Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Jak wyłączyć keyless QX70S

domas91
23rd-February-2022, 10:26
Witam szanowne grono!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem QX70S. Moje pytanie dotyczy wyłączenia keyless.
Grzebię w ustawieniach, ale tam nic takiego nie ma, ktoś mi pisał na innym forum, że muszę znaleźć
w ustawieniach "COMFORT", ale nic takiego u siebie nie widzę.
Czy w ogóle da się to wyłączyć? W ogóle mam wrażenie, że menu jest trochę słabo rozbudowane.
Pzdrawiam

PRIMAR
23rd-February-2022, 12:27
W QX-30 po dwukrotnym naciśnięciu przycisku zamykania keyless się dezaktywuje i aby otworzyć auto musisz skorzystać z pilota. Oczywiście działa to chwilowo. Używam tego w miejscach "ryzykownych" - galerie handlowe itp. Może w Twoim aucie jest podobnie? Wyłączenia keyless na stałe w żadnym menu nie znalazłem.

domas91
23rd-February-2022, 13:04
Dzięki za odpowiedź. Powiedz mi tylko czy dwukrotnie mam nacisnąć przycisk na pilocie czy na klamce?

PRIMAR
23rd-February-2022, 13:24
Zamiast zamykać dotykając klamkę naciskasz 2 razy (szybko) przycisk zamykania na pilocie. Wtedy auto się zamknie, ale klamka przestanie reagować na dotyk. Żeby otworzyć auto, trzeba nacisnąć przycisk otwierania na pilocie.

domas91
23rd-February-2022, 13:29
Wielkie dzięki, spróbuję u siebie :)

wlaziu
23rd-February-2022, 19:22
Wydaje mi się, że podwójne kliknięcie to jest bajer, który występuje w kluczykach od Mercedesa. W Q30/QX30 kluczyk z wyglądu jest właśnie od Merca, a w pozostałych od Nissana.
W Infi z pojedynczym ekranem dotykowym menu Comfort znajdziesz po naciśnięciu Settings i wybraniu menu Others.

PRIMAR
23rd-February-2022, 21:32
To możliwe, bo w Q30/QX30 prócz silnika i skrzyni jeszcze sporo części pochodzi z GLA. Bajer z podwójnym kliknięciem nie jest chyba opisany w instrukcji obsługi. Może więc w przypadku Nissana jest coś podobnego? Serwis, fora Nissana itp. ???

domas91
26th-February-2022, 10:47
Właśnie u mnie nie działa to podwójne kliknięcie �� a wchodząc w settings i others nie mam menu comfort. Nie wiem o co chodzi...

domas91
27th-February-2022, 17:09
W ustawieniach inne mam tylko to :16236

PRIMAR
1st-March-2022, 20:59
Szkoda, że nie działa. W sprawie menu nie pomogę, bo u mnie jest zupełnie inne. Pozdrawiam. :)

lukasz32
1st-March-2022, 22:07
Kolego poszperaj na forach usa czy w tym ukrytym menu nei ma takiej opcji. Tam się wchodziło jakoś tak, że kręciłeś gałką i wciskałeś jakiś przycisk. Może pod hasłem TIPS AND TRICKS coś wynajdziesz. Ewentualnie poszukać w książce, tak jak odsuwanie kolumny kierowniczej i fotela zawsze wyłączam przytrzymując przyciski pamięci foteli, tego nie ma w menu.

domas91
9th-March-2022, 12:36
Raz wchodziłem w to ukryte menu. Wydaje mi się, że nic takiego tam nie było, ale poszperam jeszcze, dzięki.