PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Wymiana akumulatora

_Yoda_
18th-May-2025, 23:54
Witajcie,

Napiszcie proszę,czy wymiana aku w fx30d to poprostu odłączenie starego i podłączenie nowego,czy wiąże się z tym coś jeszcze. W sensie czy jak odłączę aku to coś się rozkoduje itp.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Mafioz
19th-May-2025, 14:06
Nic rozkodować się nie powinno, jedynie znikną przebiegi serwisowe i przebieg dzienny

Przynajmniej tak się dzieje w moim G37

Mateusz ex37
19th-May-2025, 16:56
Może też być potrzeba na nowo zaprogramować auto w szybach. Ale to już drobnostka.

_Yoda_
19th-May-2025, 17:16
Może też być potrzeba na nowo zaprogramować auto w szybach. Ale to już drobnostka.Wybacz ale nie zrozumiałem, zaprogramować auto w szybach?

Mateusz ex37
19th-May-2025, 20:50
Przełączniki szyb są dwustopniowe. Pierwszy stopień - działa jak trzymasz. Drugi stopień ( AUTO) po chwilowym przytrzymaniu szyba sama leci w górę i w dół, nie trzeba trzymać przełącznika. Po odłączeniu Akumulatora to się najprawdopodobniej rozprogramuje i trzeba będzie na nowo to zaprogramować. Nic nie jest do tego potrzebne. Wystarczy kilka sekund przytrzymać szybę na drugim stopniu w pozycji zamkniętej.

_Yoda_
19th-May-2025, 20:53
Przełączniki szyb są dwustopniowe. Pierwszy stopień - działa jak trzymasz. Drugi stopień ( AUTO) po chwilowym przytrzymaniu szyba sama leci w górę i w dół, nie trzeba trzymać przełącznika. Po odłączeniu Akumulatora to się najprawdopodobniej rozprogramuje i trzeba będzie na nowo to zaprogramować. Nic nie jest do tego potrzebne. Wystarczy kilka sekund przytrzymać szybę na drugim stopniu w pozycji zamkniętej.Ok,teraz wsio jasne,bardzo dziękuję za info.

Mafioz
19th-May-2025, 21:28
Przełączniki szyb są dwustopniowe. Pierwszy stopień - działa jak trzymasz. Drugi stopień ( AUTO) po chwilowym przytrzymaniu szyba sama leci w górę i w dół, nie trzeba trzymać przełącznika. Po odłączeniu Akumulatora to się najprawdopodobniej rozprogramuje i trzeba będzie na nowo to zaprogramować. Nic nie jest do tego potrzebne. Wystarczy kilka sekund przytrzymać szybę na drugim stopniu w pozycji zamkniętej.
A mi nigdy się nie rozprogramowały szyby :D

A akumulator w całej karierze auta miałem odpinany wielokrotnie :D

Mateusz ex37
19th-May-2025, 23:00
A mi nigdy się nie rozprogramowały szyby
A mi prawie zawsze. :-D