Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Potrzebna pomoc. INFINITI FX 30 DS Most Dyfer Przód

Bizonik
13th-November-2022, 18:20
Rozleciał się dyfer jak w temacie, potzrebuje pomocy w formie : podania kontaktu do uczciwego sprzedawca oraz pomoc jesli chodzi o wymianę elementu, Czy model dzieli część z innymi pojazdami marki.
Prosze tez o pomoc w rozpoznanu kodu ..... czy cześć z kodem NL0811 jest rożna od części z kodem NL0812 .
Dziekuje

Mafioz
14th-November-2022, 19:46
Uderzaj do Adriana z Infiniti Park Poznań, Numer telefonu 516+192+591. Możesz się też skontaktować przed FB Infi Fifi Serwis Poznań

Shimomura
15th-November-2022, 14:53
Nie prościej go po prostu rozebrać i naprawić ?

Bizonik
27th-November-2022, 15:31
Tak też uczymiłem, ale aby zdemontowac dyfer przedni jest to niesamowita ilość pracy (przynajmniej dla mnie), stanołem przed faktem znalezienia odpowiedniego łożyska ktore sie rozpadło , wiec postanowiłem kupic urzywany dyfer a uszkodzony zregenerowac i zachowac.Teraz szukam odpowiedniego oleju do tego dyferencjału i zastanawiam się czy nissan znowu oczekuje czegos specjalnego czy tez zwyklego 75w-90 .

Shimomura
27th-November-2022, 20:06
Tak też uczymiłem, ale aby zdemontowac dyfer przedni jest to niesamowita ilość pracy (przynajmniej dla mnie), stanołem przed faktem znalezienia odpowiedniego łożyska ktore sie rozpadło , wiec postanowiłem kupic urzywany dyfer a uszkodzony zregenerowac i zachowac.Teraz szukam odpowiedniego oleju do tego dyferencjału i zastanawiam się czy nissan znowu oczekuje czegos specjalnego czy tez zwyklego 75w-90 .

wchodzi 0,65l wiec 1l spokojnie wystarczy, producent zaleca 80w90. U mnie 80w90 przód 75w90 tył oba od Amsoil.