Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Szyba Czołowa

farmi
5th-February-2024, 19:26
Cześć
W moim FX 30Ds Premium z 2010r. pękła szyba czołowa i tu pytanie jakiej marki była montowana na pierwszy montaż? Auto jest na 100% bezwypadkowe i bezkolizyjne a na bokach tyle i przodzie są różne marki szyb i rzeczoznawca który przyjechał na oględziny (likwiduje szkodę z AC) tez nie wiedział
Wycenili mi wymianę szyby na 2050zł wydaje mi się trochę mało i obawiam się czy nie przyjeli zamiennika zamiast oryginału.

Mateusz ex37
5th-February-2024, 22:26
Napisz do pgd i zapytaj o cenę i dostępność nowej. Tak będzie najprościej.
https://czesci.pgd.pl/Account/Login?ReturnUrl=%2f
Ja u nich już kilka rzeczy zamówiłem i byłem mile zaskoczony w przypadku niektórych cen części.

farmi
6th-February-2024, 22:16
Dzięki mam juz wymiane umówiona bardziej interesuje mnie jaka szyba idzie na pierwszy montaż i czy ubezpieczyciel mnie nie robi w wuja z kasą robiąc taka wycene.

Mateusz ex37
6th-February-2024, 23:25
Ja to bym zaraz po szkodzie jeszcze przed rzeczoznawcą napisał do serwisu z zapytaniem ile szyba u nich. Popatrzył na dostępność takich producentów jak Pilkington czy AGC, ewentualnie NordGlass. Wtedy jak dostajesz wycenę coś wiesz i możesz wyciągnąć wnioski czy zaproponowana kwota nie pokryje jedynie szyby budżetowej. Podejrzewam, że jedyna porządna szyba dla twojego auta to ta dostępna w serwisie.