Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : EX czy FX ?

cadeau
17th-April-2013, 23:57
zamieszczam linki, auta - które wkrótce chciałbym obejrzeć.
bardzo proszę o jakieś sugestie

http://otomoto.pl/infiniti-ex-35-piekny-full-opcja-kamery-C28219021.html

http://www.autoreduta.pl/portal/ar/komis/auto2106/Infiniti_EX_35_2008.html?grupa=33

lub jakiś Wasz pomysł na białe/czarne FX w podobnym przedziale cenowym ?

pawell31
18th-April-2013, 10:11
Jechałem raz ex. I auto jest zajebiste. Wcale nie jest małe. Jest wielkości g35. wydaje sie mniejszy bo ma wyższe zwieszenie. Do fx wiadomo że nie ma co porównywać pod względem wielkości. Ale też nie ma co przesadzać fx też nie jest jakiś wielki. Pod względem prowadzenia to są dwa zupełnie inne światy.

milo222
18th-April-2013, 14:02
Jechałem raz ex. I auto jest zajebiste. Wcale nie jest małe. Jest wielkości g35. wydaje sie mniejszy bo ma wyższe zwieszenie. Do fx wiadomo że nie ma co porównywać pod względem wielkości. Ale też nie ma co przesadzać fx też nie jest jakiś wielki. Pod względem prowadzenia to są dwa zupełnie inne światy.

tragedia w ex jest wtedy gdy włączy kierunkowskaz który wygląda jak w ciągniku ursus - mi ex się nie podoba bo ni to g ni to fx

Tomek g35c
18th-April-2013, 14:50
Witamy jeszce raz kolegę serdecznie... i przypominam że to jest powitalnia i prosze nie robić OT'ów... lol
Załóżcie temat tez się dołączę ze swoim koment'em... KONIEC OT

cadeau
18th-April-2013, 18:05
pozdrowienia z Suwalszczyzny:)

nie miałem możliwości "posmakować" obu modeli, zadurzyć się:)
EX - oczyma wyobraźni w kabinie przytula cieplej:) niż FX I gen.
takie są moje odczucia

dziękuję za Wasze opinie.
ex czy fx ? http://www.ifans.pl/showthread.php?2769-EX-czy-FX

nie miałem możliwości "posmakować" obu modeli, zadurzyć się:)
EX - oczyma wyobraźni w kabinie przytula cieplej:) niż FX I gen.
takie są moje odczucia

dziękuję za Wasze opinie.

Tomek g35c
18th-April-2013, 19:30
EX się kiepsko sprzedaje.
W środku jest wielkości sedana G.... tylko brakuje mu bagażnika który w sedanie G jest 2 razy większy...
Trochę jest taki cieplutki bym powiedział dla dziewczyny nastolatki na randki...
A za to FX dostojny większy i ładniejszy...
EX to takie ....j wie co... ni to SUV ni to Sedan... ale wybór należy do Ciebie...
To jest moja opinia... a nad gustami się nie dyskutuje...

Samochód dla dwóch osób... najlepiej Coupe G...

BAJZEL
18th-April-2013, 19:38
Oj... Jakie cieplutkie wypowiedzi :)

Chłopaki... byczki moje... no co wy :D:D:D

hehehe
Sorry nie kmogłem się powstrzymać jak przeczytałem o cieplutkim wnętrzu :D:D:D

sirtrojan
18th-April-2013, 19:44
jak chcesz to auto z reduty to może coś się urwie ;)
mamy tam swojego człowieka :)

Lee
18th-April-2013, 20:50
EX... nie podoba mi się wizualne i ... tyle :)
... nie jezdziłem EXem... dlatego jeżdżę FXem :) , a że mnie na EX nie stać to... też dobrze :)
Pzdr. Lee

grabba
18th-April-2013, 21:32
EX - jakość wykonania, silniki, skrzynie biegów odpowiadają FX, ale II generacji, więc porównanie do I jest nie na miejscu :) EX można wielkością porównać do kompaktu tylko, że ma ponad 300 KM i napęd 4x4 :) Siedziałem w środku i z tyłu jest ciasnawo, z przodu jest OK. Ja też poluję na EX dla żony, ale wersję EU, więc jeszcze z rok poczekam, chyba że kupię FX'a.

cadeau
18th-April-2013, 22:41
dzwoniłem do reduty, rozmawiałem z p. Bartoszem (miłośnik infiniti). usłyszałem, że auto jest jak najbardziej godne uwagi, bezwypadkowe poza drobną kosmetyką blacharską... czy mógłbym liczyć na Waszą pomoc co do rzetelności słów sprzedawcy?

slepy62
18th-April-2013, 23:12
EX - jakość wykonania, silniki, skrzynie biegów odpowiadają FX, ale II generacji, więc porównanie do I jest nie na miejscu :) EX można wielkością porównać do kompaktu tylko, że ma ponad 300 KM i napęd 4x4 :) Siedziałem w środku i z tyłu jest ciasnawo, z przodu jest OK.

Zgadzam się...
FX ma dostojniejszy albo inaczej agresywniejszy wygląd ale... porównanie FX z EX to jak porównanie G sedana z G coupe - inna bajka...
Jeżeli nie potrzebujesz wozić 4 osób i większej ilości bagażu - myślę że większą frajdę będziesz miał z EX-a. Ten model jest moim zdaniem niedoceniany...

Powinieneś natomiast zwrócić uwagę na jedną rzecz - amerykańskie wersje bazowe (nazywa się to chyba Journey) są słabo wyposażone w porównaniu do wersji europejskich i mogą mieć napęd RWD a to już różnica która ma zasadnicze znaczenie w prowadzeniu.
Więc zanim zdecydujesz się na EX-a "made in USA"- zweryfikuj dość dokładnie wyposażenie i napęd.

cadeau
18th-April-2013, 23:56
dzięki, to już zauważyłem. od kilku miesięcy oglądam tylko obrazki infiniti:)

milo222
19th-April-2013, 00:00
dzwoniłem do reduty, rozmawiałem z p. Bartoszem (miłośnik infiniti). usłyszałem, że auto jest jak najbardziej godne uwagi, bezwypadkowe poza drobną kosmetyką blacharską... czy mógłbym liczyć na Waszą pomoc co do rzetelności słów sprzedawcy?

z reduty kilka osób brało infiniti i zawsze wszytko było na cacy ( oczywiście wynika to z informacji na forum) - jak poszukasz na forum to przeczytasz to i owo