Zobacz pe?n? wersj? : Szyby
Porter
10th-November-2023, 23:57
Sprowadziłem ze stanów QX50 3,7l RWD rocznik 2016.
Tak jak się spodziewałem fajnie się jeździ, ale...
Ochroniarze w pracy narzekali, że przez boczną szybę nie widzą przepustki, co mnie mało martwi, bo mogę im pokazywać przez przednią, ale dzisiaj facet pod sklepem mnie ostrzegł, że na jego oko ta boczna szyba jest za ciemna i za właśnie taką mu niedawno zabrali dowód rejestracyjny.
Tak mnie zaskoczył, że go nie zdążyłem zapytać, czy to była oryginalna szyba, czy sobie jakąś folię nakleił i o jakie auto mu chodziło.
Wiecie coś więcej w temacie?
Pozdrawiam,
Porter
sirtrojan
11th-November-2023, 01:36
Masz folie naklejoną. Moj tez tak miał. W nocy i w deszcz nic nie było widać. Oddałem do speców od przyciemniania, zerwali starą i nakleili 5% przyciemnienia.
robertoyoo
11th-November-2023, 07:31
A to tak ciężko stwierdzić czy jest folia?
Porter
13th-November-2023, 21:28
A to tak ciężko stwierdzić czy jest folia?
Nigdy się nie interesowałem agrotuningiem. Nie przyszło mi do głowy, że tam może być jakaś folia.
zarysowałem łatwo na krawędzi, więc pewnie jest. Zgłoszę się do fachowca od ściemniania żeby mi odciemnił.
Mam nadzieję, że się nie obrazi jak mu powiem, że nie chce nawet 5%, bo po co?
robertoyoo
13th-November-2023, 22:29
O, widzę że kolega na poziomie. Z tym że to coś, dałoby radę zerwać samemu. Ale też nie będę się wtrącał - uty.
Mafioz
13th-November-2023, 23:07
Spokojnie można samemu zerwać tą folię
Prawdopodobnie jest od środka. Później tylko zmyć klej acetonem, uważając na tapicerkę oczywiście i będzie elegancko
sirtrojan
14th-November-2023, 00:53
Mam nadzieję, że się nie obrazi jak mu powiem, że nie chce nawet 5%, bo po co?
przydaje sie w słoneczny dzionek ale nie namawiam :becky:
Gdanio
14th-November-2023, 11:44
O, widzę że kolega na poziomie. Z tym że to coś, dałoby radę zerwać samemu. Ale też nie będę się wtrącał - uty.
Teraz jak będę sprzedawał auto [emoji592] to muszę napisać w ogłoszeniu że jest po agrotuningu [emoji106][emoji593]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Porter
15th-November-2023, 00:13
Spokojnie można samemu zerwać tą folię
Prawdopodobnie jest od środka. Później tylko zmyć klej acetonem, uważając na tapicerkę oczywiście i będzie elegancko
Tak, jest od środka. Najbliższy spec od oklejania powiedział mi przez tlf. że na 100% nie spełnia wymagań, bo z tych które on ma, żadna nie spełnia dla szyb bocznych.
Nie będę sam kombinował, bo to jakieś pojedyncze stówki i godzina roboty dla gościa który wie co i jak. Po co mam sobie coś usmarkać i pół dnia kombinować jak to poprawić.
Umyć okna też trzeba umieć - wiem, bo tak się złożyło że potrafię to zrobić szybciej i lepiej niż moja żona czy teściowa.
Porter
1st-December-2023, 21:37
Byłem, koleś odkleił, prosta sprawa, choć warto wiedzieć jak, bo potrzebował pomocnika, żeby bezproblemowo wyjąc uszczelkę, a takim palnikiem gazowym którego używam do rozpalania grilla podgrzewał szybę, żeby łatwo poszło. Warto było zapłacić kilkadziesiąt zł zamiast samemu się bujać.
Ale tu ciekawostka, też warta jakichś pieniędzy za spektakl.
Na stanowisku obok koleś samodzielnie oklejał sobie szybki w BMW prawiezabytkowym na kolor zielonkawy, żeby pasowało do koloru karoserii. Zapytałem grzecznie, czy to będzie zgodne z przepisami i usłyszałem, że w żadnym wypadku, ale to na zloty a tam nic nie jest zgodne z przepisami. Po opuszczeniu garażu BMW wyglądało "wspaniale" i pojawiła się idea, żeby jeszcze przednią szybę tak potraktować.
sirtrojan
2nd-December-2023, 17:21
Nasz klient nasz pan :)
Maxx
2nd-December-2023, 19:50
Masz folie naklejoną. Moj tez tak miał. W nocy i w deszcz nic nie było widać. Oddałem do speców od przyciemniania, zerwali starą i nakleili 5% przyciemnienia.
mam takie gangsterskie okna w zetce , potwierdzam nocą mało co widac przy cofaniu :Cry:
ale jest plus , latem nie praży słońce mozna jeździć bez :cool: