PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Gdzie znajdę numer VIN?

220483
17th-February-2016, 21:54
Witam
Dzisiaj chciałem zrobić przegląd i niestety nie udało się ponieważ nie znaleźliśmy z diagnosta numeru wybitnego na nadwoziu. Może któryś z kolegów wie gdzie go zlokalizuj w FX50 2009 z USA?
Dziękuję i pozdrawiam

LOKTONG
17th-February-2016, 22:00
No bez zartów....... Pewnie diagnosta widzial takie auto pierwszy raz. Nie wiem czy pytasz o tabliczke znamionowa czy o wybite numery. Jezeli wybite to masz po lewej stronie przed aumulatorem. Otwierasz maske i patrzysz na akumulator w szczeline miedzy wszystkimi plastikami
Moze fotka bedzie tutaj pomocna.

7632

slepy62
17th-February-2016, 22:19
Witam Dzisiaj chciałem zrobić przegląd i niestety nie udało się ponieważ nie znaleźliśmy z diagnosta numeru wybitnego na nadwoziu. Może któryś z kolegów wie gdzie go zlokalizuj w FX50 2009 z USA? Dziękuję i pozdrawiam

Zalecam szanownemu koledze:
1. ZMIENIĆ DIAGNOSTĘ ! wszystkie USA samochody od kilkudziesięciu już lat mają nr VIN na podszybiu (europa też idzie w tym kierunku), a jak mu mało to na tabliczce znamionowej (uparli się :flock: na wybijane w EU na stałe gdzieś na nadwoziu...)
2. ściągnąć sobie instrukcję w wersji elektronicznej i ...ruszyć :dupa: z krzesła tzn. trochę poczytać
http://www.infiniti-techinfo.com/search_results.aspx

lol

220483
17th-February-2016, 22:19
Dzięki za szybką odpowiedź. Faktycznie diagnosta pierwszy raz widział takie auto i niestety nie poradził sobie. Dodatkowo na tej pochowej stacji spadł mi telefon i rozlal się ekran. Prawie 2 tys w plecy

LOKTONG
17th-February-2016, 22:45
To powiedz jeszcze gdzie masz numery. Na podszybiu czy na kielichu. Taka informacja dla potomnych

220483
17th-February-2016, 23:35
vin mam na podszybiu,w miejscu które pokazałeś na foto, na metalowej tabliczce z prawej strony pod maską. Dodatkowo mam nalepki z vin em na masce przedniej, wszystkich drzwiach, na błonnikach przednich i tylnych, na tylnej klapie. To chyba wszystko jeżeli chodzi o wersję USA.

LOKTONG
17th-February-2016, 23:58
To teraz powiedz to byl diagnosta czy Stevie Wonder

220483
18th-February-2016, 00:01
Uparł się że musimy znaleźć wybitny na nadwoziu.

slepy62
18th-February-2016, 10:20
Uparł się że musimy znaleźć wybitny na nadwoziu.

Nie ma czegoś takiego w samochodach z rynku USA.

Zmień diagnostę...

JuliuszCezar
25th-November-2018, 13:56
Witam.
To może ktoś i mi pomoże. Mam problem z ubezpieczeniem AC. Ubezpieczyciel uparł się że potrzebuje zrobić foto wybitych numerów VIN na karoserii samochodu, (na dolnej części szyby i po po prawej stronie pod maską przy kielichu amortyzatora tabliczka znamionowa znalezione). Ubezpieczenie zrobione ale prosi że mam dostarczyć zdjęcie nr VIN z karoserii no i nie wiem gdzie jest i czy wogle jest? Infiniti FX30 D S Premium 2013 rok.
Pozdrawiam.

inverso9
25th-November-2018, 14:11
Witam.
To może ktoś i mi pomoże. Mam problem z ubezpieczeniem AC. Ubezpieczyciel uparł się że potrzebuje zrobić foto wybitych numerów VIN na karoserii samochodu, (na dolnej części szyby i po po prawej stronie pod maską przy kielichu amortyzatora tabliczka znamionowa znalezione). Ubezpieczenie zrobione ale prosi że mam dostarczyć zdjęcie nr VIN z karoserii no i nie wiem gdzie jest i czy wogle jest? Infiniti FX30 D S Premium 2013 rok.
Pozdrawiam.

Nie wiem na 100% ale zobacz za silnikiem na ściance grodziowej powinien być wybity.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

JuliuszCezar
25th-November-2018, 15:08
Sprawdzałem, zaglądałem i podświetlałem w tym miejscu nie ma, trochę tam mało miejsca i trudny dostęp, ale tam nie znalazłem.