Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Końcówka drążka kierowniczego - gdzie kupić???

sirtrojan
6th-July-2011, 23:04
Kupował ktoś gdzieś w PL?
Szukam pierw w sieci a potem uderzę do salonu. Jak macie jakie sprawdzone miejsce z oryginalnymi końcówkami nissana to proszę o info.
dzięki

maxs
19th-May-2015, 13:35
Witam
Gdzie kupujecie końcówki drążków kierowniczych? no i jeszcze jaką i w jakiej cenie śmiga?

sirtrojan
19th-May-2015, 15:32
zapytaj w aso. albo kup inny oryginał. Najłatwiej wstępnie ustawić zbieżność licząc obroty końcówki.

maxs
19th-May-2015, 17:04
pytałem w aso - 401 pln :) a wogóle jest sens pakować się w zamienniki?

sirtrojan
19th-May-2015, 17:50
Dobry zamiennik nie jest zły.

korzen
19th-May-2015, 18:01
401zl za sztuke drazka kierowniczego??!! Zdzierstwo.... Ja bym bral Lemforder, TRW jak sa... Jak nie to kupuj to:

http://sklepjeep.redcart.pl/p/6767/2428853/drazek-kierowniczy-infiniti-fx35-z50-2003-2008-ev800302-drazki-kierownicze-fx35-infiniti.html

Cena dobra, a firma mimo iz nienajwyzszych lotow to opinie zbiera dosc pozytywne. Sam nie korzystalem, ale przy tej cenie warto zaryzykowac.

sirtrojan
19th-May-2015, 19:21
Korzeń chodzi o końcówkę drążka a nie drążek.
Lemforder jest spoko. Polecam też ew MooG-a

korzen
19th-May-2015, 19:28
Czyli jeszcze taniej... http://sklepjeep.redcart.pl/p/6770/2426615/koncowka-drazka-kierowniczego-prawa-infiniti-fx35-2003-2006-koncowki-drazkow-kierowniczych-fx35-infiniti.html

maxs
19th-May-2015, 19:56
a macie namiary na sklepy (w Polsce:)) z tymi co polecacie czyli: lemforder bądź moog?

korzen
19th-May-2015, 21:10
Lemfordera nie znalazlem... SIR a z 350z pasuje?? Lemfordera polecam, moog tez slyszalem dobre opinie. Podobnie o TRW. Febi slyszalem, ze srednie. Ja bym sporobowal tego Teknorot. Na forum BMW zbiera dobre opinie. Firma posiada wszelkie certyfikaty. To nie zwykly "chinol"... http://www.teknorot.pl/ JAk nie znajdziesz nic innego i kupisz teknorot, daj prosze znac jak sie spisuje...

Chociaz patrze teraz na opinie wahaczy tej firmy i jednak chyba lipa... Wiec pozostaje Lem, Moog, TRW...

maxs
19th-May-2015, 23:23
no właśnie tez się trochę zczytałem i z tym teknorotem to różnie piszą, na ich stronce to wychodzi że super i nie ma się do czego przyczepić:) a na forach to raz tak raz siak.....

maxs
20th-May-2015, 18:55
znalazłem takie coś
http://fenix.com.pl/2123-koncowka-drazka-kierowniczego-es800428-moog-infinity-fx35-fx45.html
w sumie to wielkiego wyboru nie ma albo to albo teknorot...

maxs
20th-May-2015, 19:03
orientuje się ktoś z Was czy te końcówki są uniwersalne? tj prawa i lewa strona to to samo?

maruss84
16th-December-2019, 18:21
Panowie, dziwna sytuacja. Mechanik zamówił prawą koncowke drążka, przyszła z literka R, zakładamy a tam zonk, jest odwrotnie, zawadzi w felge. Patrzymy na starą a na niej literka L, sprawdzamy co siedzi po lewej stronie, i jest końcówka z litera R. Ocb?

QX70

sirtrojan
16th-December-2019, 19:08
wrzuć fotę

maxs
16th-December-2019, 19:30
Panowie, dziwna sytuacja. Mechanik zamówił prawą koncowke drążka, przyszła z literka R, zakładamy a tam zonk, jest odwrotnie, zawadzi w felge. Patrzymy na starą a na niej literka L, sprawdzamy co siedzi po lewej stronie, i jest końcówka z litera R. Ocb?

QX70

Niestety tak jest:) jest odwrotnie oznaczone na końcówce :) jak chcesz prawą to musi być napis L:) ja jak kupowałem to przy kupnie się zorientowałem i wziąłem dwie prawą i lewą żeby dwa razy nie jeździć...

maruss84
16th-December-2019, 20:12
wrzuć fotę

juz po, założona stara, ale jak będę ją wymieniał za kilka dni to cyknę fotki.

maruss84
16th-December-2019, 20:15
Niestety tak jest:) jest odwrotnie oznaczone na końcówce :) jak chcesz prawą to musi być napis L:) ja jak kupowałem to przy kupnie się zorientowałem i wziąłem dwie prawą i lewą żeby dwa razy nie jeździć...

No kurde , w rzyciu nikt by tak nie pomyślał. Rano przy wymianie oleju napomknołem mechanikowi żeby sprawdził bo coś stuka, wykęcił prawą i była pęknieta guma, no to zamówił nową PRAWĄ i kazał przyjechac po na 16 to od razu zrobimy wymianę oleju w mostach. Nikt nie zwrócił uwagi na oznacznei L bo jakim cudem miała by być lewa hehe. Pracownik założył i mowi że coś jest nie tak, patrzymy, a tu pozamieniane oznaczenia, WTF. Tak więc na prawą stronę zamówi lewą końcówkę hehe

maxs
17th-December-2019, 00:25
No kurde , w rzyciu nikt by tak nie pomyślał. Rano przy wymianie oleju napomknołem mechanikowi żeby sprawdził bo coś stuka, wykęcił prawą i była pęknieta guma, no to zamówił nową PRAWĄ i kazał przyjechac po na 16 to od razu zrobimy wymianę oleju w mostach. Nikt nie zwrócił uwagi na oznacznei L bo jakim cudem miała by być lewa hehe. Pracownik założył i mowi że coś jest nie tak, patrzymy, a tu pozamieniane oznaczenia, WTF. Tak więc na prawą stronę zamówi lewą końcówkę hehe

a najlepsze jest to że jak zamówiłem w sklepie lewą to gość mi dał tą dobrą lewą z napisem P i też zgłupiał:)

maruss84
17th-December-2019, 03:03
a najlepsze jest to że jak zamówiłem w sklepie lewą to gość mi dał tą dobrą lewą z napisem P i też zgłupiał:)

Hehe, no to zobaczymy co u mnie będzie, mechanik mowil ze zamowi teraz lewą hehe i powinna pasowac.

Kazik_R52
17th-December-2019, 04:16
Dziwne u mnie byla L po lewej stronie (kierowcy) a prawa po pasazera i tak bylo w orginale

PawelInfi
17th-December-2019, 12:02
Błąd w oznaczeniu producenta - przerabiałem to też. Zamawiasz lewą i przychodzi prawa z oznaczeniem L :D

maruss84
30th-January-2020, 14:36
zamówiłem do QX70 końcówkę FEBI w Interparts, tam panowie pomylili się i dali mi końcówkę do Q70, jest krótsza o 20mm. Oznaczenia były dobre. Zamóiem z litera P i faktycznie była prawa. Następnie zamówiłem też FEBI ale już w Intercars i tu oznacznie abyły już pomylone.

W obu przypadkach sugerowaliśmy się zdjęciami w katalogach sklepów.