Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : IRENE - Serwis samochodow z USA kobylnica koło SŁUPSKA

BAJZEL
9th-November-2012, 19:52
Jedyny w pobliżu konkretny serwis ... Pojechalem tam tylko i wyłącznie z myślą o przeglądzie junkersa :) (LPG)
A co się okazało mają tam konkretny serwis każdy klient z amerykanem ma darmowy przegląd autka
Po 3 godzinach zadzwonili , że autko jest do odebrania i :

-Przegląd instalacji , regulacja i wymiana 2x filtrów
- Przegląd zawieszenia
- przegląd płynów - silnik, skrzynia ukólad kierowniczy hamulcowy i nie tylko bo goścu stwierdził, że niedawno płyn w moscie był wymieniany czyli nawet tam zajrzeli...
- i ogólnie praca silnika
- no i układ hamulcowy

Ogólnie stwierdzono
Jest założona jedna z najlepszych instalacji do danego autka :D:D:D:D
Olej w silniku i jego praca ok
płyn wspomagania - do wymiany
plyn skrzyni biegów już przydałoby się wymienić ilość się zgadza ale po zapachu dodał czuć , że powoli możnaby o tym pomyśleć z czego tylko NISSAN J i powiedział żeby o niczym innym nie mysleć bo szkoda skrzyni , żadnych zamienników...

Delikatne falowanie na neutralu twierdzi , że to może być wina świeć lub trzeba pomyśleć o przeczyszczeniu wtrysków i dodał, że raz na 2 lata trzeba o tym pomyslec w amerykanach nie zależnie czy z gazem czy bez ... po przekroczeniu 100 tys km
współpracują z jakimś zakładem z poznania który regenreuje wtryski ..

oraz przednie tarcze niedługo zaczną delikatnie bić ( ale tutaj cały zestaw już czeka w garażu ) z tym, że gość od razu dodał , że do fx-ów 35 i murano tak samo poleca zastosowanie układu hamulcowego od fx-ów 45 że hamulce od v8 dużo lepiej sie spisują i , że te seryjne co mam to najlepszy zestaw ceramika itd nie wytrzyma tyle co by sie oczekiwało...jak w osobowych że na 3 lata spokojna głowa...

Generalnie faktura została wystawiona na 184 zł

i teraz będę się umawiał , na konkretne sprawdzenie świec co do tego faloania jest ono minimalne ale jest stwierdził że delikatnie bardziej wyczuwalne niż w innych fxach , wymienią plyn wspomagania no i wymiana oleju skrzyni biegów dodał , że około 8litra , nie jak w naprawie skrzyni ( wtedy ponad 14)

czekam tylko na wstepną wycene tego zestawu

A hamulce dopiero po zimie...

Generalnie bardzo miłe podejscie cały przegląd wykonany kompletnie za darmo tylko dlatego, że posiadasz amerykana hehe
POLECAM

I kamien spadł mi z serca , gdy zapytałem jak to całe lpg wygląda i odpowiedz była - " Bardzo dobrze , minimalne rozregulowanie ale ma pan założoną jedną z najlepszych instalacji :D:D

sirtrojan
9th-November-2012, 19:58
tiaaaa amerykaniec ;)

tak poważnie to fajnie znaleźć kompetentny serwis w okolicy.
Miłego serwisowania.

BAJZEL
9th-November-2012, 20:09
a ... czyszczenie i regeneracja wtrysków 50 zł sztuka :)

Alexaus11
9th-November-2012, 20:45
A te falowanie obrotow glownie masz na zimnym silniku?

BAJZEL
9th-November-2012, 21:15
nie mówie o falowaniu po nocy z rana bo to calkiem normalne, ze na początku są wyższe obroty i troszku pofaluje . ale ja czuje minimalne falowanie za kazdym razem jak jest neutral fakt , że trzeba sie przyjzec wskazówce albo juz troszke znac silnik bo normalnie jak ktoś ze mną jedzie i o tym mówie to każdy sie patrzy i komentuje , że na upartego czegoś szukam no i fakt jest to naprawde minimum i może być tak , że złe swiece wsadziłem każda 0.1 mm to spora róznica dla silnika i w sumie też zabawne jest to , że podam tylko przykładowo jak aut jest 11 tys rodzajów to świec jest tylko 1000 heh zobaczymy co będzie tak czy inaczej planowałem wszystko po kolei sobie robić teraz musze znaleźć fakture jakie dokładnie świece wsadziłem heh

BAJZEL
9th-November-2012, 21:22
tiaaaa amerykaniec ;)

tak poważnie to fajnie znaleźć kompetentny serwis w okolicy.
Miłego serwisowania.

Serwis głównie dodge jeep itd itp , ale jak mi mówią, że dla amerykanów mają darmowy przegląd i czy chcę aby go zrobili ?? to co miałem mówić , że nie mój jest JAPAN ARIGATO heh uśmiech i tak poproszę :D

kristof
10th-November-2012, 16:51
i wymiana oleju skrzyni biegów dodał , że około 8litra , nie jak w naprawie skrzyni ( wtedy ponad 14)

Do twojej skrzyni wchodzi 11 kwart oleju , przy wymianie statycznej mozna zlać ok 1/3 stanu więc ok niech 4 litry . więc nie wiem skąd te 8 L .
Nominalnym olejem do twojej AT jest Nissan Maitc S (Use Genuine NISSAN Matic S transmission fluid. If NISSAN
Matic S transmission fluid is not available use NISSAN Matic
J fluid, or equivalent.)

O czyszczeniu wtrysków już nie wspominam myślałem że ten wałek już odszedł w przeszłość ale jak widać w mniejszych miejscowościach jeszcze ludzie się nabierają(kup dowolny preparat do czyszczenia wtrysków za 20zł i zalej do benzyny).
Nie daj sobie wmówić że falowanie obrotów to norma no litości .

Piszę to wszystko aby plusy dodatnie nie przesłoniły Ci plusów ujemnych he he

Pozdrawiam serdecznie

BAJZEL
10th-November-2012, 23:49
Z tymi czyszczeniami wtrysków to jest następny krok jezeli dobór świec nie pomoże... aaaa co do tych środków czyszczących wtryski to za dużo się nasłuchałem o ich dzialaniu aby je uzywać ... ich zasada działania polega na nienormalnym dla silnika podnoszeniu temperatury spalania co na dłuższą mete ma negatywny wpływ na prace silnika jest o tym artykul tutaj na forum ..

I bądz tu mądry jeden mówi tak , drugi pisze tak.... i jakie oleum teraz do skrzyni no i ile hehe
a co do falowania to mowa była o silnikach po przebiegu 100 000 tym bardziej , że u mnie jest lpg

A jak on wyliczył te 8 litra... nie wiem ... ale chętnie napisz maila do warsztatu o wycene i przedstawie twoje wyliczenia - ''Do twojej skrzyni wchodzi 11 kwart oleju , przy wymianie statycznej mozna zlać ok 1/3 stanu więc ok niech 4 litry ''

BAJZEL
14th-November-2012, 08:46
Też fazą jest to , że rano odpalam ... obroty wskakuja 1400-1500.... po chwili delikatnie opadają...a jak sie silnik rozgrzeje to jest normalnie.. i wtedy jak sie tak przyjrzeć to ta wskazóweczka tak minimalnie ale sie rusza jednak ...może jestem pedantyczny ale chciałbym aby stała sztywno jak sosna czy ch.. na wiosne :D zalałem ostatnio środek na wtryski do pełnego baku Pb98 ale chyba się jeszcze skusze na czyszczenie przepustnicy ... wstępnie szukałem na forum jest jakiś opisik do tego manewru może ktoś podrzucić :) pozdrawiam

kristof
15th-November-2012, 16:56
Hmm a może z tym falowaniem jest jak w Mazdzie ze lekko faluje jeśli jest włączona klima?

BAJZEL
15th-November-2012, 18:03
Hmm a może z tym falowaniem jest jak w Mazdzie ze lekko faluje jeśli jest włączona klima?
może być... ale nie zdąże tego sprawdzic u mnie klima chodzi non stop ...

BAJZEL
3rd-January-2013, 10:18
Do twojej skrzyni wchodzi 11 kwart oleju , przy wymianie statycznej mozna zlać ok 1/3 stanu więc ok niech 4 litry . więc nie wiem skąd te 8 L .
Nominalnym olejem do twojej AT jest Nissan Maitc S (Use Genuine NISSAN Matic S transmission fluid. If NISSAN
Matic S transmission fluid is not available use NISSAN Matic
J fluid, or equivalent.)

O czyszczeniu wtrysków już nie wspominam myślałem że ten wałek już odszedł w przeszłość ale jak widać w mniejszych miejscowościach jeszcze ludzie się nabierają(kup dowolny preparat do czyszczenia wtrysków za 20zł i zalej do benzyny).
Nie daj sobie wmówić że falowanie obrotów to norma no litości .

Piszę to wszystko aby plusy dodatnie nie przesłoniły Ci plusów ujemnych he he

Pozdrawiam serdecznie
Podpytując co i jak dostałem taką odpowiedź :
Olej wymieniamy dynamicznie przez chłodnice oleju skrzyni automatycznej podłączając się do przewodu zasilającego i powrotu. Do tego samochodu używamy oleju Nissan J ATF .
Do mostów - 80w90 gl5 API przod 0,8 l
Most tył `1,4L