Zobacz pe?n? wersj? : Drżenie
Na jałowym delikatnie drży kierownica, silnik też jakby delikatnie drżał. Wibracje są na tyle że pod spodem jakby jakaś blacha drżała (wydech??) i słychać jakby grzechotanie. Wzmaga się jak wrzucę D lub R (obroty delikatnie spadają). Wystarczy jednak dać troszkę gazu i....cisza i zero wibracji to samo podczas jazdy ZERO wibracji. Błąd częsty p0430 czyli kat umarł prawy lub dogorywa. Pytanie, wysypał się i powoduje takie cyrki (czasami jakby auto traciło na mocy) decaty i tak miałem w planach. Świece....zmieniane z 4 lata temu, poduszki pod silnikiem/skrzynią?
Shimomura
4th-May-2022, 09:09
Na jałowym delikatnie drży kierownica, silnik też jakby delikatnie drżał. Wibracje są na tyle że pod spodem jakby jakaś blacha drżała (wydech??) i słychać jakby grzechotanie. Wzmaga się jak wrzucę D lub R (obroty delikatnie spadają). Wystarczy jednak dać troszkę gazu i....cisza i zero wibracji to samo podczas jazdy ZERO wibracji. Błąd częsty p0430 czyli kat umarł prawy lub dogorywa. Pytanie, wysypał się i powoduje takie cyrki (czasami jakby auto traciło na mocy) decaty i tak miałem w planach. Świece....zmieniane z 4 lata temu, poduszki pod silnikiem/skrzynią?Z wysypanym katem nie ma żartów, już nie jeden wyciągał jego kawałki z silnika. Wystarczy luźny / brzęczący wkład i zaczyna pylić potem zdziwienie, że pierścienie olejowe stają dęba.
Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj taka niespodzianka 16413....ps mechanik stwierdził, że te błędy nie są koniecznie od silnika bo jeden z nich np, mówi o spadku napięcia przy rozruchu czyli aku do ładowania albo pada powoli. Na 99% obstawił katy jako żrodło wszelkich bolączek. Decaty zamówione w poniedziałek wymiana. Dam znać czy pomogło
Gdanio
5th-May-2022, 19:25
Dzisiaj taka niespodzianka 16413....ps mechanik stwierdził, że te błędy nie są koniecznie od silnika bo jeden z nich np, mówi o spadku napięcia przy rozruchu czyli aku do ładowania albo pada powoli. Na 99% obstawił katy jako żrodło wszelkich bolączek. Decaty zamówione w poniedziałek wymiana. Dam znać czy pomogło
Jak katy będą w miarę całe to jeszcze ze 3koła dostaniesz a może i więcej przy tych cenach :rockon:
Shimomura
5th-May-2022, 20:37
Jak katy będą w miarę całe to jeszcze ze 3koła dostaniesz a może i więcej przy tych cenach :rockon:
Wrzucił byś jak Twój gada bez katów, nie śmierdzi ? podobno jest głośniej ? swoją drogą gdzie tyle dają za sprawne używane katy ? myślę nad decat lub hiflow póki moje jeszcze sprawne
Gdanio
5th-May-2022, 21:14
Gada trochę głośniej ale nie mocno bardziej męsko mi akurat się podoba [emoji123]ale minus tego to rezonans między 2500 a 3000 obrotów i to mnie najbardziej wkurw …ja ,rozmawiałem z ludźmi którzy wydechy robią to jest do ogarnięcia .
Katy sprzedałem swoje niesprawne za 3tyś oby całe były.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
alezuch
22nd-May-2022, 02:41
Pomogło?