Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Spinki

AdamInfiniti
10th-February-2022, 11:33
czesc,

potrzebuje kupic spinki do tapicerki drzwi przednich lewe+prawe.

macie jakies sprawdzone?

Infiniti fx 2006rok przed liftem

djoneway
10th-February-2022, 17:10
Polecam tą stronkę: https://clipulka.com/katalog

Ja w "cipulce" [emoji41][emoji1787] kupiłem dużo nietypowych spinek do swojego Infa, gdzie w ASO wołali astronomiczne kwoty za jedną sztukę.

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

lukasz32
10th-February-2022, 21:01
Na ali są takie pakiety np 1000 różnych spinek za 40zł. Zapas na całe życie ;)

Mateusz ex37
11th-February-2022, 17:49
Kupowałeś te spinki? za 40zł to wydaje mi się że jakość może być słabiutka.

sirtrojan
11th-February-2022, 19:21
Mam jakieś tam spinki za ali i dają radę - teraz jednak wybierałbym coś z Romix-a (albo cipulki ;)) bo mają prawie wszytko i dostępne od ręki.

lukasz32
12th-February-2022, 02:50
Kupowałeś te spinki? za 40zł to wydaje mi się że jakość może być słabiutka.

Mam, plastik jak plastik, kolorowa torba. Skąd wiesz że spinki fabryczne nie są robione w czajnis? Takie typowe czarne "grzybki" które wtykamy z nadkola czy w osłony silnika używałem, kupiłem je kilka lat temu w jednym wymiarze, chyba dycha za 50szt, być może były nieco mniej elastyczne. Ale to wiesz, jak te wycieraczki bosza za 300zł nad którymi się spuszczają na fejzbuku, dostałby ALCA za 7zł i nie zauważyłby różnicy.

djoneway
12th-February-2022, 14:17
Też mam te spinki z Ali to są standardowe grzybki 8mm do wszystkich plastików pod maską, pasują i trzymają jak wszystkie inne. Raz kupiłem z Romixa i są lepiej zrobione, ten plastik jakby bardziej trwały i solidny. A spinki z cipulki[emoji1787] są różne specjalistyczne których nie dostaniesz na ali, więc tam warto szukać jak potrzebujesz jakieś konkretne, np do montoważu uszczelek, nadkoli czy też zderzaka.

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka