PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Gdzie znajduje się SENSOR AIR BAG (poduszki powietrznej)

dawel1
18th-January-2016, 17:46
Witacie. Gdzie znajduje się SENSOR AIR BAG (poduszki powietrznej) wFx35 2005 rok .

Bartek.
18th-January-2016, 20:43
Sprawdź w instrukcji obsługi, w manualu do Q50 jest rozpisany system air bag, co gdzie się znajduje ;)

korzen
19th-January-2016, 09:26
Na logike, to skoro masz kilka poduszek to sensorow tez bedzie kilka... Jak uderzysz frontem, to kurtyny sie nie otwieraja...
Tak BTW jak wyglada sprawa akcji serwisowej w FX1?? Sprawa wadliwych poduszek ucichla na tle afery diesli VW. Znam osobe, ktora miala wypadek mazda z typem wadliwych poduszek i mowi ze malo co mu twarzy nie pocielo...

Ologt
19th-January-2016, 10:06
ak uderzysz frontem, to kurtyny sie nie otwieraja...

Nie zawsze tak jest ,w sierpniu kupiłem auto które uderzyło lewym przodem sarnę a wystrzeliła tylko prawa kurtyna i prawy fotel .

Bartek.
19th-January-2016, 10:24
Poniżej schemat Q50, ma 3 sensory każdy inny. Poduszki powinny wypalić tylko te, które są potrzebne, ale nie zawsze tak jest. U Irka wypalił napinacz pasów pasażera, a poduszka przednia pasażera nie wypaliła.

7499

korzen
19th-January-2016, 12:56
Nie zawsze tak jest ,w sierpniu kupiłem auto które uderzyło lewym przodem sarnę a wystrzeliła tylko prawa kurtyna i prawy fotel .
No i to swiadczy dokladnie o tym co napisalem... Czujnik airbag nie jest jeden...

dawel1
19th-January-2016, 16:24
Ja mam wystrzelone kierowcy, pasażera i fotel kierowcy. No nic, ratuje mnie chyba tylko serwis.
Dzięki wielkie. Pozdrawiam :)