Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Infiniti FX50s

misiektoja
13th-January-2014, 19:45
Co o tym sądzicie ?

http://www.allegromat.pl/aukcja151297 (http://allegro.pl/infiniti-fx50s-qx70s-premium-vip-fv-23-salon-pl-i3873745713.html)

Trochę drogo wg. mnie, jak ten FX50 z Krasnobrodzkiej z 2011r kosztuje 195tys. Dzwoniłem do gościa i rozbroił mnie mówiąc:

"No wie Pan nas silnik mocno zaskoczył, spalanie poniżej 10l/100km, Japończycy się postarali"

Po długich negocjacjach gościu obniżył cenę do .... 175tys.

Lubie takie oferty :D Co ciekawe gościu sprzedaje, bo chcę kupić Infiniti Q50 hybryda, podobno już zamówił i czeka lada dzień na odbiór.

slepy62
13th-January-2014, 20:09
Co o tym sądzicie ? Trochę drogo wg. mnie, jak ten FX50 z Krasnobrodzkiej z 2011r kosztuje 195tys. Dzwoniłem do gościa i rozbroił mnie mówiąc: "No wie Pan nas silnik mocno zaskoczył, spalanie poniżej 10l/100km, Japończycy się postarali" Po długich negocjacjach gościu obniżył cenę do .... 175tys.

moim zdaniem cena o conajmniej 25 tys. za wysoka,
bardzo bogate doposażenie w tej cenie tylko że...
z tych wszystkich bajerów, na co dzień przydatne są:
- oczywiście turbinki z zimowymi kapciami i CB radio
reszta ... jeżeli byś używał to tak, a po to żeby tylko mieć "na wyposażeniu" ....

LOKTONG
13th-January-2014, 20:12
Cena podniesiona na obiecana fv

slepy62
13th-January-2014, 20:56
W załączeniu masz 4 ogłoszenia z Włoch - rocznik 2010 - ceny w EURO od 24500 do 39900

http://www.autoscout24.pl/ListGN.aspx?atype=C&mmvmk0=16355&mmvmd0=20160&mmvco=1&make=16355&model=20160&fregfrom=2010&pricefrom=1000&ustate=N%2CU

ewentualnie za TYLKO 131 ooo EURO - FX50 SV lol

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=233447426&cd=635059918600000000&asrc=st|fs

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=240239098&cd=635189029460000000&asrc=st|fs

grabba
13th-January-2014, 22:03
Pamiętajcie, żeby cło doliczyć do tych cen zagramanicznych i kilka pomniejszych opłat rejestracyjnych.

misiektoja
13th-January-2014, 22:28
Swoją drogą widzieliście zdjęcia tego FX50S Vettel Edition w środku ? To nie ma skóry na fotelach ? Czy też na zdjęciu wygląda to na jakiś materiał ?

asmo
13th-January-2014, 23:20
jest napisane w ogłoszeniu, ze alcantara ;)

Tomek g35c
14th-January-2014, 00:50
Można sobie zrobić fotele z alcantary... w firmach tuningowych jest tego od groma...
Moim zdaniem skorka jest praktyczniejsza... a przy dzieciach to już nieodzowna... ;)

misiektoja
14th-January-2014, 01:49
Ale pewnie przyjemniej dupę wozić w takiej alcantarze :D

Tomek g35c
14th-January-2014, 09:17
Przy wentylowanych siedzeniach uwierz mi że dupa daje radę lol
Nawet w długich trasach... a zimą podgrzewanie - latem chłodzenie to idealny patent... trzeba uważać tylko na korzonki... latem... ;)

Miko
15th-January-2014, 14:26
niezły kabareciarz z tego sprzedawcy. Myślę,że Fx50 może osiągnąc spalanie poniżej 10 litrów jadąc z górki, z wiatrem i na rozpiętym żaglu:) Mirek

POCISK35mm
15th-January-2014, 15:15
Samochód wydaje się być bardzo fajny. Cena rzeczywiście za wysoka. Poczekaj aż odbierze nowe auto to mu rurka zmięknie. Ja też odbieram 911 w następnym tygodniu i już nie będę się tak qrczowo ceny 3mał na swojej G-Coupe :)

misiektoja
17th-January-2014, 20:05
Aaaa zapomniałem Wam powiedzieć, że człowiek od tego FX50s dzwonił wczoraj do mnie. Zaproponował cenę 170tys, myślę, że do 160tys. zszedłby. Wstępnie umówiliśmy się dzisiaj na mieście, bo był akurat w Warszawie. Niestety po jeździe próbnej moje preferencje się wyklarowały, a więc musiałem oddzwonić i podziękować. Szymon mówił, że ten jego FX rzeczywiście mało pali jak na FX50s, ale najprawdopodobniej to kwestia mocno delikatnego stylu jazdy.

tomek
2nd-February-2014, 15:50
Aaaa zapomniałem Wam powiedzieć, że człowiek od tego FX50s dzwonił wczoraj do mnie. Zaproponował cenę 170tys, myślę, że do 160tys. zszedłby. Wstępnie umówiliśmy się dzisiaj na mieście, bo był akurat w Warszawie. Niestety po jeździe próbnej moje preferencje się wyklarowały, a więc musiałem oddzwonić i podziękować. Szymon mówił, że ten jego FX rzeczywiście mało pali jak na FX50s, ale najprawdopodobniej to kwestia mocno delikatnego stylu jazdy.
Witam !
Czy jeżdziłeś tym samochodem? Co jest w nim nie tak wg twojej oceny? Nie do końca rozumiem wyklarowanie się twoich preferencji. Przyglądam się temu autku i wszelkie uwagi na jego temat bardzo cenne!!!
Pozdrawiam
Tomek

misiektoja
2nd-February-2014, 15:59
Hej,

Tym autkiem ostatecznie nie jeździłem. Traf chciał, że tego samego dnia byłem wcześniej umówiony na jazdę próbną Q50 hybryda i FX50s w salonie na Krasnobrodzkiej. Jak przejechałem się Q50 to już wiedziałem, że to jest auto dla mnie, stąd wyklarowanie preferencji i odmówiłem jazdę próbna z tym człowiekiem. Po prostu SUV póki co to nie opcja dla mnie, poza tym to spalanie w FX50s trochę mnie przeraża :D Szymon z salonu mówił, że autko jest zadbane, nic nie jest z nim nie tak. Człowiek opuścił cenę do 167tys na Allegro, pewnie za 150-155tys. pójdzie. Swoją drogą na Krasnobrodzkiej jest FX50s, ale rocznik 2011 z ceną katalogową 195tys, pewnie mogliby to puścić za 180tys.

misiektoja
17th-February-2014, 20:15
Bartek od tego FX50s bardzo sympatyczny człowiek, chyba też ma bzika na punkcie Infiniti. Właśnie doradził mi kilka rzeczy w zakresie instalacji CB do Q50 i mamy styknąć się na mieście jak będzie w Warszawie. Zaprosiłem go też na forum, ma się zalogować :)

mariuszzar
17th-February-2014, 22:01
Szkoda, że mamy w Lublinie jednego FXa mniej, zwłaszcza tego w wersji V8. Mam nadzieję, że będzie godny następca...

B&B
18th-February-2014, 02:43
Hej, to ja - ten Bartek, gościu, niezły kabareciarz, czy w końcu sympatyczny człowiek (dzięki misiek), którego aukcję bezlitośnie ocenialiście ;)

Tak szczerze zapytam, bo nie mogę się powstrzymać, czy sprzedalibyście po czterech latach auto, które kosztowało Was około 410 tys tak, żeby zostało Wam w kieszeni 110 tys (po podatkach)? Co więcej, auto jest praktycznie jak nowe, można zaryzykować nawet stwierdzenie, że pachnie fabryką, zresztą myślę, że Tomek może to potwierdzić. Myślę, że to ważne, bo w sumie w cztery lata można zajeździć praktycznie każdy samochód, ale akurat to auto było w idealnym stanie.

misiektoja dzięki za zaproszenie na Forum. Miałem się zalogować już dawno temu, ale jakoś się nie zebrałem, także w końcu mnie zmotywowałeś ;)

mariuszzar nie ma tego złego... Następca będzie godny - Infiniti Q50 Hybrid AWD w przepięknym kolorze Venetian Ruby z ciekawymi tablicami, także nie będzie się dało go nie zauważyć.

Miko: w kwestii spalania, na trasie, którą najczęściej jeździmy palił nam około 11l. Jazda była normalna, raczej nie przekraczaliśmy 120km, zresztą akurat na tej trasie raczej trudno przekroczyć tą prędkość. Najmniejsze średnie spalanie, jakie zarejestrowałem to 9.8l. Jak Szymon przed naszym zakupem mówił, że tyle jest możliwe absolutnie mu nie wierzyłem, ale po trzech latach jazdy i kilkudziesięciu podwyżkach cen paliwa dało radę nauczyć się również jeździć ekonomicznie ;)

misiektoja
18th-February-2014, 02:48
Ooo Bartek, fajnie, że w końcu dołączyłeś :) Tak jak pisałem jesteśmy na forum bezlitośni, ale my tak często :D A prawda jest taka, że Ty najlepiej wiesz ile to auto jest warte i za ile je sprzedasz. Sprzedałeś za dobrą cenę i to się liczy :) Tomek pisał w innym wątku, że jest bardzo zadowolony i że stan auta bardzo dobry:

"Dla bardziej wtajemniczonych i zorientowanych (misiektoja) auto kupiłem od Bartka. Zapłaciłem mu takie pieniądze że aż wstyd i strach się przyznać ale byłem pod wrażeniem jego perfekcyjnego stanu. Sami wiecie że czasem warto zapłacić nawet kilkanaście tysięcy więcej za coś co jest na 100% dobre. Samochód ma mega stan, aż nieprawdopodobny - wszystko jak nowe, 41000 km oryginalnego przebiegu, garażowany, jeżdziła nim żona Bartka i to też raczej trasy niż miasto, z tyłu na kanapach nawet nikt nigdy nie siedział."

Swoją drogą wybrałeś Q50tkę w najlepszym kolorze, sam żałuję, że nie były już dostępne :)

BAJZEL
18th-February-2014, 04:01
Dobry wjazd na pokoje :) niby dopiero dołączyłeś a już wszyscy Cie znają hehehe

Witamy - tutaj ludzie owszem bywają bezlitośni ale też często wszystko w formie humoru ( czarnego często) ale humoru :)

B&B
18th-February-2014, 04:55
BAJZEL ja to wszystko rozumiem, dlatego bardzo się cieszę, że mogłem do Was dołączyć :D

Jeśli chodzi o jakby to wyrazić znanie mojej skromnej osoby, to co poniektórzy na prawdę starzy internetowi wyjadacze (jak misiek np.) mogą mnie rzeczywiście kojarzyć pod ksywką bArT, ale to było dawno i nie prawda, szalone lata 90`te ;)

Tomek g35c
18th-February-2014, 10:19
Nie ma się co spinać... wcale nie jesteśmy bezlitośni... jak pisze Misiek...
My tylko staramy sie pomagać osobom które pytają o różne rzeczy na forum...
Piekne autko i cena nie jest specjalnie wygórowana... jak na FX50...

FX37S 2009 kosztuje 40 tys mniej a różnica jest kolosalna... więc nie daj się namówić na upusty...
Doskonale Cię rozumiem też sprzedawałem jedno Infiniti... Naszego Rudzielca... i ludzie psioczyli itp...
Jak ktoś chce kupić nie walony i dobrą sztukę musi się liczyć z tym że trzeba za to płacić... ;)

slepy62
18th-February-2014, 20:58
Hej, to ja - ten Bartek, gościu, niezły kabareciarz, czy w końcu sympatyczny człowiek (dzięki misiek), którego aukcję bezlitośnie ocenialiście ;)

Cześć Bartku
Nie bardzo rozumiem Twoje określenie "bezlitośnie" lol, nazwał bym to raczej oceną realną.
Auto wystawiłeś bardzo drogo (biorąc pod uwagę rocznik - oczywiście moim zdaniem), natomiast sprawa odrębna to stan i wyposażenie dodatkowe - a było faktycznie "wypasione"... - tylko że w obecnych czasach mało kto chce "przepłacać" za wyposażenie.
Jak wiadomo każdy sprzedający chce sprzedać jak najdrożej a kupujący kupić jak najtaniej.
Sprzedałeś i jesteś zadowolony i kupiec jest również zadowolony - a to jest najważniejsze.

Zapłaciłem mu takie pieniądze że aż wstyd i strach się przyznać ale byłem pod wrażeniem jego perfekcyjnego stanu

Czy kupujący "przepłacił" czy nie - to już tylko i wyłącznie jego ocena... więc nie strach tego przyznać - Tomku
Najważniejsze jak będzie Ci (ooop sorry - żonie lol ) służyć ...

ps.
W sumie to muszę się przyznać że trochę zazdroszczę Tomkowi zakupu bandziora - bo niecały rok temu (jak nasz Tommassino szukał II generacji) bardzo mocno się "łamałem" czy nie wystawić "klekota out" i nie kupić "50's is still sexy" lol

BAJZEL
19th-February-2014, 00:04
Zapłaciłem mu takie pieniądze że aż wstyd i strach się przyznać

Tomek jest zawstydzony ... i jeszcze wystraszony ...

moim zdaniem Bartek powinen oddac kupującemu z 10 tys PLN
co wy na to ... może sonde zrobimy ??

hehehehe ;)

tomek
19th-February-2014, 01:34
Jestem za. Czekam na przelew!?

misiektoja
19th-February-2014, 03:08
Hahahahah, teraz tomek już musisz to wziąć na klatę :D

B&B
19th-February-2014, 03:24
A ja mam zdecydowanie lepszy pomysł - tomek w przypływie szczęścia i gotówki zasponsoruje nam wakacje na Karaibach ;P

tomek: swoją drogą, jest jak mówiłeś, kasa za FXa już się prawie rozeszła :)

tim
19th-February-2014, 09:21
W sumie to muszę się przyznać że trochę zazdroszczę Tomkowi zakupu bandziora - bo niecały rok temu (jak nasz Tommassino szukał II generacji) bardzo mocno się "łamałem" czy nie wystawić "klekota out" i nie kupić "50's is still sexy"

I co stanęło na przeszkodzie?

slepy62
19th-February-2014, 13:45
I co stanęło na przeszkodzie?

zimna kalkulacja związana z min. 100 kilometrowym codziennym przebiegiem po stolycy lol

Jeżeli w przyszłym roku :infi: wypuści Q30 - planuję wymienić Gulcię
i od razu zastanowię się nad ew. podmianką "klekota" na coś "....sexy"

BAJZEL
19th-February-2014, 15:23
Jeżeli w przyszłym roku wypuści Q30 - planuję wymienić Gulcię
i od razu zastanowię się nad ew. podmianką "klekota" na coś "....sexy"
Irek a czy w ogłoszeniu napiszesz, że nigdy nie palone w środku ?? hehee
postaram się jakies malezyjskie czernidło do zębów przytargać oczywiscie bez filtra .. hehehe