Zobacz pe?n? wersj? : Modyfikacje w FX - grill
sirtrojan
1st-March-2010, 19:35
Pierwszą i stosunkowo nieinwazyjną modyfikacją może być wymiana przedniego grilla - nie podniesie ona mocy ale poprawi ogólny wygląd auta:
Można zakupić sobie większej lub mniejszej urody zestawy na ebay-u:
185186187188
i szokować innych użytkowników drogi szpetotą swojego auta :becky:
ale można i co z całego serca polecam, pomalować przedni grill pod kolor nadwozia lub po prostu na czarno.
Prezentuje się to o niebo lepiej niż proponowane wyżej wynalazki. Z resztą oceńcie sami:
190191 192193
Malowanie można przeprowadzić we własnym zakresie ale zdzieranie papierem ściernym chromu to żmudna robota ;)
MARUS
1st-March-2010, 20:22
"+" na pomalowanie grill-a na czarno lub w kolorze;
"-" na te bling bling chromowane grile
sirtrojan
23rd-May-2010, 15:47
pobawiłem się trochę fotkami swojego FXa .
Co myślicie na temat opcji "no emblem" ?
390
Black
23rd-May-2010, 21:38
sam nie wiem,bez emblematu jakos tak...pusto:).Chyba lepiej wmienic grill na inny (jak na zdjęciech wyżej)
fajnie zamaskowałeś tablice hehehe,tak profesjonalnie:)
sirtrojan
23rd-May-2010, 21:40
:becky: dziękuję
Schirru
23rd-May-2010, 23:14
nie ruszaj grilla!! :) seryjny jest bardzo fajny. a jak juz baaardzo musisz to ewentualnie stillen.
sirtrojan
24th-May-2010, 00:07
mam dwa więc z jednym MUSZE coś zrobić ;)
co do stillena to odpada - nie podoba mi się w ogóle.
Pewnie pomaluje grill na czarno i na tym się skończy moje modowanie chociaż podoba mi się co zrobil TURBOCAD :
391
środek jest z QX56 i wygląda kozak!
392
MARUS
29th-May-2010, 00:42
pobawiłem się trochę fotkami swojego FXa .
Co myślicie na temat opcji "no emblem" ?
390
mi się podoba oryginalny grill bez emblem. planuje teraz pomalować przednie lampy cale na czarno i zlikwidować znaczek.
sirtrojan
14th-July-2010, 20:29
Filmik jak zdemontować grill !
Bardzo przydatny link:
http://www.youtube.com/watch?v=CARotIvQEcM&feature=player_embedded#!
sirtrojan
12th-September-2010, 23:04
Odkopuję temat bo na ebayu pojawiły się grille bez emblematów - cena ok 200 $
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2003-2008-INFINITI-FX-35-FX45-CHROME-ABS-GRILL-GRILLE-_W0QQcmdZViewItemQQfitsZMakeQ3aInfinitiQ7cModelQ3a FX35QQhashZitem43a1874b29QQitemZ290472807209QQptZM otorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
do wyboru kolory chrom, ciemniejszy chrom, czarny.
sirtrojan
16th-November-2010, 22:03
Jako że po pewnym czasie wymieniłem swojego grilla na nowego zrobiłem kilka fotek telefonem w trakcie prac. Umieszczam tylko 2 bo w sumie nie ma o czym się rozpisywać.
Zaznaczyłem na czerwono miejsca w którym są zatrzaski ( druga strona grill jest symetryczna wiec zatrzaski są w identycznych miejscach).
864
A tu gotowe po montażu:
Nie jest to grill sport jak początkowo myślałem ( albo już nie jest bo rozjaśniał po umyciu :becky: ) ale wg. mnie prezentuje się ze srebrnym autkiem jeszcze lepiej niż ten ciemniejszy.
865
Tak czy inaczej ten grill nie zagości na moim autku zbyt długo i będzie nowy ... jaki ? niespodzianka ;)
POZIOMA
16th-November-2010, 22:20
A może byś uchylił rąbka tajemnicy , na pewno wszyscy są ciekawi co kombinujesz np.(srebrne autko i różowy grill):becky: czy wszyscy ciekawscy zobaczą na Barbórce? no powiedz, no powiedz.....
sirtrojan
16th-November-2010, 22:33
dobra grill będzie różowy :becky: no i wieź tu zrób sobie w tajemnicy moda - wszystkim wygadasz ;)
Athens
17th-November-2010, 00:10
Przecież to wasz ulubiony kolor i każdy o tym wie.Pamietam jak Piotrek miał różowe lusterka i takie same misiate pokrowce w G35, nawiasem mówiąc siedzą teraz w Chryslerze.A Grzegorz,no cóż jak idzie powalczy na ring to zawsze w różowych spodenkach :-)
Koniec bzdurek. Grill zobaczę pewnie w pt., tylko nie odpatruj bo mój jest czarny.Swoją droga fajnie,ze zdjęcia wsadziles ja to przeważnie przy pracy to na zatrzaskach polegam i z reguły jeden urywam :-P
nama
4th-December-2020, 11:20
Odświeżę trochę temat. Planuję pomalować grill na czarno wraz z emblematem. Jednak najpierw muszę kupić całkiem nowy. I pytanie czy zamienniki producenta BLIC są spasowane? Czy jednak lepiej dorzucić 300zł do OEM. Oraz czy chrom zrzucaliście do gołego tworzywa czy zmatować grubym papierem pod podkład? W innych elementach chromowanych które robiłem chrom większej części schodził dużymi płatami. Jednak w atrapie myślę, że tak łatwo nie będzie..
lukasz32
4th-December-2020, 12:03
Odświeżę trochę temat. Planuję pomalować grill na czarno wraz z emblematem. Jednak najpierw muszę kupić całkiem nowy. I pytanie czy zamienniki producenta BLIC są spasowane? Czy jednak lepiej dorzucić 300zł do OEM. Oraz czy chrom zrzucaliście do gołego tworzywa czy zmatować grubym papierem pod podkład? W innych elementach chromowanych które robiłem chrom większej części schodził dużymi płatami. Jednak w atrapie myślę, że tak łatwo nie będzie..
Polecam plasti dip. Przed malowaniem wystarczy umyć i wysuszyć. Felgi, grill, zmatowiałe plastiki (np dokładka zderzaka tył) - produkt wielozadaniowy. Nic nie schodzi. Jak sie wyślizga po 2 latach to pryśniesz jedną warstwę i znów jak nowy.
nama
4th-December-2020, 12:34
Polecam plasti dip. Przed malowaniem wystarczy umyć i wysuszyć. Felgi, grill, zmatowiałe plastiki (np dokładka zderzaka tył) - produkt wielozadaniowy. Nic nie schodzi. Jak sie wyślizga po 2 latach to pryśniesz jedną warstwę i znów jak nowy.
Rozumiem ale jednak lakierowane będą wszystkie elementy także przy okazji grill :)