PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Głośniki Bose

gizmo
10th-November-2012, 12:06
Witam,

Sądzę, że przepaliły mi się głośniki z przodu. Zaczynają "charczeć" przy +2/3 głośności. Uznałem, że to zła jakość mp3 więc ściągnąłem FLAC-i nagrałem tradycyjne cd i to samo. Fakt, że objawia się to tylko przy muzyce rockowej (przy basie).
Czy wymienialiście głośniki na oryginalne bądź jakieś inne?

slepy62
10th-November-2012, 20:54
zdejmujesz "tapicerkę" drzwi i odkręcasz stary głośnik - przykręcasz nowy - zakładasz tapicerkę.

w przednich i tylnych drzwiach są te same , możesz podmienić i odpiąć tylne - tyle że wtedy stracisz dobra jakość dźwięku :(

możesz też zamienić przód/tył i zobaczysz jak brzmi...

gizmo
18th-November-2012, 20:36
zdejmujesz "tapicerkę" drzwi i odkręcasz stary głośnik - przykręcasz nowy - zakładasz tapicerkę.

w przednich i tylnych drzwiach są te same , możesz podmienić i odpiąć tylne - tyle że wtedy stracisz dobra jakość dźwięku :(

możesz też zamienić przód/tył i zobaczysz jak brzmi...

cena i dostępność jak rozumiem z USA?

slepy62
18th-November-2012, 21:40
cena i dostępność jak rozumiem z USA?

u nas się normalnie nie dowiesz - musisz zapytać w serwisie lol ale części do I gen. chyba nie ma...
tak to dostępność w USA - ale bazując na part number - możesz poszukać i u nas,
najprościej sprawdzić na usa-stronach z częściami do Infiniti/Nissana czy takie same głośniki nie wchodzą do jakiegoś innego modelu Nissana, np. Murano czy Rogue (nasz Qashqai)
jeżeli tak - zapytaj w "polskim" Nissanie...
zakładam że tak czy tak cena w polszy będzie min x 2...

ew. możesz też "rozebrać" drzwi, spisać specyfikację z głośnika i poszukać odpowiednika takiego głośnika w europie, pytanie brzmi czy montażówka jest stała czy ramka - bo nie wiem

sirtrojan
18th-November-2012, 22:40
kup uzywkę na alle. byle nie za cene wywoławczą bo to z reguły zdzierstwo.

mlody
26th-November-2012, 18:37
kup uzywkę na alle. byle nie za cene wywoławczą bo to z reguły zdzierstwo.

Sir ma rację, sprawdzałem eBay i znalazłem tylko 3 sztuki po 50$ plus przesyłka, w Polsce na alle do 100 pln - jak dla mnie wybór by był prosty tym bardziej że czy u nas czy w US są to używki :)

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=g%C5%82osnik+do+infiniti+fx

http://www.ebay.com/sch/Car-Electronics-/38635/i.html?_from=R40&_nkw=infiniti+fx&_dmpt=Car_Audio_Video&Type=Speakers%2520%2526%2520Speaker%2520Systems&rt=nc