Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Akumulator fx37s

Mati92
27th-June-2022, 16:19
Dzien dobry Panowie.
Niestety akumulator w mojej fifce odmówil posluszenstwa i padl calkowicie,dlatego tez chcialbym sie zapytac jaki akumulator powinienem kupic najlepiej oraz czy trzeba demontowac plastki,aby go wyjac?
16553

Pozdrawiam Serdecznie :infi:

Mafioz
27th-June-2022, 18:34
Wygl?da podobnie jak w G37S Coupe. U siebie musia?em odczepi? ?wiartk? podszybia, jest na spinkach i dopiero mog?em si? dosta? do g?ównego mocowania aku :) Rozmiawia?em kiedy? z Panem od sprzeda?y akumulatorów i powiedzia?, ?eby szuka? aku do samochodów z Stop&Start lub EFB. Pono? du?o lepiej znosz? d?ug? eksploatacj? i nie maj? takich spadków napi?? przy mocno doposa?onych samochodach, szczególnie u?ywanych w mie?cie :) Powodzenia

Mati92
27th-June-2022, 23:25
Dziekuje Mafiozo za rzetelna odpowiedz.
Trzeba w takim badz razie uwa?a?,aby plastików nie uwali? ?adnych.
Moze orientujesz sie rownie? jakie firmy warto omija?,a w co warto pojsc? Ten który mam obecnie to chyba jaki? jeden z najta?szych,z takim juz kupilem. Fajnie by?oby jakby posluzyl par? lat mimo,?e auto nie jest na codzie? u?ytkowane...

Mati92
28th-June-2022, 14:55
16559
Cos takiego mi polecili,koszt 480 zl.
Warte to zachodu,czy lepiej celować w cos innego?

lukasz32
28th-June-2022, 23:39
Co to za firma gang-bang ? ;) Ja to bym klasycznie - jeśli dostępny to WESTA FORSE, a jeśli nie ma na stanie to BOSCH S4. Te s4 mam w każdym infi i sobie radzą, nawet zimą -25 odpalał. Bosch po 320 kiedyś był. Centra, jenox mi się sypały po roku (!!).

Mati92
29th-June-2022, 02:04
Co to za firma gang-bang ? ;) Ja to bym klasycznie - jeśli dostępny to WESTA FORSE, a jeśli nie ma na stanie to BOSCH S4. Te s4 mam w każdym infi i sobie radzą, nawet zimą -25 odpalał. Bosch po 320 kiedyś był. Centra, jenox mi się sypały po roku (!!).

A nie wiem co to za gang-bang,podobno produkt premium.
Bosh obecnie ok 400 zl,ale to znajomy mi sprawdzał,na internecie jak patrzylem chodza taniej.
A Yuasa ?

Mafioz
29th-June-2022, 11:10
Z wyborem marki aku, niestety nie pomogę. U siebie mam Bosha i szczerze mówiąc jestem nim trochę rozczarowany. Przykładowo, moje auto na codzień stoi pod blokiem i zimą po 3 dniach postoju bardzo ciężko mu się odpala, mimo że mam akumulator dość świeży ( 1 rok )

Thomas82
29th-June-2022, 17:19
Nie mam pojecia jaki aku orginalnie byl w FX37 ale ja do wszystkich japonskich aut kupowalem Yuase, obecnie w q50 tez mam yuase i nie wyobrazam sobie niczego innego, zero problemow i trwalosc.

Gdanio
29th-June-2022, 21:16
Z wyborem marki aku, niestety nie pomogę. U siebie mam Bosha i szczerze mówiąc jestem nim trochę rozczarowany. Przykładowo, moje auto na codzień stoi pod blokiem i zimą po 3 dniach postoju bardzo ciężko mu się odpala, mimo że mam akumulator dość świeży ( 1 rok )
Bo bosh to podobno gówno , mój od nowości ma problemy po sprawdzeniu nadaje się na złom , ale jeszcze lato może pyknie i na zimę trzeba będzie zmienić

Mateusz ex37
29th-June-2022, 22:41
A ja mam we wszystkich autach Centre Plus i chodzą. Żadnych problemów.

lukasz32
30th-June-2022, 01:16
A nie wiem co to za gang-bang,podobno produkt premium.
Bosh obecnie ok 400 zl,ale to znajomy mi sprawdzał,na internecie jak patrzylem chodza taniej.
A Yuasa ?

Bardzo chwalą YUASA choć go nie miałem, chwalą również WESTA i jeszcze jedna marka .. ale zapomniałem nazwy. Bosch to podobno taka lepsza warta, ale w g35 kupiłem auto z boschem, przejeździłem 5 lat, największe mrozy -25 odpalał, stał pod blokiem więc trudno go było sięgnąć z gniazdka i doładować, sprzedałem z boschem, w fx50 dokupiłem boscha bo westa na stanie była "odwrotna" a padł mi nagle jakiś fabryczny toyoty (miał 8 lat), mam go 4 lata, auto stoi czasami po 2 tygodnie, robię 30-50km przejazd na wolnych obrotach, znów stoi, nie rozładowuje się. Jeszcze posłuży. Ani to gówno, ani nie jestem rozczarowany. Rozczarował mnie centra który padł w wakacje po tygodniowym postoju. Następny jaki kupię to WESTA bo tego kupiliśmy z autem, był kompletnie zaniedbany, mieliśmy go jakieś 7 czy 8 lat i został sprzedany z autem (!!) i nie wykazywał zimą żadnych problemów.

Mati92
1st-July-2022, 20:53
Szukałem wszędzie westa,ale niestety stacjonarnie nie znalazłem. Przez internet bałem się zamawiać i zależało mi też na czasie.
Co do Westy w jednym sklepie powiedzieli,że kiedyś były lepsze za czasów jak były ukraińskie,teraz podobno są ruskie,ale ile w tym prawdy...
Finalnie kupiłem jakiegos słoweńskiego TAB Magic 66Ah 640A.
Strasznie mi go polecal facet w sklepie,a opinie ma dobre. Mowil,ze jeśli chce zapłacić więcej to nie ma problemu,może mi wrzucić innej firmy akumulator,zaplace więcej,ale na pewno nie będę bardziej zadowolony niż z tego,tak więc mu zaufałem. Czas pokaże,2 lata gwarancji jest jakby co. Koszt 390 zl i darmowa wymiana.
16561
W innym miejscu chcieli mi wrzucić tego gang banga albo rocketa,a to w sumie jedno i to samo,koszt 550 zl + jeszcze zażyczyli sobie za wymianę 30 zl,tak więc podziękowałem.

Odnośnie varty powiadają,że wcale nie jest ona taka znakomita i w każdym supermarkecie ja kupisz. Ile w tym prawdy to nie wiem.

lukasz32
2nd-July-2022, 13:17
Strasznie mi go polecal facet w sklepie,.

Ja czasami jak coś strasznie polecam, to tylko dlatego że mam wyższą prowizję od sprzedaży. Oczywiście tutaj w ogóle tak nie musiało być :)

Mati92
3rd-July-2022, 01:12
Ja czasami jak coś strasznie polecam, to tylko dlatego że mam wyższą prowizję od sprzedaży. Oczywiście tutaj w ogóle tak nie musiało być :)

Czas wszystko pokaze,opinie i reklamę stosowna w internecie zawsze można wystawić... :)