PDA

Zobacz pe?n? wersj? : Infiniti Serwis Szczecin

Lisciuu
31st-May-2016, 12:42
Dzień dobry,

Nurtuje mnie pytanie, gdzie wy serwisujecie po gwarancyjnie swoje infiniti mieszkając w Szczecinie? Bo chyba nie w Berlinie?

lonek_rwl
31st-May-2016, 13:11
Też jestem ciekawy. Słyszałem tylko o jednym osobniku na forum ze Szczecina i... jeździ do Berlina...

slepy62
31st-May-2016, 20:56
Też jestem ciekawy. Słyszałem tylko o jednym osobniku na forum ze Szczecina i... jeździ do Berlina...

Między "Bogiem a prawdą" to SirTomWojko jeździ
- do Warszawy - jak chce wstąpić do Ślepego na grilla lol
- w innych wypadkach do Berlina

grabba
31st-May-2016, 22:37
Pytanie, co chcecie serwisować. Olej, filtry, hamulce, piasty ogarnie każdy DOBRY mechanik. Trzeba mieć zaufanego i dodatkowo patrzeć mu na ręce.

Ostatnio na forum ktoś pisał, że wymiana klocków zajęła kilkanaście minut. Mój mechanik wymieniał mi 4 tarcze/klocki ok 3 godzin - czyszcząć dokładnie wszystko. Byłem przy tym i widziałem ile z tym roboty. Jeżeli ktoś zrobi to szybciej, to robi to na odwal.

Infiniti to dobra stara szkoła projektowania samochodów - nie ma wcale za dużo elektroniki - wtrysk pośredni, wspomaganie kierownicy klasyczne (hydro), itp. Ja z uwagi na liczbę posiadanych samochodów rezerwuję u swojego mechanika cały dzień, jadę dwoma samochodami z listą rzeczy do zrobienia i czasami z wydrukowaną serwisówką. Wiem, że wszystko jest zrobione tak, jakbym sam to zrobił.

stef
1st-June-2016, 19:58
Znajomy serwisuje swoje Infiniti w serwisie Nissana. Ale zaufany mechanik to bardzo dobra opcja. W Szczecinie polecam Solokar albo Becar

stef
11th-August-2016, 18:00
A ja skorzystałem z serwisu w Berlinie i jestem mega zadowolony. Cały serwis z odkurzaniem wnętrza zajął im ok 2h i już o 12 byłem w domu. Paliwa zeszło niecały bak, podczas, gdy jadąc do Warszawy albo muszę tankować na A2 albo dojeżdżam na oparach. Czyli 2 baki w 2 strony. No i cały dzień w plecy. Serwis droższy niż w pl, ale mniej wydałem na paliwo. Czekam na otwarcie serwisu w Poznaniu, odległość podobna.

lonek_rwl
11th-August-2016, 18:05
A ja skorzystałem z serwisu w Berlinie i jestem mega zadowolony. Cały serwis z odkurzaniem wnętrza zajął im ok 2h i już o 12 byłem w domu. Paliwa zeszło niecały bak, podczas, gdy jadąc do Warszawy albo muszę tankować na A2 albo dojeżdżam na oparach. Czyli 2 baki w 2 strony. No i cały dzień w plecy. Serwis droższy niż w pl, ale mniej wydałem na paliwo. Czekam na otwarcie serwisu w Poznaniu, odległość podobna.

A ja mam dylemat, w książce serwisowej mam, że pierwszy przegląd powinienem zrobić po przejechaniu 20000km ale serwis w Berlinie twierdzi, że moje Infi powinno dopiero po 25000km.
Chętnie bym pojechał do Berlina ale nie widzi mi się czekać aż tyle... Chyba, że sam chociaż olej + filtr wymienię ale zapłacę dwa razy za to samo :/

stef
11th-August-2016, 18:17
Rób tak jak masz w książce. W zależności od kraju przebiegi międzyserwisowe mogą być różne. Może to zależeć od różnych czynników, np. lepsze drogi, lepsze paliwo itd. Do twojego auta jest przypisana ta książka, którą masz i według niej musisz robić przeglądy chociażby ze względu na gwarancję.

grabba
11th-August-2016, 19:46
Ja na pewno nie czekałbym z wymianą oleju do 25 tkm. Wymień są m przy 12.5 tkm, a później jedz na serwis z własnym olejem.

slepy62
11th-August-2016, 19:58
A ja mam dylemat, w książce serwisowej mam, że pierwszy przegląd powinienem zrobić po przejechaniu 20000km ale serwis w Berlinie twierdzi, że moje Infi powinno dopiero po 25000km. Chętnie bym pojechał do Berlina ale nie widzi mi się czekać aż tyle... Chyba, że sam chociaż olej + filtr wymienię ale zapłacę dwa razy za to samo :/

Zgłaszasz w Berlinie pierwszy przegląd dla przebiegu 20 000 km umawiasz wizytę i mają zrobić.
To Ty decydujesz kiedy / Serwis może sugerować czyli słowo "powinno" nie oznacza musisz.