PDA

Zobacz pe?n? wersj? : FX35 lift 2008 - różnice w karoserii

Barmaann
30th-May-2023, 13:40
Czesc

Kupiłem w ostatnim czasie FX z 2008 roku z uszkodzonym tyłem. Zastanawiam się jakie są różnice w częściach karoserii. Chodzi mi o klapę bagażnika, zderzak tył i ewentualnie błotniki tył oraz bagażnik (podłoga). Czy mogę kupić od przed lifta i będzie to pasowało? Różnią się tylko kolorem lamp, czy jeszcze czymś więcej?

Shimomura
30th-May-2023, 14:05
Biały kolor lamp to pakiet sport, bez różnicy niż przed lift czy po więc obie podejdą. Klapa może i się nie różni ale to w co jest uzbrojona zewnętrznie i wewnętrznie już na pewno tak. Listwa chrom, przycisk otwierania klapy w innym miejscu, po lift ma też kamerę cofania przed lift nie - reszta powinna pasować ale głowy nie dam. Najlepiej dzwoń do Nowego Tomyśla mają wszystko na miejscu, potwierdzą.

sirtrojan
30th-May-2023, 14:51
2008 moze być I gen jak i II gen. Dobrze byłoby to doprecyzować.

Gdanio
30th-May-2023, 20:02
Biały kolor lamp to pakiet sport, bez różnicy niż przed lift czy po więc obie podejdą. Klapa może i się nie różni ale to w co jest uzbrojona zewnętrznie i wewnętrznie już na pewno tak. Listwa chrom, przycisk otwierania klapy w innym miejscu, po lift ma też kamerę cofania przed lift nie - reszta powinna pasować ale głowy nie dam. Najlepiej dzwoń do Nowego Tomyśla mają wszystko na miejscu, potwierdzą.

Przedlift też ma kamerę cofania
Masz tu zdjęcia przedlifta i polifta roczniki 2005 i 2008
Może coś zobaczysz
Wydaje mi się że różnicy nie ma https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230530/773e314900e727efed218a3117b0d951.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230530/77313f81d20beb4faae55fb8c65643ae.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Shimomura
30th-May-2023, 20:10
Widocznie przed lift w pakiecie jakimś miewał, a po lift chyba każdy w standardzie. Przycisk od klapy napewno jest w innym miejscu.

Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka

Barmaann
30th-May-2023, 23:27
Dzięki wielkie za podpowiedzi. Kupię na razie kapę bagażnika i dam wam znać, czy jest jakaś różnica.

borzej1
2nd-June-2023, 01:54
klapa bagażnika jest taka sama, guzik też jest w tym samym miejscu tylko polift ma guzik owalny a przed lift kwadratowy. Różnią się tylnymi zderzakami przed lift składa się z trzech części a polif już jest cały aż pod lampy.

Shimomura
2nd-June-2023, 07:16
guzik też jest w tym samym miejscu.

przed lift ma guzik na listwie chromowanej, często się psuł i narażony na war. atmosferyczne, po lifcie to poprawili - guzik schowany od dołu "pod daszkiem" obok kamery cofania i podświetlenia tablicy.

Dzięki wielkie za podpowiedzi. Kupię na razie kapę bagażnika i dam wam znać, czy jest jakaś różnica.

Klape bierz śmiało

Barmaann
31st-August-2023, 15:57
Hej.
Klapa rzeczywiście pasuje. Kupiłem, lakiernik pomalował i prawie wszystko jest ok. Mam tylko problem z przyciskiem otwierania. W kupionej przycisk był w chromowanej listwie, niestety nie działał, więc przełożyłem przycisk ze starej klapy i podłączyłem jednak nadal nie działa... Możliwe, że dałem ciała w podłączaniu przewodów. Wydaje mi się, że jest ok, ale wolę się upewnić.

Macie może jakieś zdjęcie, które pokazuje do którego conectora w wiązce powinien być połączony przycisk otwierania klapy? Klapę mam przedliftową.

Barmaann
25th-April-2024, 20:10
Hej
odgrzebuje temat bo nadal mi to nie działa. Czy może mi ktoś przesłać zdjęcie jak podłączone są przewody klapy u was? U mnie to wygląda tak i na bank jest coś źle podłączone.

https://www.ifans.pl/attachment.php?attachmentid=17443&stc=1

Gdanio
25th-April-2024, 20:36
Hej
odgrzebuje temat bo nadal mi to nie działa. Czy może mi ktoś przesłać zdjęcie jak podłączone są przewody klapy u was? U mnie to wygląda tak i na bank jest coś źle podłączone.

https://www.ifans.pl/attachment.php?attachmentid=17443&stc=1

Podłączone może i masz dobrze ale rozepnij wtyczki i sprawdź piny u mnie jeden był zgniły i odpadł i też niestety nie działał
Wymieniłem pin i było wszystko ok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Shimomura
25th-April-2024, 20:47
Podpinałeś silniczek klapy na krótko ? Może tradycyjnie szczotki umarły

Barmaann
25th-April-2024, 21:15
Sprawdziłem przycisk, przewody i na końcu okazuje się, że klapa poliftowa i przedliftowa różnią się jednak. Mianowicie w polifcie jest mniej przewodów w kostce w klapie. W weekend jeszcze do tego przysiądę i dam znać dokładniej co i jak, żeby było dla potomnych.