Zobacz pe?n? wersj? : Problem z menu między zegarami.
Mateusz ex37
17th-March-2022, 19:32
Problem z QX80 który jest potencjalnym kandydatem do nabycia.
Panowie czy ktoś z was spotkał się z niedziałającym menu między zegarami? Wyświetlacz działa normalnie, natomiast nie reaguje na przyciski po prawej stronie daszka.
Może być że innym przyciskiem są zablokowane?
Nemetiisto
17th-March-2022, 21:29
Tak ogólne, elektronicznie, jeśli nie działa całą połowa klawiszy lub jakaś sekcja klawiszy to może być problem fizyczny w samej klawiaturze lub jej połączeniu do procka. Hipotetycznie może to być też uszkodzenie procesora ale jest to mało prawdopodobne. Może to być też zablokowany/wciśnięty na stałe jeden z klawiszy.
Mateusz ex37
17th-March-2022, 23:18
Ale tam przy daszku są tylko dwa guziki. Dokładnie tak jak w QX70. Obydwa pykają ładnie więc raczej nie ma opcji że się coś zablokowało.
Maxx
18th-March-2022, 14:02
Wyświetlacz działa normalnie, natomiast nie reaguje na przyciski po prawej stronie daszka.
Może być że innym przyciskiem są zablokowane?
mało prawdopodobne ale na poczatek sprawdź czy ktoś nie namieszał w ustawieniach i nie wyłączył wszystkich pozycji do wyświetlania , skład tego menu konfigurujemy w ustawieniach
MIERNIK/WYBÓR MENU GŁOWNEGO
Mateusz ex37
18th-March-2022, 22:08
mało prawdopodobne ale na poczatek sprawdź czy ktoś nie namieszał w ustawieniach i nie wyłączył wszystkich pozycji do wyświetlania , skład tego menu konfigurujemy w ustawieniach
MIERNIK/WYBÓR MENU GŁOWNEGO
Możesz jaśniej to opisać?
nie bardzo kojarzę tam takie opcje.
To robimy na dużym ekranie? Czy na małym?
Maxx
18th-March-2022, 23:00
U mnie wciskam guzik HOME i z dolnego ekranu :
SETTINGS / METER / MAIN MENU SELECTION lub "po naszemu" USTAWIENIA / MIERNIK/WYBÓR MENU GŁOWNEGO
tam po kolei zaznaczasz które sekcje ( np. zużycie paliwa , zasięg , ciśnienie w oponach ) maja być wyświetlane
na próbę wyłączyłem wszystkie pozycje , i oba guziczki ( w mojej wersji na kierownicy ) przestały działać a menu pomiędzy zegarami zniknęło
Mateusz ex37
19th-March-2022, 20:12
Pewnie masz nowszą wersje oprogramowania. W QX80 nie ma w ogóle przycisku Home. W podmenu nie ma też nigdzie opcji o których piszesz.