Zobacz pe?n? wersj? : Infiniti II-generaja: Różnice miedzy Salon Polska a Amerykańcem
pokrywek
19th-January-2016, 16:30
Witam wszystkich,
Przymierzam się do zakupu Infiniti FX drugiej generacji z rocznika 2009-2011 w cenie do 100 000 zł.
W Polsce za wiele nie ma ofert a jeśli coś się pojawi to jest to albo Amrykaniec lub Europejczyk.
Pytanko: czy jest sens sondować ogłoszenia Infiniti z rynku USA? Czy lepiej wybrać salonowe Polskie auto ze swoją znaną historią?
Czym zazwyczaj różnią się te modele, czy wyższy jest koszt użytkowania, na co ogólnie zwrócić uwagę.
Dziękuję za wszelkie sugestie.
pozdrawiam,
Konrad;)
grabba
19th-January-2016, 19:38
Też mam ten sam dylemat przy szukaniu EX.
Ja założyłem, że ze wersję EU zapłacić nawet 15% więcej niż za wersję US przy tym samym roczniku, przebiegu.
1. Licznik i nawigacja EU
2. Światła EU
3. Łatwiej sprawdzić przebieg
4. Samochody z US są często z historią wypadkową
5. Za kilka lat przy odsprzedaży łatwiej będzie sprzedać samochód EU niż US. Często wersja EU jest sprzedawana z FVAT 23%, co w zasadzie niweluje te 15%.
Koszty utrzymania są identyczne.
220483
19th-January-2016, 22:46
Odnośnie pkt. 3 , nie zgadzam się. W USA masz carfax , u nas każdy kombinuje. Odnośnie pkt. 4 To samo co z USA. Albo był walony albo ma duży przelot ( zerknij na ceny aut w Niemczech i jest tam drozej niż u nas), a zrobić auto na bez wypadkowe to każdy potrafi. Odnośnie 5. Kupujesz z VAT em, sprzedajesz z VAT em.
fastdriver
2nd-March-2023, 14:02
W lusterku amerykańskie wersję mają otwieranie bramy home ... Coś tam ...
Nemetiisto
2nd-March-2023, 18:43
1. Licznik i nawigacja EU
2. Światła EU
QX50 czyli EX z Kanady ma u mnie fabrycznie światła jak w EU. Tylko przeciwmgielne tylne dorobiłem. No i spryskiwaczy brak.
Zegary w km/h a mile na malutkich ringach wewnątrz.
Brak składanych lusterek może niektórym przeszkadzać.
Nawigację można przekodować chociaż kosztuje to majątek.
Poza tym to to samo auto.