Zobacz pe?n? wersj? : QX70 USA, dźwięk ostrzegawczy podczas otwierania klapy bagażnika
djoneway
17th-March-2022, 00:25
Witam, tak jak w tytule czy da się wyłączyć ten irytujący dźwięk pikania:confused:. Brzmi jak cofająca śmieciarka. Ponoć w wersji EU tego nie ma.
https://youtu.be/JulVWtbMkfY
Shimomura
17th-March-2022, 08:22
Faktycznie obciach, w innych furmankach zrzucasz tapicerkę klapy i odpinasz ten buzzer, w qx pewnie też.
djoneway
17th-March-2022, 09:49
No jest obciach Artur, wszyscy wokół na osiedlu muszą wiedzieć że w nocy otwieram bagażnik.[emoji3061] Trochę mało dyskretne. Niestety system Nissana jest tak ubogi w ustawienia że nawet za pomocą Consulta nie da się tego wyłączyć. Więc faktycznie pozostaje jego fizyczne odłączenie.
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
Shimomura
17th-March-2022, 11:07
No jest obciach Artur, wszyscy wokół na osiedlu muszą wiedzieć że w nocy otwieram bagażnik.[emoji3061] Trochę mało dyskretne. Niestety system Nissana jest tak ubogi w ustawienia że nawet za pomocą Consulta nie da się tego wyłączyć. Więc faktycznie pozostaje jego fizyczne odłączenie.
To celowe działanie, nie ubogość systemu Nissana. Z tego co wiem była w USA (może nadal jest) regulacja prawna na to dotycząca bezpieczeństwa. Pewnie jakiś hamburger się pod to podstawił i oko mu podbiło i po haaamerykańsku do sądu :)
djoneway
17th-March-2022, 12:02
No tak zapewne o to chodzi[emoji23] być może byłaby opcja zakodowania konfiguracji pod Europę danego modułu ale to mogłoby spodować szereg różnych nieporządanych zmian więc łatwiej będzie odłączyć buzzer.