Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : PROBLEM Z WYMIANĄ ROZRZĄDU / Ślizg

MagicPLNL
5th-June-2025, 18:39
Witam! Mam problem z wymianą rozrządu a dokłdniej z samą prowadnicą łańcucha. Ta która była do tej pory zamontowany różni się od tej która była załaczona do nowo zamówionego łańcucha i całego osprzętu. Próbuje znaleźć jakiekolwiek informacje skąd ta różnica niestety bez skutku. Czy ktoś z Was jest mi w stanie pomóc? Mieliście podobny problem?

Mafioz
5th-June-2025, 18:40
Brałeś rozrząd OEM ? Czy zamiennik ?

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

MagicPLNL
5th-June-2025, 18:50
Brałeś rozrząd OEM ? Czy zamiennik ?

Auto stoi u mechanika w PL, ciężko powiedziec ale wydaje mi się że zamiennik. Szukając informacji w danym temacie widze, że są dwie różne części również OEM, zaraz wrzuce tu obydwie fotki.

Mafioz
5th-June-2025, 18:54
Jeżeli ładuje Ci zamiennik to szybko zamawiaj OEM, a to niech zwraca

Kompletny możesz zamówić z topendpower. Ostatnio dla kogoś liczyłem to kompletny wychodził 3300zł

MagicPLNL
5th-June-2025, 18:59
Dodałem fotki do mojego wpisu i tak jak można zauważyć na zalączonym obrazku obydwa elementy to OEM. Zastanawie mnie tylko dlaczego w moim silniku był zamomyowany ten który nie jest dostępny w żadnym nowo zamawianym rozrządzie.

MagicPLNL
5th-June-2025, 19:25
Jeżeli ładuje Ci zamiennik to szybko zamawiaj OEM, a to niech zwraca

Kompletny możesz zamówić z topendpower. Ostatnio dla kogoś liczyłem to kompletny wychodził 3300zł

Dodałem fotki do mojego wpisu i tak jak można zauważyć na zalączonym obrazku obydwa elementy to OEM. Zastanawie mnie tylko dlaczego w moim silniku był zamomyowany ten który nie jest dostępny w żadnym nowo zamawianym rozrządzie.

Mateusz ex37
5th-June-2025, 20:49
jakoś nie wygląda mi to na OEM. A jak cię martwi i słusznie to na allegro masz oryginał od TopEndPower.
https://allegro.pl/oferta/prowadnica-lancucha-rozrzadu-oem-nissan-gtr-r35-17560140682

Mafioz
6th-June-2025, 19:32
To co podesłałeś to nie wygląda mi na OEM

Sam robiłem rozrząd w tym silniku i to tak nie wyglądało napewno

To co mateusz podesłał jest na 100% OEM częścią