Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Rejestrator wideo

yellow_67
30th-June-2013, 22:47
tak w kwestii uruchomienia fantazji :)
Coraz bardziej popularne są kamerki instalowane wewnątrz samochodów jako "czarne skrzynki" - no wiecie, jak dzwon będzie to żeby widać było z jakiego powodu ....
I przechodząc do meritum (wiem, wiem to fantazje seksualne są..) fajnie by było, żeby nic nowego już nie montować tylko wykorzystać nasze wbudowane kamery (przód i może tył) i zapisywac to na dysku HDD. Swoją drogą nie wiem kto zapchał do końca te 30 GB przeznaczone na mediaboxa ....
A tak w czasie rzeczywistym nagrywał by się obraz z kamery z przodu i w cyklu zamkniętym nadpisywał dane. W przypadku dzwona - podpinamy sie (echhhh ta moja fantazja) i zgrywamy filmik ....
No poszalałem co ????

Pozzz
Yellow

sirtrojan
30th-June-2013, 22:52
wcale nie, brzmi to rozsądnie. Najlepiej jakby nagrywało się i z przodu i z tylu jednocześnie a moze i z boku! z wyjątkiem sytuacji kiedy sam potrzebujesz kamery bo np cofasz albo przełączasz w określony widok.

pewnie jakoś do ogarnięcia - ale czy nie lepiej kupić rejestrator za 700 PLN ? :)

yellow_67
1st-July-2013, 18:25
Pewnie lepiej tak jak piszesz kupić kolejne maleństwo - ale zajmie znów kawałek szyby i poza tym co to za wyzwanie iść tak na łatwiznę :)

slepy62
2nd-July-2013, 15:12
z tych 30 wolne/do dyspozycji masz ~ 9 GB (reszta to navi+michelin guide itd...)
a to przy wysokiej rozdzielczości wcale nie tak dużo - z tym że pomysł z "pętlą" - rozwiązuje problem.

Sądze że to tylko kwestia odpowiedniego oprogramowania - a to musiałoby być zrobione w INFI - tyle że znając cenę "głupiego" upgrad-u do NAVI
- cena może być z dalekiego kosmosu.
Chyba że jakiś dobry informatyk by to ogarnął...