Zaloguj si?

Zobacz pe?n? wersj? : Kupno FX35, prośba o ocenę egzemplarza

smola
12th-May-2016, 10:16
Witam.
Jeśli w złym miejscu to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
Prosiłbym o ocenę poniższej oferty. Może ktoś zna auto albo za drobną gratyfikacją będzie w stanie podjechać je sprawdzić. Mam jeszcze pytanie - w tej generacji FXa była jaka sprzedaż na rynki europejskie czy wszystko płynęło zza oceanu? Tu rzekomo Belgia ale zakładam, że Belg sobie z USA sprowadził. :)
http://otomoto.pl/oferta/infiniti-fx-4x4-skory-pamiec-foteli-gaz-top-12-2005rok-ID6ymPlX.html

dewon7
12th-May-2016, 11:55
I generacja nie były sprzedawana w europie. Wszystkie płynęło zza oceany.
Egzemplarz z linku wygląda całkiem ok ale to chyba najbardziej podstawowa wersja wyposażenia z możliwych bez sport pakietu, systemu bezkluczykowego, navi itd. Na plus - deska obszyta skórą choć sam dobór faktury skóry chyba nie najszczęśliwszy. Wygląda jakby to ktoś na siłę naciągał z każdej strony...

smola
12th-May-2016, 15:56
Sport pakietu nie bardzo pożądam bo potrzebuje bardziej komfortowego zawiasu. Rzeczywiście szkoda tego pakietu technologicznego, navi akurat najmniejsza strata ale kamera cofania by się przydała bo to dla żony ma być.
Zastanawiam się jeszcze nad dostosowaniem auta na potrzeby europejskie, chodzi mi głównie o przednie światła i przeciwmgielne - czy auto niedostosowane przeszłoby przegląd w PL? Pytam bo nie wiem czy ewentualnie trzeba by jeszcze coś przerabiać w autach zarejestrowanych w Polsce.

dewon7
12th-May-2016, 16:17
Z tyłu ma dołożone przeciwmgielne światło więc obstawiam, że tyle kierunkowskazy ma przerobione na pomarańczowe. To powinno wystarczyć aby samochód przeszedł przegląd. Do przednich lamp raczej nikt się nie przyczepi - no chyba że trafisz na wyjątkowego służbistę na stacji diagnostycznej.

sirtrojan
12th-May-2016, 16:21
jak widać na fotce tylne p.mgielne ma wiec ten problem odpada. Nie widac co z kierunkami ale zakłądam ze tez juz sa pomaranczowe.

z przodu przydałyby się spryskiwacze xenonów albo chociaż ich atrapy.

tiger456
12th-May-2016, 16:35
Z navi i tak nie skorzystasz, bo nie działa w Europie...Obszycie skórą po prostu porażka. Nie chciałbym jeździć z takim kokpitem. Do tego jakiś pseudo-chrom nad drzwiami z lewej strony. Absolutny golas, brak jakichkolwiek dodatków, dobrze że chociaż jest napęd 4x4. W dodatku po środku można stwierdzić, że nie jest to rok produkcji 2005. Brak "siateczki" na "metalach". Nie wiem czy to kwestia kątu padania światła, ale schowek od pasażera był wymieniany, inny kolor...W bagażniku brak gumowej maty z logiem Infiniti. Po zdjęciach odnoszę wrażenie, że zderzak przedni do malowania. Co do opon, to chyba niezbyt dobre Yokohamy Geolandar (patrząc na typ bieżnika). Co do przeróbek to bardzo rzadko zdarza się żeby przeglądu nie przejść bez światła przeciwmgielnego z tyłu, ale bez pomarańczowych kierunków już tak. W FX-ie oryginalnie masz całe czerwone. U naszego kolegi Yakuzy po znajomości przeróbka samych kierunków to koszt około 700 zł. To by chyba było na tyle :)

smola
12th-May-2016, 17:32
Dzięki Panowie za sugestie.
Trochę mnie zniechęciliście do tego egzemplarza. Deska faktycznie jest ohydna ale stwierdziłem, że sobie najwyżej obije na nowo. Tak trochę z Waszych wniosków wynika, że to trochę ulep. ;)
Za daleko mam żeby ryzykować. No cóż poszukam dalej, ale podaż raczej mocno ograniczona.
Jestem też trochę sceptycznie nastawiony do aut z USA przez te wszystkie przeróbki, ale FX od zawsze mnie urzekał...

tiger456
12th-May-2016, 17:54
Spokojnie, jeżeli poczekasz to coś ciekawego wypatrzysz. Jak zaciekawi cię jakieś ogłoszenie to podrzucaj. Pomożemy :)

smola
23rd-May-2016, 12:28
Panowie to może ktoś zna?

http://olx.pl/oferta/infiniti-fx35-88tys-km-lpg-07r-CID5-IDfCdF9.html#6a35597300;promoted

tiger456
23rd-May-2016, 20:55
Prawdopodobnie kolejny ulep. Brak zdjęć blach, relingi od niesporta, grill od sporta itd. W dodatku widzę ten egzemplarz od dłuższego czasu na ogłoszeniach, ale właściciel zmienia zdjęcia. Coś z nim jest nie tak.

smola
25th-May-2016, 13:05
No ulepa goni ulep, niestety. W Niemczech też wielkiego wyboru nie ma, poza tym akcyza 18% plus kurs euro i się nie opłaca. W 50tys się muszę zamknąć, więc chyba jednak FX nie dla mnie....

tiger456
25th-May-2016, 13:37
To zależy jakie masz wymagania...Jeżeli szukasz Infusia z blachami w "oryginale", to daj sobie spokój. Taka sztuka trafia się naprawdę bardzo rzadko. Większość to FX-y po przejściach, przecież w innym wypadku nie opłacałoby się ich sprowadzać do Polski. Jeszcze jedno kolego, jeżeli masz do wydania 50000 zł to proponuję ci nie przekraczać ceny zakupu około 45000 zł, chyba że naprawdę autko pewne i najlepiej forumowe :)

smola
25th-May-2016, 14:15
Tak to się chyba niestety skończy. Była jeszcze wczoraj piękna sztuka w Olsztynie, wg opisu wychuchana. Pan życzył sobie 57tys, było zamontowane LPG. Mocno się zastanawiałem, licząc, że może za tydzień-dwa cena troszkę chociaż pójdzie w dól, ale ogłoszenie powisiało ze 4 dni i już nie ma, więc chyba rzeczywiście była zacna.
Dzięki za wszelkie sugestie. Może coś tu jeszcze wrzucę do oceny jak się cud zdarzy...:D

tiger456
25th-May-2016, 14:59
Z tymi samochodami to jest tak, że jeżeli trafi się egzemplarz naprawdę w bardzo dobrym stanie nie stoi on długo na ogłoszeniach. Ja jak szukałem swojego FX-a, to wieczorem zobaczyłem ogłoszenie i następnego dnia o 12.00 byłem u właściciela przejeżdżając 400 km w 1 stronę. W międzyczasie miał kilka telefonów i chcieli przyjeżdżać oglądać :)

Casian
30th-May-2016, 00:59
Tak to się chyba niestety skończy. Była jeszcze wczoraj piękna sztuka w Olsztynie, wg opisu wychuchana. Pan życzył sobie 57tys, było zamontowane LPG. Mocno się zastanawiałem, licząc, że może za tydzień-dwa cena troszkę chociaż pójdzie w dól, ale ogłoszenie powisiało ze 4 dni i już nie ma, więc chyba rzeczywiście była zacna.
Dzięki za wszelkie sugestie. Może coś tu jeszcze wrzucę do oceny jak się cud zdarzy...:D
A była warta ta "sztuka" sprzedałem auto w jeden dzień... wszystko tak jak w opisie...

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

lukasz32
30th-May-2016, 21:16
jeżeli masz do wydania 50000 zł to proponuję ci nie przekraczać ceny zakupu około 45000 zł, chyba że naprawdę autko pewne i najlepiej forumowe :)

No mój był forumowy i nawet na upartego nie było tam co dokładać przez cały rok ;)

smola
5th-June-2016, 21:18
http://otomoto.pl/oferta/mazda-cx-9-3-7-272-km-salon-pl-1-wl-serwis-aso-fv-vat-ID6ymnDf.html
To może znane? Nie ma pakietu sport, wiem, ale jest polift za to i 4x4.
W sumie nieważne, odpuściłem sobie ten egzemplarz.