Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Problem z kluczykiem FX50s

krypa
13th-January-2022, 16:48
Witam.
Mam problem z niedziałającym kluczykiem w Infiniti FX50s rocznik 2011.
Mam dwa kluczyki: jeden użytkuję codziennie i ten działał do wczoraj bez problemu.
Drugi leżał nieużywany przez 4 lata.
Wczoraj pierwszy kluczyk zaczął robić problemy: przestał otwierać drzwi przez keylessa, dopiero po naciśnięciu
przycisku na pilocie otwieranie zadziałało. Po małej trasie niby było wszystko ok. Ale dzisiaj rano znowu ten sam objaw:
keyless go nie działa, jedynie przycisk. Wziąłem więc kluczyk dawno nieużywany, uzbroiłem go w nową baterię a tu zonk: nie działa.
Nie działa nie tylko keyless ale również przyciski. Jest całkiem martwy.
Pytanie:
Co może być przyczyną chwilowych awarii keyless go?
Co może być przyczyną rozprogramowania długo nieużywanego kluczyka?
Jaka jest możliwość, w razie całkowitej awarii kluczyka, odpalenia awaryjnego Infi?
Czy można zaprogramować w Infi z 2011 roku nowy kluczyk bez użycia specjalistycznego sprzętu?
Z tego co wiem to w Infiniti FX I generacji robi się to samemu w samochodzie kombinacją "kluczykowo-przyciskową"

Pozdrawiam.

Shimomura
13th-January-2022, 17:32
Zainstalowałeś na pewno cr2032 ?, Często się myli z cr2025 Miałem identyczny problem z Keyless, zrezygnowany wyczyściłem dokładnie całą elektronikę pilota i zwoje anteny WD40 potem porządne suszenie i wygrzanie. Działa do dziś

Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka

wlaziu
13th-January-2022, 17:52
Też miałem taki problem. Myślałem, że się rozprogramował, a okazało się, że zamontowałem w zapasowym kluczyku baterię odwrotnie. :doh:
Coś jest w konstrukcji tego kluczyka, że zachęca wręcz by ją odwrotnie włożyć.
Jeśli włożyłeś ją przypadkiem odwrotnie to zobacz, czy jeszcze ma prąd bo mogło ja zewrzeć.