Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Prośba o ocenę aut

Miras
19th-March-2023, 19:33
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-infiniti-fx-fx35-ID6FniNG.html

Co Panowie o nich sądzicie??
Miałem kupić fx 2 generacji ale myślę że kwota 60 tys może być mało na porządny stan auta a nie ukrywam,że przeglądam od tygodni forum i I generacja bardzo mi się podoba szczególnie jak jest zrobiona na wersję black ( wszystko na czarno jak u niektórych forumowiczów)
Wg mnie wewnątrz jak i z zewnątrz jest poszanowana ,klient posiada auto dość długo tylko czy gaz jak jest tak długo to nie wróży przygód niechcianych

https://www.olx.pl/d/oferta/zadbany-infiniti-fx-35-CID5-IDT6YSh.html

Tu też jest ciekawa opcja , klient widzę wie jaki olej użyć ,, trochę informacji co było robione czyli standardowe tematy, tylko sam napęd RWD nie wiem czy to dobra opcja
może ktoś zna te auta

Z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi i sugestie

Gdanio
19th-March-2023, 20:52
https://www.otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-infiniti-fx-fx35-ID6FniNG.html

Co Panowie o nich sądzicie??
Miałem kupić fx 2 generacji ale myślę że kwota 60 tys może być mało na porządny stan auta a nie ukrywam,że przeglądam od tygodni forum i I generacja bardzo mi się podoba szczególnie jak jest zrobiona na wersję black ( wszystko na czarno jak u niektórych forumowiczów)
Wg mnie wewnątrz jak i z zewnątrz jest poszanowana ,klient posiada auto dość długo tylko czy gaz jak jest tak długo to nie wróży przygód niechcianych

https://www.olx.pl/d/oferta/zadbany-infiniti-fx-35-CID5-IDT6YSh.html

Tu też jest ciekawa opcja , klient widzę wie jaki olej użyć ,, trochę informacji co było robione czyli standardowe tematy, tylko sam napęd RWD nie wiem czy to dobra opcja
może ktoś zna te auta

Z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi i sugestie

Pierwszy to wersja poliftowa na kole 18 z małym hamulcem choć 2-tłoczkowym czerwona lampa z tyłu inne troszeczkę wnętrze ale to kwestia gustu
drugi to wersja przedliftowa w wersji czy w pakiecie sport jak kto woli czyli lampy tylnie białe , koło 20,relingi aluminium , twardsze zawieszenie ,też na małym hamulcu i to jedno tłoczkowym ,robiony przez coobcio a to duży plus , gaz jak dobrze zestrojony nie robi problemów ,napęd rwd fajny do zabawy jak kto lubi w zimę czy latem poszaleć /choć 2 tonowym kioskiem ruchu to ciężko / osobiście wolałbym wersje przedlift w pakiecie sport trochę podłubać dopracować i będzie fajnie wyglądać i jeżdzić

Mati92
19th-March-2023, 21:01
Jeździsz BMW,więc chyba wiesz jak spisuje się napęd rwd,więc na to pytanie odpowiesz sobie najlepiej sam.
Gdanio wspominał o przedlifcie,nie różnią się one wiele,jednak ja wolalbym polifta jak miałbym pole wyboru,zawsze trochę świeższy.
Druga generacje za 60 moze trafisz,ale pewnie sprowadzana. Ewentualnie może diesla...

Gdanio
19th-March-2023, 21:10
Jeździsz BMW,więc chyba wiesz jak spisuje się napęd rwd,więc na to pytanie odpowiesz sobie najlepiej sam.
Gdanio wspominał o przedlifcie,nie różnią się one wiele,jednak ja wolalbym polifta jak miałbym pole wyboru,zawsze trochę świeższy.
Druga generacje za 60 moze trafisz,ale pewnie sprowadzana. Ewentualnie może diesla...

Tylko rok różnicy i zależy co kto lubi i które wnętrze bardziej mu pasuje , ale wersja sport to sport :lol:

Miras
19th-March-2023, 21:44
[QUOTE=Gdanio;97001]Pierwszy to wersja poliftowa na kole 18 z małym hamulcem choć 2-tłoczkowym czerwona lampa z tyłu inne troszeczkę wnętrze ale to kwestia gustu
drugi to wersja przedliftowa w wersji czy w pakiecie sport jak kto woli czyli lampy tylnie białe , koło 20,relingi aluminium , twardsze zawieszenie ,też na małym hamulcu i to jedno tłoczkowym ,robiony przez coobcio a to duży plus , gaz jak dobrze zestrojony nie robi problemów ,napęd rwd fajny do zabawy jak kto lubi w zimę czy latem poszaleć /choć 2 tonowym kioskiem ruchu to ciężko / osobiście wolałbym wersje przedlift w pakiecie sport trochę podłubać dopracować i będzie fajnie wyglądać i jeżdzić[/QUOTE

Ja na razie w temacie czy przed czy polift jestem "zielony" l
Dziękuję właśnie za takie informacje
Jestem jeszcze w tym temacie "zielony"
Jak piszecie że nie ma jakiś dużych różnic w przed czy poliftem to dla mnie bardziej będzie przemawiał stan danego egzemplarza
Do tej pory właśnie śmigałem głownie beemkami więc ten napęd RWD nie jest faktycznie problemem
Plus też taki że ogarniamy u Coobcia więc może być spoko
Nie oczekuje że jak coś kupię to będzie wszystko tip top bo zawsze coś będzie to ogarnięcia,najgorzej boję się rdzy zbyt dużej bo w BMW nigdy ten temat mnie nie dotyczył heh

Pozdro

Miras
19th-March-2023, 21:49
Dokładnie tak jak piszesz
Jestem przyzwyczajony do tylniego napędu
Właśnie nie chciałbym nabyć auta świeżo sprowadzonego bo można trafić różnie tylko z jakąś już historią u nas
Na samym początku myślałem właśnie o tym dieslu tylko nie robię aż takich rocznych przebiegów ok 12-15 tyś km więc te benzynowe motory bardziej do mnie przemawiają

Miras
19th-March-2023, 21:54
Pierwszy to wersja poliftowa na kole 18 z małym hamulcem choć 2-tłoczkowym czerwona lampa z tyłu inne troszeczkę wnętrze ale to kwestia gustu
drugi to wersja przedliftowa w wersji czy w pakiecie sport jak kto woli czyli lampy tylnie białe , koło 20,relingi aluminium , twardsze zawieszenie ,też na małym hamulcu i to jedno tłoczkowym ,robiony przez coobcio a to duży plus , gaz jak dobrze zestrojony nie robi problemów ,napęd rwd fajny do zabawy jak kto lubi w zimę czy latem poszaleć /choć 2 tonowym kioskiem ruchu to ciężko / osobiście wolałbym wersje przedlift w pakiecie sport trochę podłubać dopracować i będzie fajnie wyglądać i jeżdzić

A czy taka wersja z jednotłoczkowym hamulcem wogóle jakoś wyhamowuje te auta??
Bo jak czytałem np twoje posty to zakładacie zwykle coś lepszego chyba Akebono jak się nie mylę
Swoją drogą to szkoda że nie trafiłem wcześniej na wasze forum bo widziałem że nie dawno sprzedawaleś swojego FX-A a był zacny!!!
Pozdro

Shimomura
20th-March-2023, 10:25
A czy taka wersja z jednotłoczkowym hamulcem wogóle jakoś wyhamowuje te auta??
Bo jak czytałem np twoje posty to zakładacie zwykle coś lepszego chyba Akebono jak się nie mylę
Swoją drogą to szkoda że nie trafiłem wcześniej na wasze forum bo widziałem że nie dawno sprzedawaleś swojego FX-A a był zacny!!!
PozdroSpowalnia, nie hamuje - bez 4 tłoków dla mnie to auto nie do użytku w wiekszym mieście. Wystarczy, że w korku ktoś Ci się wciśnie przed mache i leżysz.

Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka

Gdanio
20th-March-2023, 12:26
No te auta to rdza lubi ale bardziej elementy zawieszenia bo podłogi raczej są w dobrym stanie
Resztę można wrzucić w proszek [emoji593]
Z hamowaniem to jak koledzy piszą trzeba pomyśleć nad większym hamulcem i lepszymi jakościowo tarczami np. Powerstop
Co do wnętrza to które ci się bardziej podoba to weźmiesz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Miras
20th-March-2023, 17:33
No te auta to rdza lubi ale bardziej elementy zawieszenia bo podłogi raczej są w dobrym stanie
Resztę można wrzucić w proszek [emoji593]
Z hamowaniem to jak koledzy piszą trzeba pomyśleć nad większym hamulcem i lepszymi jakościowo tarczami np. Powerstop
Co do wnętrza to które ci się bardziej podoba to weźmiesz

Dzięki bardzo

Gdanio
20th-March-2023, 18:45
Dzięki bardzo

tylko nie zapomnij się pochwalić jak kupisz :bounce:

Miras
20th-March-2023, 19:59
Oczywiście,że się pochwalę heh

Mati92
20th-March-2023, 23:17
Tylko rok różnicy i zależy co kto lubi i które wnętrze bardziej mu pasuje , ale wersja sport to sport :lol:

Ale wersja sport była również chyba w poliftowej fifce?

Odnośnie hamulców to tak jak inni pisza,są to spowalniacze,trzeba na prawdę uważać...

sirtrojan
20th-March-2023, 23:49
Była w polifcie . Białe kierunkowskazy, ciemniejszy chromna grillu i takie też przednie lampy. Chromowane relingi plus fele 20"

zloty0
30th-May-2023, 00:36
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/infiniti-q50-405-koni-nowe-auto-bez-przebiegu-lekko-uszkodzone-zarejestrowane-w-pl-ID6FxPXR.html#gallery-open
Psnowie co myslicie o tym aucie ?

Mateusz ex37
30th-May-2023, 12:11
Do mnie to auto jakoś nie przemawia.
Mogę się mylić ale:
Na moje oko oba tylne błotniki są do lekkiego naciągania i klepania i w rezultacie malowania. Klapa, obie lampy, zderzak, zapewne belka pod zderzakiem oraz spodziewał bym się że blacha pomiędzy kołem zapasowym a belką również może wymagać niewielkiego klepania. Koszt naprawy może sięgnąć 20tys. Czy ma te 7tys. przebiegu? Możliwe. Ale te zmarszczki na fotelu...

Mafioz
30th-May-2023, 19:25
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/infiniti-q50-405-koni-nowe-auto-bez-przebiegu-lekko-uszkodzone-zarejestrowane-w-pl-ID6FxPXR.html#gallery-open
Psnowie co myslicie o tym aucie ?
Dla mnie to auto podpicowane pod sprzedaż
- Klapa z najbardziej biednej wersji "a"
- Żadny tam redsport o mocy 405km
- VIN oczywiście ukryty
- Cena bardzo atrakcyjna
- Fotele z wysuwanym siedziskiem, a brak podgrzewania
- Brak łopatek ( niespójność z fotelami )
- Brak hamulców akebono
- Felgi z G37
- Najbardziej niezawodna jednostka ? A check się świeci xD
- To jest chyba tak biedna wersja, że nawet Nawigacji nie ma
Moim zdaniem kompletnie nie warto nawet dzwonić, szkoda czasu na ulepa

BPX33
2nd-July-2024, 11:51
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/infiniti-q50-q50-hybryda-306km-170-tkm-perfekt-perlowa-czern-skora-alu-szyberdach-ID6Gz13V.html

Ten to jakiś składak (felgi z wersji bez "S", fotele bez wysuwanej części pod uda) czy tylko "S" doklejone na klapie?

P.S. No i ten nr VIN: 111111111111111x1 lol

Mateusz ex37
2nd-July-2024, 14:02
Jak ktoś tak sprzedaje auto to jestem na nie. Niech spada na drzewo. S to chyba i łopatki powinien mieć? może w D dostał i ktoś kupił klapę z S

BPX33
2nd-July-2024, 15:33
może w D dostał i ktoś kupił klapę z S

Albo kupił literkę, a nakleić ją to minuta roboty ;)

Kurcze nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że takich nieuczciwych sprzedających (w sensie, że sprzedają coś czego nie mają, czyli w tym przypadku zwykłą wersję jako "S") powinno się jakoś piętnować np. na fb wrzucając link do ogłoszenia z ostrzeżeniem dla kupujących. A zwłaszcza w tym przypadku jak gościu ceni "golasa" wyżej niż niektórzy "S" z tarczą bezpieczeństwa...:frusty:

Gdanio
2nd-July-2024, 19:57
Ceny ustala sprzedający i nic nam do tego
Rynek zweryfikuje czy warto kupować czy nie [emoji107]
Co nie znaczy że ogłoszenie powinno być uczciwe bo jechać na drugi koniec kraju żeby zobaczyć ulepa to się można wkurzyć
A zdarza się to nagminnie