na dziś
Hamulce czekają na założenie ,choć ciężko mi się za to teraz zabrać, bo dopiero do domu wróciłem i zakodowanie czujnikow TPMS zimowych
A tak wszystko już w należytym porządku już bez jakiś obaw w mej głowie :)
Fura kozak i nie żałuję ani złotówki wydanej.
AdamInfiniti
31st-December-2021, 09:50
czesc,
a jest ktos w lodzkim kto sie zna na rzeczy i robi dobrze bez zbednego naciagania?
Akism
31st-December-2021, 19:09
Tak na Balutach 536 432 049