PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Dziwne elektroniczne dźwięki w FX35...

tiger456
1st-December-2015, 19:24
Witam, od 2 dni zmagam się z tym problemem, że słyszę jakieś dziwne elektroniczne dźwięki, chyba takie serie po 3 dźwięki. Teraz coś co wam może pomóc. Udało mi się zauważyć w trakcie jazdy, że zamrugała czerwona lampka na kluczyku (pilocie) od systemu bezkluczykowego, ale to może normalne że on miga na czerwono i to wtedy usłyszałem ponownie to "pikanie". Dzisiaj wieczorem jak podszedłem na włączonym silniku do drzwi pasażera kierowcy, otworzyłem i zamknąłem 2 razy to również 2 razy zaczęło mi tak "pikać" po 3 sygnały. Następnie przestało. Kolejna podpowiedź, wcześniej nie jeździłem na tempomacie, wczoraj włączyłem i chyba jest tam jakiś system zbyt szybkiego zbliżania się do innego pojazdu? Wydaje mi się, że to wtedy również słyszałem te same dźwięki. Możliwe jest że nie wyłączyłem tego "radaru"? Zaczyna to być dla mnie irytujące, bardzo proszę was o pomoc, jutro jadę w trasę do Łodzi i chyba oszaleję :faint:

Infiniti FX35

rok 2004

tiger456
1st-December-2015, 20:55
Co udało mi się po kilku godzinach sprawdzić...Jak zamknę drzwi z przycisku na drzwiach i otworzę w ten sam sposób kończy się piszczenie, nie mogę natomiast normalnie tego zrobić z pilota (powraca piszczenie po odblokowaniu samochodu). Czyżby jakiś problem z kluczykiem? Albo z odbiornikiem w Infi?

sirtrojan
1st-December-2015, 20:59
zacznij od wymiany najsłabszego ogniwa i najtańszego jakim jest bateria w pilocie :)

tiger456
1st-December-2015, 23:01
W związku z tym mam pytanie, czytałem nie wiem czy są to bzdury czy prawda, że pilot w systemie bezkluczykowym po wymianie baterii trzeba od początku programować. Jest to prawda czy spokojnie mogę rozebrać kluczyk i wymienić baterię? :)

Ologt
2nd-December-2015, 00:20
normalnie zmień baterie ,nic się nie rozkoduje

Co do dźwięków, to jak zostawie kluczyk (pilot) w środku auta i chcę zamknąć auto z przycisku to pojawia się dźwięk kilkusekundowy słyszalny na zewnątrz auta ,tak samo jest jak na odpalonym silniku wyjdę z auta (pilot w kieszeni spodni) i zatrzasnę dżwi (wtedy też pokazuję się czerwony kluczyk na liczniku). Może z powodu słabej baterii traci komunikację i pojawia się ten dźwięk.

tiger456
3rd-December-2015, 22:33
Problem rozwiązany, do naprawy zamki w drzwiach. Do zamknięcia :)