Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : FX37S rozpoznanie

Mati92
9th-March-2022, 02:00
Witajcie Panowie.
Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem Infiniti FX37S i mam odnosnie jego kilka pytań. Cały czas się poznajemy,dlatego proszę o wyrozumiałość...
Czy można jakoś po VIN sprawdzić opcje wyposażenia?
Czy wszystkie 37S miały tylna os skrętna? Podobno są ogromne koszta jej naprawy,więc wolałbym jej nie mieć szczerze mówiąc...
Czym tak na prawdę różni się wersja S od zwyklej 37,jeśli w ogóle czymś się różni...?
Czy jest jakaś zmieniarka CD/DVD?
Czytałem,że jako opcja dodatkowa było DVD w zagłówkach,ja jednak mam ekran na podsufitce tak jak w 1.generacji. Przypuszczam,że nie wychodziło to jako opcja dodatkowa,tylko ktoś sam sobie to zamontował? W jaki sposób ogladac na tym filmy,ktoś się orientuję moze?
Jest również tuner TV,nawet na ekranie z przodu,również nie wiem na jakiej zasadzie to działa i jak zrobić,żeby działało?
Czy istnieje możliwość spolszczenia menu? Dziwi mnie fakt,że auto kupione w polskim salonie posiada angielskie menu.
Jak wygląda sprawa z aktualizacja map w fabrycznej nawigacji?
16259

Dziękuje wszystkim za cenne informacje.

Pozdrawiam :infi:

Grzes
9th-March-2022, 02:30
Oś skrętną mają tylko FX50 i Diesel
Wersja S - twardsze zawieszenie, większa średnica kół, dysk HDD
Raczej zmieniarki nie ma - powinna być możliwość zapisu płyt CD na dysku
Ekran w podsufitce = samodzielny montaż. Trudno powiedzieć jak to się uruchamia.
Odnośnie tunera - sam miałem zamontowany w bagażniku i podpięty w środkowym schowku do gniazd Audio/Video. Na środkowym ekranie można było wyświetlać obraz tylko pod warunkiem postoju pojazdu z zaciśniętym hamulcem postojowym (można to zabezpieczenie zdezaktywować). Obsługa u mnie była z pilota.
Infiniti oferowało tylko język angielski w menu nawet w polskim salonie.
Był poruszany temat spolszczania menu na forum - generalnie płatna usługa w zewnętrznej firmie.
Nie piszesz jaki rocznik - mapy były gdzieś dostępne na płytach. We wcześniejszych wersjach można było je pobrać z internetu.

Mati92
9th-March-2022, 02:59
Dzięki piękne Grzes za odpowiedź.
Rocznik 2010.
Przypuszczam,że to twardsze zawieszenie po przełączeniu na tryb sport...
Bardzo cieszy mnie fakt,iż nie mam tej osi skrętnej.
Odnośnie tego dysku i zapisywania płyt na nim,w jaki sposób to robić? Rozumiem,że tyczy się to również filmów?
Czy mając ten tuner powinienem móc normalnie oglądać tv na postoju tak jak piszesz? Jednak pilota do ekranu głównego chyba nie mam,może w schowku,choć wątpię...
DVD jakie posiadam to alpine. Podobno ma gdzies wbudowany napęd,musze dokładnie rozejrzec się gdzie... Sluchawki do niego widziałem,że sa w schowku,to może i pilot się znajdzie,będę musiał poszukać,fajnie jakby sie znalazl...
16260

holdek
9th-March-2022, 09:37
Hej

Masz zmieniarke w głównej jednostce na 6 plyt.

Wydaje mi się że S ma jeszcze inne fotele i aktywny tempomat

Piotr

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Mati92
9th-March-2022, 11:31
Hej

Masz zmieniarke w głównej jednostce na 6 plyt.

Wydaje mi się że S ma jeszcze inne fotele i aktywny tempomat

Piotr

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Hej Piotr.
Fajnie by było z ta zmieniarka ,bo lubię czasem wspomoc jakiegos wykonawcę i zakupić krążek. Choć opcja z dyskiem tez brzmi ciekawie.
Co do tempomatu to zgadza się,mam aktywny,a fotele nie mam pojęcia. Moja żona ogolnie mówi,że wygodniej jej się siedziało w jedynce :hail: No i na pewno tam było więcej miejsca,ten niby większy,a miejsca w środku ma mniej...

Edit: rzeczywiście jest tam zmieniarka chyba,a przynajmniej być powinna,bo na desce rozdzielczej mam 1 2 3 4 5 6.
Pozostaje rozkminic i rozszyfrować jak działa ten tuner oraz DVD...

lukasz32
9th-March-2022, 21:14
Z tą osią to są metody naprawy za parę stówek. Czarnoskórzy bracia na YT pokazują że czasami da się to wręcz wyczyścić. Bardziej bym się martwił o ten "pancerny" silnik :-)

Kolego rób wydech a nie kombinuj z dvd, to pięknie brzmiąca jednostka.

Mati92
10th-March-2022, 11:19
Chciałbym mimo wszystko jednak,aby córcia miała tez jakas radochę z jazdy... A wydech na pewno w swoim czasie,pierw myślę o zagazowaniu,aby portfel tak nie bolal przy tankowaniu. :hail::car:
Oby był PANCERNY,nie kracz i nie strasz... :(:infi:

Mati92
10th-March-2022, 22:34
A może ktoś z Panow zdola mi powiedzieć,bo jedno lusterko mi się składa(lewe),a prawe juz nie. Przypuszczam,że silniczek musial się przepalić,ale mogę się mylić. Ktoś może mnie nakierować i czy można wrazie co ręcznie zlozyc nie uszkadzając nic?
Oraz w jaki sposób mogę sprawdzić dokładną opcję wyposażenia?