PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Qx70, 2017, jn1tbns51u0590098

Spajkel
23rd-October-2024, 15:49
Drodzy Forumowicze,
Szukam porady bo mam mętlik w głowie, a to wszystko przez sprzedającego. Chciałbym kupić ten samochód - https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/infiniti-qx70-infiniti-qx70-v8-salon-polska-ID6GzvhA.html Na pierwszy rzut oka nie ma się do czego przyczepić. Grzebiąc troszkę głębiej i załatwiając dokumenty leasingowe wyszły na jaw dość niepokojące informacje dlatego zaufanie do sprzedawcy znacznie spadło. Okazało się że auto w cepiku miało zgłoszoną szkodę (co ciekawe raport carvertical jej nie widział) "powstanie szkody istotnej, kategoria uszkodzenie elementów układu nośnego" Rzeczoznawca z leasingu powiedział tylko że mogło chodzić o podłużnice. Sprzedający zarzeka się że wszystkie podłużnice są w oryginale, pirotechnika nie wystrzeliła, a wszystkie części wymienione zostały na oryginały. Mam informacje że autem tym jeździł dyrektor infiniti z Krk i to on miał stłuczkę. Sam nie wiem co mam robić bo leasing na samochód załatwiony, można podpisywać umowę, a przez to że sprzedawca nie powiedział o tym zdażeniu sprawiła że zapał zmalał :)
Jeśli możecie pomóc w ocenie tego egzemplarza to byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc.

P.s w załączniku dodaje zdjęcia po szkodzie

PawelInfi
24th-October-2024, 09:14
Mozesz powiedziec kiedy byla szkoda?

W zalaczniku masz historie napraw tego pojazdu w ASO. Byl faktycznie uszkodzony z przodu z lewej strony, wymieniany byl zderzak, lampa i wahacz, o podluznicach nic nie ma. Kosztorysu nie uda mi sie zdobyc niestety.
Wczesniej auto jeszcze mialo wymieniana przekladnie kierownicza, piasty i wahacze.

No i w 2019 auto mialo wymieniany silnik na gwarancji z powodu glosnej pracy ;-)

Odpusc sobie ten egzemplarz.

PawelInfi
24th-October-2024, 09:16
P.S

Oryginalne pneumatyczne inteligentne Faktury do wglądu w warsztacie Koszt wymiany takich amortyzatorów w serwisie to 12000zlPrzy tym samym przebiegu wymieniony olej

To tez jest bzdura :)

Spajkel
24th-October-2024, 22:27
Dzięki wielkie Paweł za pomoc, pewnie uratowałeś mi mnóstwo kasy i nerwów. Jak będę w Sopocie to się odezwę ! Masz u mnie dobrą butelkę.
Znalazłem inny egzemplarz i byłbym mega wdzięczny jakbyś się wypowiedział. Założę nowy temat. Szkoda nie skorzystać z załatwionego finansowania :)
Z góry dziękuje za pomoc