Zobacz pe?n? wersj? : Jak wylaczyc pikanie na neutral
Jarek75
16th-March-2025, 11:53
Pytanie dotyczy pikania gdy skrzynia jest w pozycji neutral a auto jest wylaczone. Mozna to wylaczyc? Zbieram sie powoli na mierzenie i ewentualne przetaczanie tarcz i auto pewnie bedzie musialo byc na tzw luzie. Szkoda zeby przez kilka godzin tak piszczalo,nie wiem jaki to moze miec wplyw na kondycje akumulatora.
Mateusz ex37
20th-March-2025, 19:51
Wyłącz zapłon. Lewarek na P. Przy lewarku biegów masz tam taki przycisk. ( pod zaślepką którą trzeba zdjąć. taką z 1x0,4cm) wkładasz tam cienki śrubokręt naciskasz przycisk zwalniając blokadę skrzyni biegów. przełączasz na N. Gotowe.
Jarek75
22nd-March-2025, 09:51
Znalazlem. Super,wielkie dzieki Mateusz.
lukasz32
22nd-March-2025, 11:38
Pytanie dotyczy pikania gdy skrzynia jest w pozycji neutral a auto jest wylaczone. Mozna to wylaczyc? Zbieram sie powoli na mierzenie i ewentualne przetaczanie tarcz i auto pewnie bedzie musialo byc na tzw luzie. Szkoda zeby przez kilka godzin tak piszczalo,nie wiem jaki to moze miec wplyw na kondycje akumulatora.
Jaki koszt przetoczenia za dwie? Mam delikatny rant z przodu myślałem kiedyś się za to zabrać.
Jarek75
22nd-March-2025, 11:48
250 zl za jedna os. Nie wiem jeszcze czy beda przetaczane,najpierw trzeba bedzie tarcze pomierzyc,lacznie z piastami.