Zobacz pe?n? wersj? : Wycena uszkodzeń...
Roberet
18th-March-2013, 18:41
Witam, kupiłem niedawno fx i już jest problem... Szanowny pan fordem strzelił mnie w tylne lew drzwi... Do wymiany, drzwi, próg, osłona tylnego nadkola( nakładka) koło krzywe wg osi pionowej... to niby tyle. Czy ktoś jest w stanie mi to wycenić ? No i czy jest może jakaś jednostka na tym forum której można zaufać i zlecić naprawę bezgotówkową ?
z góry dziękuję , Robert
Lee
18th-March-2013, 19:01
Nikt poza rzeczoznawcą tego profi nie zrobi :(
Roberet
18th-March-2013, 19:08
No właśnie wiem... :/
sirtrojan
18th-March-2013, 19:09
oddaj do aso infintii (PGD) - ogarną wszystko na oryginalnych częściach.
Roberet
18th-March-2013, 19:13
Problem polega na tym że uszkodzona jest jedna opona i nie wymienią mi pozostałych , chyba ze się przepisy zmieniły. Wg mnie przy napędzie AWD powinni wszystkie wymieniać !!! ale do sedna sprawy - moje obawy wynikają z chęci czystego zarobku który pójdzie na opony więc mam dylemat :(
No właśnie a jak to jest z oponami przy uszkodzeniu jednej sztuki ?
sirtrojan
18th-March-2013, 20:18
powiedz ze chcesz taką samą.
Athens
18th-March-2013, 20:46
oddaj do aso infintii (PGD) - ogarną wszystko na oryginalnych częściach.
Święta racja. Przede wszystkim niczego nie podpisuj. Jeśli człowiek uderzył w ciebie to sprawa prosta, jedź na Krasnobrodzką i zleć to chłopakom.
Co do opon jest tak, że nie wymienią ci 4 szt. ale jest tak,że na osi zgodnie z prawem muszą być takie same i TAKIEJ SAMEJ WYSOKOŚCI opony. Skoro masz już nalatane np. 6k km
nikt nie będzie w stanie dobrać ci takiej samej opony z takim przebiegiem. Rzeczoznawca (na którego uważaj bo to w 90% totalne barany, sic!), na początku wyceni ci nową i odejmie ze swojej śmiesznej tabeli amortyzację. Nie daj się i odwołaj. Za 2x będzie całkiem inna wycena.
Uważam,że powinieneś oddać do salonu i załatwić wszystko bezgotówkowo.
Crystobal
19th-March-2013, 07:49
jedz do infiniti opowiedz o wszystkim, infiniti zrobi wszystko co trzeba nie liczac sie z kosztami a rzeczoznawcy i ubezpieczalnie beda musieli to lyknac. Jeszcze w trakcie moze sie okazac ze czesci do wymiany jest wiecej bo naruszone to i tamto....pozdrawiam
Tomek g35c
19th-March-2013, 10:38
Problem polega na tym że uszkodzona jest jedna opona i nie wymienią mi pozostałych , chyba ze się przepisy zmieniły. Wg mnie przy napędzie AWD powinni wszystkie wymieniać !!! ale do sedna sprawy - moje obawy wynikają z chęci czystego zarobku który pójdzie na opony więc mam dylemat :(
No właśnie a jak to jest z oponami przy uszkodzeniu jednej sztuki ?
Jakby co to mam 2 używki na lato Continental-ki na jedną oś... by pasiło - felga 20" 265/50/20... po 2 sezonach przejechane około 12 tyś km...